Hvis “The Bourne Ultimatum” ender med at være Bourne-sagaens endelige kapitel, vil det være en værdig svanesang. Filmen har ikke den samme emotionelle slagkraft som “Bourne duellen”, men “The Bourne Ultimatum” er en ekstremt velproduceret og næsten ulidelig intens thriller. Filmen ser simpelthen fantastisk ud på HD-DVD og lyder næsten lige så godt, og både kvantiteten og kvaliteten af ekstramaterialet er høj. Er man fan, er udgivelsen et must.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 filmz-Kadann 16 år siden

#9 -

Det håber jeg da, nu når jeg har bestilt dén og de to andre fra landet på den anden side af vandet. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#12 filmz-Kadann 16 år siden

Så fik jeg endelig set filmen, hotdamn, det er god action og spænding. Jeg vil endda vove påstanden at Greengrass har overgået sig selv med denne film.

Jeg sad med nærmest hvide knoer igennem det meste af filmen, noget jeg sjældent oplever, med mindre jeg ser en Hitchcock-film

HD DVD'en kan klart anbefales, lækkert billedkvalitet og super lyd. Det kan ikke vare længe før jeg må holde en Bourne-dag og se alle tre film i træk. :)

5/6 (med mulighed for opgradering til 6/6, når jeg får den genset)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#13 filmz-Scarface 16 år siden

Fik DVD-udgaven i julegave. Filmen var mindst ligeså god, som da jeg så den i biografen i sommerferien i år. Uden tvivl årets bedste actionfilm. Jason Bourne-trilogien er jo agentfilmenes svar på The Godfather.

Men jeg håber alligevel på, at det ikke er sidste gang vi oplever Jason Bourne på det store lærred - og med Matt Damon.
Oasis' nye album "Dig Out Your Soul" ude i oktober 2008
Gravatar

#14 filmz-Bruce 16 år siden

Fik set den amerikanske udgave med TrueHD lydsporet, har skrevet om det i What we saw, men anyway, mine 2 cents her.

Det er et virkeligt flot transfer. Hver gang man har et lokationsskift, ser man stedet oppefra og alle byer står knivskarpt. Meget få steder er der problemer med detaljer, oftest kun når Bourne er i fokus, ellers er selv shakycam episoderne skarpe. Langt bedre end i biografen. Ser ud til, at man har lavet kontrast boost finten, så man får wow oplevelsen mellem spændet sort/hvidt, men tilgengæld mister detaljer i sortniveauet, men ikke noget jeg vil trække ned for.

Video: 10/10

Jeg var tæt på at følge trop med lyden. Der er en fantastisk atmosfære og flot separering af lydbilledet. Surroundhøjttalerne er hele tiden i brug, uden på nogen måde at overdrive effekterne og soundtracket er spot on, hvilket vi tydeligt hører i Waterloo og Tangier sekvenserne. Dialog er krystalklar og den mindste hvisken er tydelig at høre.

Jeg var lige i mit es til at give den første HD DVD topkarakterer i både billed og lyd, indtil den første actionsekvens indfandt sig, hvor effekterne tydeligvis blev dæmpet kraftigt. Det er som om man dynamisk har justeret lydbilledet, så når der er stille, virker det fortræffeligt, men modsat, når effekterne sætter ind, så bliver man dybt skuffet. Bortset fra de to skud, som affyres i lejligheden i Tangier, så er resten af effekterne, skud, eksplosioner, biljagt, scooterjagt etc. rent ud sagt ... kedelige, impotente. Det kan jeg slet ikke få til at hænge sammen med soundtracket fra Supremacy, som var langt mere dynamisk, når det kom til effekter, men knapt så detaljeret og præcist, som Ultimatum er det.

Jeg startede ud med -14dB, som er min standard volume, når jeg hører TrueHD spor og derfra kørte jeg opad til jeg endte på -7/-8dB. Der føltes lydniveauet en tand højere end jeg normalt plejer, men stadig lavere og utilfredsstillende for effekterne.

Nu var jeg nysgerrig efter, om jeg havde sat receiverens dynamiske kompression til, som i niveauerne low/middle/high automatisk skærer mere eller mindre af "toppen" af effekterne, så man kan se film ved normal lydstyrke en sen nattetime uden at forstyrre naboerne. Dette var dog ikke tilfældet, desværre, hvilket reference disken Underworld hurtigt fik konstateret. Det er dog stadig et meget flot lydspor, blot ærgerligt, at man ikke lige fik prikken over i'et.

Audio: 8/10
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#15 filmz-Kadann 16 år siden

Jeg fik genset denne i dag, i selskab med evermind, da vi har kørt et lille Bourne-marathon.

6/6 er karakteren, efter andet gensyn - den bedste film i serien og stadig en vild oplevelse hele vejen igennem.

Et par af de bedste ting ved filmen, er at Greengrass har dæmpet brugen af shakycam en lille smule, så kameraføringen havner et eller andet sted mellem "Identity" og "Supremacy", hvilket sikkert vil glæde mange.

Jeg fik i øvrigt øje på et lille "fuck you" til Bond-filmene, der måske ikke er med vilje, men stadig meget sjovt. Scenen hvor Bourne forsøger at slippe væk fra en håndfuld agenter, under beskydning, i en Audi, fik mig til at tænke på "Tomorrow Never Dies".

I "Tomorrow Never Dies" ligger Bond på bagsædet og styrer bilen med en superfiks fjernbetjening, hvor Bourne klarer situationen med bakspejlet. Igen, det er måske ikke en direkte hentydning til Bond, men en lækker detalje, der underbygger de simple virkemidler, som Bourne benytter sig af i alle tre film, der f.eks. også er et glimrende eksempel af i "Supremacy", hvor Bourne forsøger at finde Landy. I mange andre agentfilm, ville der sikkert ske en ultraavanceret søgning igennem nogle vilde computersystemer der checker en masse ting op mod hinanden, som agent sikkert skal hacke for at få adgang - Bourne klarer ærterne med en turistguide og en mønttelefon, smukt, ganske enkelt. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#16 elwood 16 år siden

#15 Præcis hans logiske og realistiske tilgang til opgaverne er fed, det er ting som kan lade sig gøre.

Mener også det er i Indentity hvor han orientere sig via. et kort mens han køre bil, fordi han nu er et ukendt sted.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#17 filmz-Kadann 16 år siden

#16 -

Jep, præcis. Det med kortet optræder flere steder: scenen der foregår på den amerikanske ambassade, biljagten i Paris og i biljagten i "Supremacy", hvor han kører i Moskva. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#18 BN 16 år siden

#15-17:

I rammer begge hovedet på sømmet m.h.t. hvad det (bl.a.) er, der gør Bourne-filmene så ekstremt gode.

Det er dette realistiske 'touch' der gør trilogien anderledes og langt bedre end de fleste andre film i genren.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#19 HonoDelLoce 16 år siden

#16+#17

Det synes jeg faktisk er liiiidt urealistisk.. Da vi jo alle ved, at alle mænd har indbygget GPS og kort kun er lavet for kvinders skyld!

I øvrigt modtog jeg selv min egen Bourne Ultimatum her den anden dag, og regner stærkt med at den skal ses i aften.. Glææææder mig :D
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#20 elwood 16 år siden

Ævgrer mig stadig over de ikke er på Blu Ray, jeg ku self. godt gå ud og købe DVD'en men jeg ville jo helst ha dem på HD, og da jeg ikke har en HD-DVD afspiller pt. er det ik en mulighed.

Men nu har jeg self. også de to andre på dvd'er så det kan jo være jeg bliver "nødt" til at få den sidste til samlingen selv om det er DVD.

J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"

Skriv ny kommentar: