Homofobisk replik blev fjernet fra “Ternet Ninja” efter opfordring fra DFI, siger Anders Matthesen.

I næste uge får “Ternet Ninja” dansk premiere. Den animerede film er støttet af Det Danske Filminstitut og handler om drengen Aske, der får en besat ninja-dukke.

“Ternet Ninja” er proppet med bandeord og nedsættende udtryk fra flere af karaktererne. Men ét udtryk var for groft for DFI.

Den animerede ninja-dukke skulle oprindeligt have udtalt replikken ’Ligner jeg en homo?' men det blev ændret efter pres fra DFI:

”Sådan talte han i bogen, det viste tydeligt, hvem han var… Det spærrede for nogen, der slog ned på, om det der ord var okay at bruge, så vi ændrede det til kælling,” siger Anders Matthesen til Radio24syv.

Men også ‘kælling’ var for meget for DFI, der igen ville ændre, men her sagde ‘Anden’ stop:

”Så var der også nogen, der sagde, om man ikke kunne lave det om til tøs. Så sagde jeg, at vi kan blive ved med at lave det om fra nu af og til juleaften. Det er ikke meningen, det skal være sympatisk, det Ternet Ninja siger her… Det er jo ikke, fordi jeg synes, at man skal kalde piger for kællinger eller ikke kan lide homoseksuelle.”

I optakten til “Ternet Ninja” har Matthesen også taget pis på dele af #MeToo-bevægelsen – se teaseren her.

“Ternet Ninja” får premiere d. 25. december.

OPDATERING: Efter to henvendelser til Anders Matthesen har Filmz nu fået svar fra instruktøren, der gerne vil understrege, at han ikke oplever, at DFI har udøvet censur, som der oprindeligt stod i artiklens rubrik. Ultimativt har det været Matthesens egen beslutning, derfor præciserer Filmz nu overskriften til denne artikel.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 HighFlyer15 2 år siden

Den følsomme verden slår til igen. Jesus christ. Er glad for jeg i det mindste nåede at opleve en verden som ikke blev pigesur(ja undskyld at jeg bruger kvindekønnet til at beskrive en følelse som flest piger udtrykker!) over ord som blev brugt.
Så lad dog kunstneren tage slagene istedet for at være en bunke tøsedrenge som ikke tør bruge ord som en anden har valgt at ville bruge i sin film.
Gravatar

#2 Ryder666 2 år siden

Det er jo dybt, dybt latterligt!!

Så blev Danmark også ramt af den følsomhed.
Gravatar

#3 Johnny42 2 år siden

Så det er i orden at svine andre befolkningsgrupper, men ikke homoseksuelle?

Hvad har kællinger gjort?
Gravatar

#4 Justin 2 år siden

#3
Læs artiklen igen

#5 Pistolprinsen 2 år siden

[Indlæg er markeret som spam]
Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?
Gravatar

#6 Star Trek fever 2 år siden

Nå. Det bliver dagens ord det næste stykke tid. Krænkelses facismen skal ikke vinde....
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#7 Morten Vejlgaard Just 2 år siden

Til de interesserede så anklager Ekko nu Filmz for 'fake news'. Jeg har givet et svar i kommentarfeltet: https://www.ekkofilm.dk/artikler/en-and-af-en-cens...

Skriv ny kommentar: