Tankevækkende er også filmens beskrivelse af den konspiratoriske galimatias og evnen, terroristerne har til konstant at vælge den synsvinkel på begivenhederne, der er mest belejlig for tankesættet. Efterhånden som politiet omstiller sig til den nye form for forbrydelse og begynder at slå effektivt tilbage, optrappes volden, og den sidste rest af ideologi erstattes med aktioner, der er rent hævnmotiveret. På trods af det undgår filmen at dæmonisere sine hovedpersoner, selvom deres handlinger ellers giver rigeligt af muligheder for det. Lige lovlig karikeret synes portrætteringen af myndighederne til gengæld at være, og selv den evigt pålidelige Bruno Ganz’ sindige politimand er på klicheplanet.

Samtidig opbygges der et tempo så højt, at historieberetningen til tider truer med at blive hundrede små tidsbilleder snarere end en sammenhængende fortælling. Filmen er ikke desto mindre en ekstremt underholdende og fascinerende fortælling, og som der sættes et meget abrupt punktum for historien, sidder man paf tilbage dybt forundret over, at nogen nogensinde kan have set op til disse mennesker, som måske nok kaldte sig anti-fascister, men som ikke desto mindre lignede nazisterne til forveksling.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 Lady Arwen 15 år siden

Jeg så Baader Meinhof Komplex i biografen i Berlin i oktober og er fuldstændig vild med filmen! Den inspirerede mig faktisk til at skrive studieretningsprojekt om Baader Meinhof gruppen! Genså lige filmen i dag med min klasse på DVD importeret fra Tyskland af min lærer og synes stadig at den er ligeså god. Moritz Bleibtreu spiller fantastisk i den som Baader der altid var lige på kanten af at gå amok og i det hele taget er castet virkelig godt med mange stærke præstationer!

6/6 herfra!
Doctor Who <3
Gravatar

#2 filmz-Kadann 15 år siden

Det er ikke så længe siden jeg modtog denne på blu-ray fra Tyskland og tyskerne har gjort det igen: lavet en rigtig god film, hvor de gør op med deres historie, præcis som "Der Untergang" og "Das Leben Der Anderen".

Det eneste irritationsmoment for mig, var at filmkomponisten åbenbart havde lyttet lidt for meget til musikken til Bourne-filmene, men bortset fra det, er det virkelig gode skuespillere, der spiller rollerne overbevisende og ligner virkelighedens personer rigtigt godt.

5/6
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#3 The Insider 15 år siden

#2, er der engelske subs på udgivelsen?
War. War never changes.
Gravatar

#4 filmz-Kadann 15 år siden

#3 -

Nope, kun tyske.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#5 The Insider 15 år siden

Scheisse! :-)
War. War never changes.
Gravatar

#6 stoffer 15 år siden

Så den til forpremiere i Dagmar i sidste uge, og var også dybt imponeret. Det eneste der holder den fra at få topkarakter er lidt historiske fejl, men synes dog det er tilgiveligt. 5/6 herfra.
Now the thing to remember, boys... flies spread disease, so keep yours closed!
Gravatar

#7 piazorro 14 år siden

Filmen var alt, alt for lang - specielt fordi jeg bare sad og ventede på at de alle blev skudt!!!! (Nej, jeg kender/kendte ikke den rigtige historie...)
Det første kvarter havde jeg en smule sympati for dem, så kom hende den ultratynde lyshårede bitch og hende havde jeg absolut ingen sympati for på noget som helst tidspunkt, og efterfølgende gik der små 10 minutter før jeg havde mistet al sympati og jeg tilbragte derefter resten af fimen med at håbe på at de snart blev fanget eller bare skudt....Men det er nok bare "fascisten" i mig der brokker mig:-)
Bevar Hundeprutter, Mågeklatter, Ørevoks, Andemad og Kloakslam
- meld jer ind i gruppen på Facebook

Skriv ny kommentar: