Det globale billetsalg slog rekord i 2018 og ramte 41,7 milliarder dollars. Disney stod for knap en femtedel alene.

2018 er blevet et rekord-år for biograferne både i USA med et samlet Box Office-tal på 11,9 milliarder dollars og på verdensplan med 41,7 milliarder dollars, skriver Variety.

Denne rekord er i høj grad hjulpet på vej af Disney og deres kæmpehit som “Avengers: Infinity War”, “Black Panther” og “De Utrolige 2”.

Disney solgte alene billetter for 7,325 milliarder dollars i 2018 – altså stod de for knap en femtedel af verdens solgte billetter.

Det er det andet højeste Box Office-tal for ét enkelt selskab på et år, da Disney selv har rekorden med 7,605 milliarder dollars, som de solgte billetter for i 2016.

I USA har Disney en endnu større andel, da de solgte billetter for 3,092 milliarder dollars, hvilket betyder, at en fjerdedel af billetsalget i landet kom fra Disney.

2019 kan meget vel blive et endnu bedre år for Disney, da de udgiver store film som “Captain Marvel”, “Avengers: Endgame”, “Dumbo”, “Aladdin”, “Løvernes Konge” og “Star Wars: Episode IX”.


Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Gorman 5 måneder siden

“Captain Marvel”, “Avengers: Endgame”, “Dumbo”, “Aladdin”, “Løvernes Konge” og “Star Wars: Episode IX” - må siges at være en en cool filmportefølje Disney kan præstere, om end noget er gammelt vin på nye flasker. Men derfor kan det jo godt blive godt alligevel :-) Syntes i hvert fald at den nye udgave af Junglebogen lykkedes rigtig godt.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#2 Kim Pedersen 5 måneder siden

For slet ikke at snakke om de to film, skal har potentialet til at blive allerstørst: "Frozen 2" og "Toy Story 4".

Skriv ny kommentar: