Det er snart 20 år siden, at animationsselskabet Pixar skrev historie, da de udgav “Toy Story” – filmhistoriens allerførste computeranimerede spillefilm.

Nu er selskabets 14. spillefilm, “Monsters University”, netop udkommer herhjemme på dvd og Blu-ray, og i den forbindelse sætter vi Pixars glitrende CV under lup og kaster stjerner efter alle selskabets film – lige fra den mindre heldige “Biler” over den udmærkede “Græsrødderne” til pragtfulde perler som “De utrolige” og “Toy Story 3”.

Er du enig i vores bedømmelser? Skriv endelig i forummet, hvor mange stjerner du ville kaste efter Pixars opusser!Vis kommentarer (49)
Gravatar

#41 X&O 8 år siden

Toy Story 6/6
Græsrødderne 4/6
Toy Story 2 6/6
Monsters, Inc. 6/6
Find Nemo 4/6
De Utrolige 6/6
Biler 4/6
Ratatouille 5/6
Wall-E 5/6
Op 6/6
Toy Story 3 6/6
Biler 2 2/6
Brave 4/6
Monsters University 5/6

Jeg er nok også rimelig stor Pixar og animationsfan, men når jeg tænker tilbage på de år de udkom, så har det sgu' altid været nogle af årets bedste filmoplevelser.
Gravatar

#42 Ispep 8 år siden

BN (39) skrev:
Wall-e - 3/6


Så nærig har jeg vist aldrig set dig før. Hvorfor kun middel til sådan en fantastisk film? :D
Gravatar

#43 BN 8 år siden

Ispep (42) skrev:
Så nærig har jeg vist aldrig set dig før. Hvorfor kun middel til sådan en fantastisk film? :D


Fordi den ikke gjorde noget særligt indtryk, selvom det da er en udmærket film. Jeg synes bare ikke, der er noget specielt ved den. På en god dag kunne jeg måske finde på at give den 4/6. Men ikke højere.
http://beautifulnight.aurovine.com/
Gravatar

#44 Ispep 8 år siden

#43

Okay ja, ærgerligt... Jeg elsker alt ved den og ligger sig for mig i toppen af animationsfilm. De første 45min uden dialog er en sensation synes jeg. Visuelt ligeledes mageløs film.
Gravatar

#45 elwood 8 år siden

Samt Thomas Newmans fantastiske score der ledsager filmen.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#46 M.L.P.F. 2010 8 år siden

En updated version:

"Brave" */******
Historien er godt nok dårlig, når man tænker på at det er en Pixar-film og var også meget langtrukken. Animationen var ikke noget nyt eller overaskende, faktisk meget dårligt af en Pixar-film, hvis man tænker på animation fra "Toy Story 3".

"Cars" *****/******
Filmen's animation er meget godt af en Pixar-film og filmen holder en person interesseret til slut og de mange referencer i filmen (som kun den voksne forstår) er jo meget underholdende., når man først opdager dem.

"Up" ******/******

En rørende god film. Som også heller ikke rigtig har en "skurk", men en "anti-skurk" istedet, jeg kunne tale om denne film i dagevis lad os bare stoppe ved at sige at den er god.

"Finding Nemo" ******/******
Der var en minus og det var toilet-humoren.

Men der var en plus og det var alting og en plus 1 som er Ellen DeGeneres som Dory.

"Ratatouille" ***/******
Jeg ved godt at jeg sagde "4/6", men det var en taste-fejl. Historien var bare en typisk menneskelige dyr som har en drøm, men hans familie siger: "Du er en rotte, ikke en menneske, du kan ikke blablabla..", men han vælger stadig at følge sin drøm, finder en menneske som vil hjælpe ham til tops og ender med at være den bedste kok, blablabla. Jeg ved godt at det er en børne-film, men og en budskab som "følg din drøm" er meget godt for en børne-film, men det her er en Pixar-film, hvilket er overraskende dårligt, vi taler om folkene der lavede historier om legetøj vækkes til live og én far der prøver at finde sin søn, er det her ringe.. Meget ringe.

"Cars 2" /******
Titlen er det mest platteste og forudsigelig, seriøst "Cars 2"? Ikke "Cars: Racing Against The Italian" eller sådan noget? For ikke at tale om historien (hvis der var en historie), DISLIKE!!!!!!!!. Lidt ligesom "Up" kunne jeg tale om emnet om hvor den er dårlig i dagevis, men lade os stoppe her, da jeg tror fler-tallet er enig med mig at filmen er dårlig.

"A Bug's Life" **/******
Jeg vil ikke gå ind på "A Bug's Life"/ "Antz"-debatten, men det er man nødt når man taler om denne lor*e film. Udover det så er karakterene aldrig videre-udviklet, animation var ret skuffet af en Pixar-film. Mange af karakterene var irreterende og nytteløse, fx. Circus-holdet. Der var mange "plot-holes" i filmen, fx. filmen er jo et verden i stedet for mennesker, så er det insekter, men mange af genstande i filmen, brugt som biler, huse osv. er lavet af tandstikker-pakke eller slik-poser osv. hvilket er jo fremstillet af mennesker, som ikke eksisterer i filmen, dette er ikke en "Bug's Life", dette er en "Bug's Life.. We Think". "Antz" kunne i det mindste lade dem bo sådan som de gør i virkeligheden, "jaja" der var nogen hammere og skovle, men se bort fra det var den meget mere realistisk og underholdene, nu når vi taler om "underholdene", hvis man ikke går for meget ind i den og ser den som en underholdende børne-film, skuffer den meget! "Cars 2", kunne stadig underholde børn og lade dem sidde ned på deres pladser og se filmen. Denne her film kunne til gengæld ikke underholde publikummet filmen var rettet mod.

"Toy Story 3" ******/******

Anmeldelse i næste indlæg.

"Wall-E", "The Incredibles", "Toy Story", "Toy Story 2", "Monsters Inc." og "Monsters University", kan jeg ikke udtale mig om, da jeg enten ikke har set dem eller skal genses.

The-new-meister (40) skrev:

Cars - 2/6
Cars - 2/6

Er der blevet lavet to forskellige film med samme titel? Hvilken én har jeg så set?
H.I.F. Brian fra Family Guy..
Gravatar

#47 Driver 8 år siden

My-Little-Pony-Fan-2010 (46) skrev:


"A Bug's Life" **/******
Der var mange "plot-holes" i filmen, fx. filmen er jo et verden i stedet for mennesker, så er det insekter, men mange af genstande i filmen, brugt som biler, huse osv. er lavet af tandstikker-pakke eller slik-poser osv. hvilket er jo fremstillet af mennesker, som ikke eksisterer i filmen, dette er ikke en "Bug's Life", dette er en "Bug's Life.. We Think".

Øh, det der giver da ikke meget mening. Der medvirker ikke nogle mennesker nej, men der er da flere hints omkring menneskelig eksistens i filmen. Bare tag den scene ved campingvognen, hvor den ene ildflue flyver ind i en lampe, mens den anden råber "Don't look at the light!".
Læg i øvrigt, i den scene, mærke til, at bilen, der står parkeret ude foran campingvognen er den gule Pizza Planet bil fra Toy Story. Det er altid fedt når Pixars film, har lidt referencer på tværs af hinanden. :D

Det må være en af de underligste påstande om et plothole, jeg kan mindes at være stødt på.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#48 M.L.P.F. 2010 8 år siden

#47, undskyld men jeg troede at mennesker eksisterede slet ikke i filmen, lidt ligesom "Cars" hvor de alle er biler og flyvemaskiner osv. troede jeg at alle i filmen var insekter fordi jeg kan huske de skulle til byen, som jeg troede ville være det virkelig verden, set fra insekternes perspektiv, hvilken ville være godt. Men istedet for fik vi en "falsk by" for insekterne, som var lidt skuffende, da man troede i 40 minutter at vi ville se mennesker og så alligevel ikke. Så der er stadig en minus ved det.
H.I.F. Brian fra Family Guy..
Gravatar

#49 Driver 8 år siden

Okay, men noget plothole, er det altså ikke.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”

Skriv ny kommentar: