David Leans “Lawrence of Arabia” er et mesterværk, der fortjener en plads i enhver filmsamling. Ældre dvd-udgivelser af filmen huser dog en masse ekstramateriale, hvorimod denne skive intet indeholder, og så er dvd’ens AV-præsentation i øvrigt ikke nævneværdigt bedre end de gamles. Det er altså svært at anbefale fans at investere i filmen igen – især eftersom den ifølge de seneste rygter udkommer senere i år på Blu-ray.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#21 filmz-Bruce 14 år siden

Go' anmeldelse Johan. Fantastisk film om starten på en konflikt, som lige siden har sat verden i brand. Ja, gi' os den snart på BD!!! Nu har den titel været nævnt lige siden HD DVD og blu-ray kom på banen, men nogle trækker den i langdrag. Eneste svage punkt, er Alec Guiness som araber. Han er lidt svær at æde!

Gid der en dag vil blive lavet en ligeså god film om fortsættelsen og det Ottomanske riges overdragelse af Palæstina til Folkeforbundet, det engelske mandat, Balfour deklarationen og afstemningen om områdets splitning i FN i 1948. Men en sådan film om faktualiteterne ville jo også sætte verden i brand, fordi mange lige siden, har været mest interesserede i at udbrede usandheder.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#22 neran 14 år siden

Så fik jeg lige set den på DR2. En virkelig god film, som ikke er kedelig på noget tidspunkt. Det eneste problem var, at jeg sad i stuen og i løbet af de knap fire timer, opstod der flere forskellige forstyrrelsesmomenter under hele filmen. Må snart gense den på dvd, når jeg får købt den.
Afsindig Alsidige Anmeldelser af Anders - http://neranders.wordpress.com/
Gravatar

#23 Buck Rogers 14 år siden

Først en rettelse: den [med rette] hædrede filmrestauratør Richard Harris hedder Robert Harris :) Richard H. plejer at holde sig foran kameraet. I øvrigt var James Katz jo halvdelen af holdet, der stor for restaureringen.

bruce (21) skrev:
Eneste svage punkt, er Alec Guiness som araber. Han er lidt svær at æde!

Men han spiller rollen med den helt rette mængde arrogance, så make-up'en er tilgivet :o)
Derimod burde Lean have bedt Anthony Quinn om at styre sit kulørte overspil en smule.

Jeg har - som anmelderen - svært ved at se pointen med genudgivelsen af denne film, med mindre det skyldes, at de netop har lavet en ny BD-master og derfor lige kunne sende dvd'en ud igen. Den tudsegamle dvd havde alt i alt udmærket billedkvalitet og havde spredt filmen ud over to skiver, i stedet for kun én.
"Now, what can a man do with his clothes off for twenty minutes?"
Gravatar

#24 Wangsgaard 14 år siden

Jeg prøvede at se starten men var lidt svært da min nevø ville lege og lave togbane :P
Skal helt klart se den snart for det jeg så var rigtig godt!
http://c.mymovies.dk/wangsgaard/group:owned
Gravatar

#25 The Insider 14 år siden

#23, tak for rettelsen, det er hermed rettet :-)
War. War never changes.

Skriv ny kommentar: