Længe har det været forudsagt, at filmforbrugerne vil flytte sig fra fysisk filmforbrug til digitalt. Nu går profetien for alvor i opfyldelse. Indtjeningen på det fysiske filmsalg er faldet med over 25 %, hvis man sammenligner første halvår af 2014 med 2013.

Se også: Blockbuster giver op

Det er særlig salget af DVD-skriver, der falder, hvorimod BD-salget er mere stabilt. Men i og med at Blu-Ray var formatet, der skulle afløse DVD’en, så er det måske der, den største fiasko for det fysiske salg ligger.

Den faldende indtjening kan ikke kun forklares med faldende priser. I første halvdel af 2014 er der solgt over en mio. færre fysiske filmskiver end samme periode i 2013.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (56)
Gravatar

#41 Kisbye 9 år siden

#40
Der ligger en del Criterion titler på Hulu, så der kan man også i en vis grad slippe for bøvlet med de fysiske udgivelser.

http://www.hulu.com/movies/criterion
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#42 Rust Cohle 9 år siden

#39 Så vælg en dag, hvor hun ikke har været på Taco Bells :)
I think it's safe to say, that nobody here is gonna be splitting the atom, Marty!
Gravatar

#43 Ispep 9 år siden

#42

Haha!
Gravatar

#44 dslacker 9 år siden

Så længe det er noget nær umuligt at få oplyst reelle salgstal for film solgt på skiver, så giver jeg ikke en fis branchens klynk...

Når det så er sagt så blev mit indkøb noget nær halveret da amazon.co.uk droppede fri fragt og satte priserne op. Har så købt lidt ekstra på CDON, men ikke nær det jeg har købt før...
Have You Got The Will To Be Weird - IMDB Profil:
http://www.imdb.com/mymovies/list?l=18871440
Gravatar

#45 Ghump 9 år siden

Årsagen til at mit skive-køb er faldet drastisk: Jeg køber kun film som jeg rent faktisk kunne tænke mig at se. Og det sidste år har været et mildt sagt ELENDIGT film år. Så her i huset har det intet at gøre med streaming, kvalitet, pris og alle de andre typiske årsager. Det drejer sig simpelthen om, at jeg ikke gider betale penge for lort.

Hvis/når der kommer noget godt igen, så skal jeg også nok betale for det. Men det afhænger ret meget af filmstudierne. At skyde på alle de andre ting er i min bog ansvarsfraskrivelse fra studierne side.
Gravatar

#46 Highland Park 9 år siden

Kisbye (41) skrev:
#40
Der ligger en del Criterion titler på Hulu, så der kan man også i en vis grad slippe for bøvlet med de fysiske udgivelser.

http://www.hulu.com/movies/criterion


http://www.hulu.com/movies/criterion skrev:

Sorry, currently our video library can only be watched from within the United States

Hulu is committed to making its content available worldwide. To do so, we must work through a number of legal and business issues, including obtaining international streaming rights. Know that we are working to make this happen and will continue to do so. Given the international background of the Hulu team, we have both a professional and personal interest in bringing Hulu to a global audience.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#47 Lazlo H 9 år siden

Er glad for at mit bagkatalog snart er fyldt op, og de dvd,er hvor det måtte være relevant er erstattet med blu-ray. Jeg er old-school samle-nørd og skal på ingen tænkelig måde streame eller downloade. Jeg "tænder" på det at have filmen fysisk og kunne "sætte den på" - at have sit eksemplar af filmen stående på hylden. Det kan streaming/download aldrig erstatte hos mig, selvom fysiske medier har kurs mod den uundgåelige slutning. Jeg vil have film fysisk, på skive, med kassette og cover - man har jo heller ikke sin dyre rødvin hældt over i anonyme gennemsigtige poser eller i ens flasker med hjemmelavede etiketter. Jeg savner en respekt for den enkelte film som jeg personligt ikke synes at streaming/download yder. Bevares, det andet er nemt, men for en samler og feinschmecker er det bare ikke nok. En lækker blu-ray udgivelse fra Arrow kan ikke erstattes. Blu-ray har så yderligere bidraget til at et pænt udvalg af film nu kan nydes aldeles mindre komprimeret end tilfældet var med dvd, der som medie på grotesk vis har bidraget til at en del mennesker ikke kan acceptere film-grain når de via de blå for første gangs syn for sagen - selvom de blå leverer ældre film aldeles mere troværdigt end dvd nogensinde har gjort! Medmindre de er skamreguleret via DNR for at lefle for de digitalt-prægede individer der er alt for slørede af nymodens teknikker. Som nørd er man dog en truet race, og det er kun fuldt forståeligt at industrierne følger masserne, selvom masserne herhjemme er Hr. og Fru Bilka uden sans for korrekt visning af film - fair nok hvis man er tilfreds - jeg vil bare ikke gå på kompromis med min hobby, på fuldstændig samme fod som en vinsamler eller lign. Og som en bruger rigtigt skriver tidligere - vi er et u-land mht udvalg på blu-ray. Nuvel - det kan være udbud og efterspørgsel, men der er en verden til forskel på f.eks Fona, Elgiganten eller Stereo Studio i udvalg af blå skiver sammenlignet med f.eks Saturn eller MediaMarkt i det tyske. Hvordan blu-ray salget er dernede ved jeg ikke, og ej heller om der er en økonomisk retfærdiggørelse af deres fornemme udvalg og lækre udgivelser, men for en fysisk-medie-klovn som jeg er det en fornøjelse at besøge de nævnte tyske kæder, og ofte en ørkenvandring, og en for dyr een af slagsen, at gøre det samme herhjemme. Kun lokalt her i Aalborg er der eet enkelt sted hvor der til fornuftige priser stadig kan shoppes blu-ray. Og de kan også mærke nedgangen i salg af film på fysiske formater. Min samling er da på vej mod en næsten afslutning alt afhængigt af hvornår dagen kommer hvor ingen film udgives på skive, men de 2100+ titler (heraf ca pt 900 på blå) jeg HAR stående, de bliver også stående og i min optik vil de stadig for evigt være streaming/download aldeles overlegen på mange flere punkter end blot billede og lyd. Kort og godt - er man til mere end blot film som supplement til en skål chips en lørdag aften, så er originale fysiske udgivelser numero uno!
Gravatar

#48 Mikkel Abel 9 år siden

Lazlo H (47) skrev:
Kun lokalt her i Aalborg er der eet enkelt sted hvor der til fornuftige priser stadig kan shoppes blu-ray.


Læsehesten eller?
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#49 Jb-film 9 år siden

#47

For at tage tråden op - så har digitaliseringen været en gevinst for film.
Men der har været beskrevet på nettet, hvor malerpenslen har været lidt for meget i gang på udgivelser.

Med hensyn til de nævnte butikskæder, så er det måske de her link, man skal se lidt på:

http://www.saturn.de/
og
http://www.mediamarkt.de/
Gravatar

#50 Lazlo H 9 år siden

Mikkel Abel (48) skrev:
Læsehesten eller?


Si Señor :)

Skriv ny kommentar: