Advarsel! Spoilers for “Fight Club” forude.

David Finchers anarkistiske mesterværk “Fight Club” har fået en noget mindre eksplosiv slutning i Kina.

“You met me at a very strange time in my life.”

Det er nemt at se for sig, er det ikke? Edward Nortons ‘Fortæller’ har netop skudt sig selv og dræbt sin anden personlighed, Brad Pitts Tyler Durden. Nu står han med Helena Bonham Carters Marla hånd i hånd, mens bygningerne i den navnløse storby falder sammen i horisonten til tonerne af Pixies-sangen “Where Is My Mind?”.

Læs også: “Følger med Dave Bautista: Edward Norton castet i ‘Knives Out 2′”

Den ikoniske slutning på Fincher-filmen fra 1999 er ikke til at tage fejl af. Dog er det ikke alle, der er lige vilde med de rebelske handlinger, og i Kina har filmen nu fået en væsentlig anderledes slutning på landets største streamingtjeneste Tencent Video.

Tyler Durden er stadigvæk død. Men væk er bygningerne, der sprænges i luften, og i stedet får vi en sort skærm med en tekst, der giver en noget mere autoritær slutning.

“Via ledetråden givet af Tyler, regnede politiet hurtigt hele planen ud og arresterede alle kriminelle og forhindrede dermed på vellykket vis bomben i at eksplodere. Efter retssagen blev Tyler sendt i galeanstalt, hvor han modtog psykologisk behandling. Han blev udskrevet fra hospitalet i 2012.”

Censur er ikke et nyt påfund i Kina. Film som “Logan” og “Bohemian Rhapsody” er tidligere blevet klippet i for at tilpasse sig det kinesiske marked, selvom det i disse tilfælde var grundet hhv. grov vold samt nøgenhed og stofmisbrug samt scener med mænd, der kysser hinanden.

Ifølge Varietys kilder er “Fight Club” sandsynligvis blevet redigeret for at afværge eventuelle problemer. Det er ikke blevet gjort klart, om det er den kinesiske regering, der har bedt om den alternative slutning, eller om filmens team alene har stået bag ændringerne.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Star Trek fever 2 år siden

Og? Kina ændrer en slutning? Hollywood ændrer alt
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#2 nathue 2 år siden

Bum!

Skriv ny kommentar: