Star Wars er udvidet langt ud over de originale film og vil blive udvidet meget mere med et massivt bibliotek af film og shows, der allerede er udgivet eller i øjeblikket er i produktion, der spænder fra politiske thrillere til actionserier og endda serier for børn. Mens Andor har været en af de mest “voksne” og modne udgaver af Star Wars hidtil, så er The Acolyte helt sikkert også ude efter at overtage den titel.

Men hvad ved vi helt præcist om den kommende serie ‘The Acolyte’ som allerede har premiere i år?

Synopsis: The Acolyte er en mysterie-thriller, der vil føre seerne ind i en galakse af skyggefulde hemmeligheder og fremvoksende mørke kræfter i de sidste dage af High Republic-æraen. En tidligere Padawan genforenes med sin Jedi-mester for at undersøge en række forbrydelser, men de kræfter, de konfronterer, er mere onde, end de nogensinde havde forestillet sig.

Serien dækker en aldrig før set æra fra det Disney-skabte kanon, nemlig High Republic-æraen. På tidspunktet for denne artikel er ingen shows, live-action eller animerede, dækket af denne æra. Kronologisk vil showet være indstillet 100 år før begivenhederne i Star Wars: The Phantom Menace’, så mange elskede karakterer som Count Dooku, Qui-Jon Jin og Obi-Wan Kenobi ville ikke engang være født endnu. Det betyder dog ikke, at vi ikke vil se nogle velkendte ansigter, da Jedi-mestre Yoda, Yaddle og andre stadig er i live på dette tidspunkt. Vi ved også, at Palpatines mester, Darth Plagueis, også var i live på dette tidspunkt, så vi kan få mulighed for at se skabelsen af Darth Sidious.

Udgivelsesdato: 5. juni 2024
Sæsoner: 1

Castet: En af de absolutte superstjerner, der er involveret, er Carrie-Anne Moss (The Matrix), der vil spille en Jedi. Hovedpersonen spilles af Amandla Stenberg (The Hate U Give), der vil være den tidligere padawan, som showet vil fokusere på. De to vigtigste mandlige roller spilles af Lee Jung-jae (Squid Game), der vil spille en Jedi-mester, og Manny Jacinto (The Good Place). Mens vi ikke ved meget om Jacintos karakter, fortalte skuespilleren Collider, at han ikke vil svinge med en lyssværd som nogle af sine medstjerner:

“Han er en borger, han er en fyr inden for denne galakse, der bliver trukket ind i denne større mission inden for High Republic og Jedi. Så, uanset om han kan lide det eller ej, er han lidt i denne verden.”

Showet har også skuespillere i alle aldre, herunder Dafne Keen (Logan) og Jodie Turner-Smith (After Yang). Turner-Smith afslørede over for Collider en interessant detalje om hendes karakter:

“Oh, du ved, hvad jeg må sige? Gæt, hvad jeg må sige? At jeg er virkelig kraftfuld. Jeg bruger Kraften, men jeg er ikke en Jedi eller Sith […] Gør, hvad du vil med den information.”

Som afrunding på rollebesætningen har vi Rebecca Henderson (Russian Doll), der vil spille den populære karakter Vernestra Rwoh, Charlie Barnett (Russian Doll), Dean-Charles Chapman (Game of Thrones), Joonas Suotamo (Solo: A Star Wars Story) som Wookiee Jedi-mesteren Kelnacca, og Margarita Levieva (Adventureland).

Suotamo talte om Kelnacca og sagde:

“Kelnacca er en Wookiee Jedi. Han bringer sin egen energi med sig, og han er blevet undervist i Kraftens veje, hvilket har været en drøm for mig, siden jeg var barn. At få lov til at spille en karakter, der kan håndtere Kraften, er ud over alle mine drømme.”

Det skal bemærkes, at udover de tre hovedkarakterer er vi usikre på, hvor mange af disse skuespillere vi vil se i alle episoder. Det skal også bemærkes, at flere rollebesætningsmedlemmer er på den yngre side, så vi kunne få et nærmere kig på træningen af Jedi-padowaner eller endnu flere flashbacks til Yoda, der underviser dem (eller i det mindste håber vi det).

Plot: Vi har flere kilder til information om plottet i The Acolyte, herunder nogle frigivne billeder af settet, en officiel beskrivelse og selvfølgelig spekulationer fra dem, der er tæt på Star Wars-galaksen. Vi har allerede set et par optagelser fra kilder, der har givet os nogle indblik i de fysiske sæt, herunder en by, der endnu ikke er blevet identificeret.

Det er vigtigt at bemærke, at produktionen synes at bruge mere traditionelle filmteknikker i stedet for den fulde LED-skærm, som shows som ‘The Book of Boba Fett’ gjorde omfattende brug af. Nogle foretrækker udseendet på Andor, fordi det bruger en mere traditionel tilgang, men begge teknikker har deres fordele og ulemper.

“Noget teknisk, som jeg kan tale om, troede jeg, at fordi The Mandalorian blev optaget, ville vi skyde på et volume, men vi skyder på praktiske sæt. Så sandsynligvis det, der har været mest chokerende for mig, er at gå ind på disse kæmpe praktiske sæt, der er blevet skabt lige til vores verden. Jeg har aldrig haft den oplevelse før. Jeg har været på fantastiske sæt, selvfølgelig, i min karriere, men der er ikke noget som dette.”

Afsnit: Der er i alt otte episoder i den kommende serie. Disse episoder har ikke en officiel længde, da Disney+ sjældent angiver længden så lang tid før udgivelsen, især når showet ikke engang er færdig med optagelserne endnu. Med det sagt kan vi håbe, at serien i gennemsnit vil være cirka 30 minutter pr. episode, hvilket ville give os cirka fire timer med High Republic-indhold at udforske.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: