Gravatar

#1 filmz-jtv 16 år siden

Er der nogen der har erfaring med at bruge lysstofrør som lyssætning på film?
Gravatar

#2 Notional 16 år siden

Jeg har ikke, men kan dog indskyde, at lysstofrør generelt giver en øget sans for kontrast, men da lyset flimrer giver det altid et underligt udseende på film. Det er dog værd at afprøve om looket virker for en.
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#3 elwood 16 år siden

#1 Vi kommer til og bruge det en del på vores nye film hos Lonetower Visuals, vi lavet to tavler med sådan nogle man kan købe i byggemarkeder, det fungere udemærket.

Vi mangler stadig den store test når vi skal filme i hele Oktober.

Men jeg tror Gi-jopnes kan fortæller lidt mere om det da han er Instruktør på filmen, jeg er kun med som Assistent.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#4 gi-jones 16 år siden

Som elwood siger har vi brugt det på vores første optagelser og var meget tilfredse med det. Det er en ret billig løsning. Vores består af tre lysamaturer fra Bauhaus (100,- stk.) som er hamret på en træplade (næsten gratis). Den dyre og besværlige del er at få dem monteret på et stativ. Du kan se et billede af vores løsning her

De giver et meget koldt lys dem her, men man kan købe rør med andre farvetemperaturer. Vi har ikke haft problemer med flimmer af nogen art. De reagerer dog ikke godt på lysdæmpere :)
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#5 filmz-jtv 16 år siden

Hvor mange watt er jeres på og giver de nogen effekt om dagen?
Gravatar

#6 SpielbergFreak 16 år siden

hhhmmm har altid lært at man ALDRIG må skyde under lysstofrør. Du kan ikke ikke kontrollere farverne og hvidbalancen 100% og kan til tider ende med et mærkeligt udsenende resultat. Lysstofrør udgiver pink og grønt skær, især hvis man skyder på film. For det andet, udsender lystofrør nogle gange en summende lyd, som kan være ret så irriterende for lydsiden......

På min skole lavede vi nogle "forsøg" med det, og i hvert tilfælde var det altid bedre at slukke dem, og sætte "rigtigt" lys op.

De kan dog bruges til visse effekter, hvor de kan være meget hjælpsomme.... Men brug dem aldrig som hoved lys eller eneste lyskilde.

Men det er jo bare min mening.
Gravatar

#7 gi-jones 16 år siden

Tjae, jeg snakkede med en gut jeg kender ude ved Deluca film og han sagde at de bruger lystoffrør hele tiden.

Hvis man har råd kan man jo også købe Kinoflo's, men det har man normalt ikke på det her niveau. Så vores er lavet for at give et alternativ til dem. De giver et meget blødt lys (naturligvis) uden nævneværdige slagskygger og bruges bedst i kombination med andre lyskilder som du siger (vi bruger som det ses et par redheads, men halogen-spots fra Harald Nyborg er også et bud).

Problemet er at "ordentligt" lysudstyr er vanvittigt dyrt, så vi har været nød til at opfinde forskellige ting der kan spares os nogle af de udgifter.
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#8 gi-jones 16 år siden

#5: Sorry. Jeg kan ikke huske det, men tror at sådan en tavle der med 6 rør er omkring 60-80 watt
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.

Skriv ny kommentar: