Netflix og tanker om ‘Premium VOD’ presser biograferne som aldrig før. Men det er håbløst at kæmpe imod. Biograferne bliver nødt til at acceptere den nye, digitale virkelighed, mener afgående direktør for Det Danske Filminstitut.

Se også: Biografernes aktier falder: Markedet frygter Premium VOD

Efter 10 år som direktør for DFI er Henrik Bo Nielsen på vej videre mod andre udfordringer. Men inden han stopper, så vil Nielsen gerne give et godt råd til biograferne:

”Biograferne vil gerne fastholde en uændret forretningsmodel, hvor det eneste, der tæller, er, hvor mange biografbilletter man sælger. Det tror de åbenbart, at de tjener mest på. Det er i en digital virkelighed en håbløs tankegang,” siger Henrik Bo Nielsen til Ekkofilm.

I stedet for at lade filmkunsten begrænse sig til biograferne så bør der i stedet åbnes op. Film bør ses af folk, hvor de er:

”Vi er nødt til at måle borgernes accept af filmene på en anden måde end ved kun at tælle biografbilletter og tale om omsætning. Og vi må flytte indholdet derhen, hvor publikum er, for eksempel på YouTube.”

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (71)
Gravatar

#31 Mejse 6 år siden

#30 vil bare lige påpege at før 200 f.kr var der ingen form for tegnsætning, men alligevel kunne folk (okay ikke alle :P) læse ;) men giver kun læseegenskaber skylden for sjov, hvilket er grunden til ;) og har indrømmet i en anden tråd at det bare er fordi jeg ikke gider, og at det er all on me :) tror mest bare det er fordi jeg er forundret over at folk har brug for tegnsætning for at forstå, men jeg har også snakket med mange ordblinde ved ikke om det hjælper i at tyde besværlige ting :)

egentlig underligt når man tænker over det, for der er ingen tvivl om at jeg har læst flere bøger end jer "brokhoveder" så det burde vel teoretisk set være sværere for mig :) hmm interessant som folk ser forskellig ud alt efter øjnene der ser den.

så smed lidt , og . ind er det nemmere nu ?
Gravatar

#32 The Curator 6 år siden

Meget nemmere. Og hvorfor er der "ingen tvivl" om, at du har læst flere bøger end andre? Er du altid forudindtaget? Som universitetsuddannet og ivrig læser af sci-fi og biografier, har jeg sateme fået læst en del i mit liv. Kan dog slet ikke se, hvorfor den del skal blandes ind i diskussionen, men nu tager vi den lige.
Gravatar

#33 Mejse 6 år siden

#32 tja alle er forudindtaget om nogle ting :) har bare aldrig mødt nogen der har læst mere end mig. 132 bøger i år indtil videre, men blev blandet ind i det fordi jeg syntes det er interessant hvordan selvom jeg er vant til , og . over det hele, så er det ikke et problem for mig uden, og andre som er vant til det samme har et problem med det, andre der aldrig læser har ikke et problem med det, osv. osv. :) det var alt.

skal også lige nævnes, at det ikke var for at lyde mere "belæst" end andre, eller arrogant bare en understregning af en for mig interessant ting :)
Gravatar

#34 The Curator 6 år siden

Frasen "uden tvivl" får dig bestemt til at virke arrogant og bedrevidende. Træd varsomt med det danske sprog, hvis du ikke vil fremstå sådan.
Gravatar

#35 Mejse 6 år siden

#34 må ærligt indrømme jeg ikke går så meget op i hvordan jeg fremstår, folk der kender mig ved hvordan jeg er og det er nok for mig. men point taken :)
det ændre dog ikke på at det højst sandsynligt er rigtig :P
Gravatar

#36 The Curator 6 år siden

Det bekymrer dig ikke, at når du kommer med forudindtagede spådomme, at du fremstår arrogant, fordi folk der kender dig, ved hvordan du er?! Nu fremstår du i hvert fald ikke længere arrogant - nu er du jo bare arrogant!
Gravatar

#37 Mejse 6 år siden

#36 er ikke helt sikker på hvordan det er arrogant, ikke at bekymrer sig om hvad folk som jeg ikke kender, og som ikke kender mig, mener om mig....tror de fleste ville være en del mindre stresset hvis de bekymret sig mindre om hvad folk de ikke kender mener. men nej det er ikke arrogance der gør det, mere at jeg har rigeligt at tænke på uden at involvere "irrelevante" (ikke at andre ikke betyder noget, men at de ikke har en betydning for mig, ligesom at en tilfældig kineser heller ikke har det) folks meninger :) folk som har en betydning på den ene eller anden måde for mig, deres meninger finder jeg lidt mere vigtige...måske en dag har jeg mere overskud til at tage mig af andres meninger om mig, men ikke endnu :) og er det ikke lidt forudindtaget at kalde det arrogant bare fordi det kan lyde arrogant ? hvordan er det anderledes, end at jeg er forudindtaget om noget som har været 100% rigtigt de sidste 17-18 år ? er jo heller ikke sådan at jeg ikke lytter på andres meninger :) bare hvis en person der intet ved om mig udtaler sig om hvad eller hvordan jeg er, så er det lidt ligesom hvis jeg udtaler mig om hvordan det var at være i live i 1972 (har jeg absolut ingen ide om) og derfor ville jeg da forvente at en der vidste noget om det ville føle det var irrelevant :)
Gravatar

#38 Morten Vejlgaard Just 6 år siden

Og så tilbage on topic. Kan oprettes særskilt grammatiktråd for de interesserede. Alle opfordres til efter bedste evne at gøre sig forståelige og gøre en indsats for at forstå andre, når man kommenterer i forum.
Gravatar

#39 Kim Pedersen 6 år siden

#24: Tak for præciseringen af mit mandat. Men skal samtidig tilføje at din påstand om at biografer ikke kan vise premierefilm, hvis man ikke er medlem af Danske Biografer, er absurd. Det har intet på sig. Der foreligger ikke eksklusiv-aftaler på grundlag af medlemskab af foreningen.

#25: Jeg bruger sjældent humor i denne alvorlige problematik. Det er en aldeles misforståelse at tro det kun er biograferne som ønsker holdback-perioder, det er så sandelig også i filmproducenternes interesse. Holdback-perioden bliver til stadighed kortere og kortere, uden det på nogen måde hjælper filmindustrien. Det er jo filmindustriens svøbe: I imødekommelse af forbrugere, som vil have filmene hurtigere og hurtigere, bliver der færre penge at producere filmene for. I sidste ende bliver forbrugerne dog taberne, idet deres (manglende) betalingsvillighed ikke vil kunne imødekomme deres samtidige krav om diversitet, volumen og kvalitet i udbuddet. Det handler ikke blot om at finde nye indtjeningskilder, det kan enhver idiot finde ud af. Udfordringen består i at få filmindustriens samlede indtægter til at stige. Hvad hjælper det man kan tjene ti kroner mere i streaming-sektoren, hvis man samtidig sætter hundrede kroner til i biografsektoren?
Gravatar

#40 kblood 6 år siden

Hvis der bliver brugt færre penge på biografer vil de penge jo blive brugt andre steder. Vil de stadig blive brugt på film? Måske, kan være der vil være flere penge til projekter som Oats Studios. Personligt ser jeg egentlig helst flere film lavet med et lavere budget.

Den filmindustri som biograferne er en del af synes jeg ikke gavner diversiteten af film specielt godt. Faktisk har den det med at holde de genre jeg nyder mest, tilbage. De er simpelthen sjældent en del af alt dette... men sjovt nok kan de godt klare sig alligevel... også uden biografer.

Skriv ny kommentar: