Netflix og tanker om ‘Premium VOD’ presser biograferne som aldrig før. Men det er håbløst at kæmpe imod. Biograferne bliver nødt til at acceptere den nye, digitale virkelighed, mener afgående direktør for Det Danske Filminstitut.
Se også: Biografernes aktier falder: Markedet frygter Premium VOD
Efter 10 år som direktør for DFI er Henrik Bo Nielsen på vej videre mod andre udfordringer. Men inden han stopper, så vil Nielsen gerne give et godt råd til biograferne:
”Biograferne vil gerne fastholde en uændret forretningsmodel, hvor det eneste, der tæller, er, hvor mange biografbilletter man sælger. Det tror de åbenbart, at de tjener mest på. Det er i en digital virkelighed en håbløs tankegang,” siger Henrik Bo Nielsen til Ekkofilm.
I stedet for at lade filmkunsten begrænse sig til biograferne så bør der i stedet åbnes op. Film bør ses af folk, hvor de er:
”Vi er nødt til at måle borgernes accept af filmene på en anden måde end ved kun at tælle biografbilletter og tale om omsætning. Og vi må flytte indholdet derhen, hvor publikum er, for eksempel på YouTube.”
#31 Mejse 7 år siden
egentlig underligt når man tænker over det, for der er ingen tvivl om at jeg har læst flere bøger end jer "brokhoveder" så det burde vel teoretisk set være sværere for mig :) hmm interessant som folk ser forskellig ud alt efter øjnene der ser den.
så smed lidt , og . ind er det nemmere nu ?
#32 The Curator 7 år siden
#33 Mejse 7 år siden
skal også lige nævnes, at det ikke var for at lyde mere "belæst" end andre, eller arrogant bare en understregning af en for mig interessant ting :)
#34 The Curator 7 år siden
#35 Mejse 7 år siden
det ændre dog ikke på at det højst sandsynligt er rigtig :P
#36 The Curator 7 år siden
#37 Mejse 7 år siden
#38 Morten Vejlgaard Just 7 år siden
#39 Kim Pedersen 7 år siden
#25: Jeg bruger sjældent humor i denne alvorlige problematik. Det er en aldeles misforståelse at tro det kun er biograferne som ønsker holdback-perioder, det er så sandelig også i filmproducenternes interesse. Holdback-perioden bliver til stadighed kortere og kortere, uden det på nogen måde hjælper filmindustrien. Det er jo filmindustriens svøbe: I imødekommelse af forbrugere, som vil have filmene hurtigere og hurtigere, bliver der færre penge at producere filmene for. I sidste ende bliver forbrugerne dog taberne, idet deres (manglende) betalingsvillighed ikke vil kunne imødekomme deres samtidige krav om diversitet, volumen og kvalitet i udbuddet. Det handler ikke blot om at finde nye indtjeningskilder, det kan enhver idiot finde ud af. Udfordringen består i at få filmindustriens samlede indtægter til at stige. Hvad hjælper det man kan tjene ti kroner mere i streaming-sektoren, hvis man samtidig sætter hundrede kroner til i biografsektoren?
#40 kblood 7 år siden
Den filmindustri som biograferne er en del af synes jeg ikke gavner diversiteten af film specielt godt. Faktisk har den det med at holde de genre jeg nyder mest, tilbage. De er simpelthen sjældent en del af alt dette... men sjovt nok kan de godt klare sig alligevel... også uden biografer.