For James Bond-nybegyndere vil den mere nedtonede og mindre sprælske attitude i “On Her Majesty’s Secret Service” muligvis i første omgange virke en anelse tam. Forståeligt. Filmen er ikke seriens mest lettilgængelige værk. Men sådan er det jo med mange klassikere, og en klassiker er filmen vitterlig. Hvis man pga. Connerys fravær eller manglende kendskab til Lazenby har vendt filmen ryggen, bør du virkelig give den en ekstra chance. Filmen ser bedre ud og lyder bedre end nogensinde før, og ekstramaterialet er yderst tilfredsstillende.

James Bond vender tilbage i ”Diamonds Are Forever”.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 NightHawk 17 år siden

Smider lige en tidlige bedømmelse af "On Her Majestys Secret Service" på her og krydrer det lidt med en karakter tilsidst.

Der er så mange regler, der blir brudt i den film. Det være sig både på det handlingsmæssige plan som det tekniske plan. Bond blir forelsket og gift med en mafiaboss datter Tracy, fortryllende spillet af tv-serien The Avengers Diana Rigg. Q's gadgets er borset fra en speciel pengeskabsdekoder, holdt på et yderst minimalt niveau. Det nye består også i, at et nummer fra soundtracket, Louis Armstrongs vidunderlige "We Have all The Time in The World", blir spillet i filmen og endelig den kulsorte afslutning, uden nogen form for kække bemærkninger, som jo for alle de andre Bond Films vedkommende normalt ellers er fast inventar.

Historien adskiller sig også markandt fra tidligere og senere Bond film ved, at fokus er lagt ligså meget på Bond og Tracy's forhold, som selve den klassiske bond tradition med overskurken der jagter verdenherredømmet. Det er vist kun set i nogenlunde samme grad i "The Living Daylights", med Timothy Dalton.

Og så er der den hurtige klippestil i kampscenerne, som heller ikke var set før. Det er nogle af de bedst koreograferede slagsmål jeg har set i Bond filmene.

Mest mindeværdige scener :

Intro scenen hvor Bond kæmper imod to håndlangere på en strand for at redde Tracy, er top underholdende udført. Og scenen blir herefter genialt afsluttet med et ironisk vink med en vognstang til Lazenby's forgænger Sean Connery.

Biljagten i snevejr der afsluttes i et stockcar løb på is. Bond der flygter fra Blofelds borg, delvist på 1 ski. Da Bond forelsker sig i Tracy og tilsidst Bond og Blofelds fantastiske duel i høj fart på en bobslædebane, samt brylluppet.

Må i samme moment tilføje, at jeg så finder Telly Savallas lumre og arrogante udgave af Blofeld klasser over Donald Pleasance's lidt stive præstation. Savallas er i mine øjne den bedste Bond skurk og den bedsté udgave af Blofeld.

Vdr. George Lazenby's præstation, ja så syntes jeg modsat mange andre at selv om hans stemme er dubbed og at han til tider virker lidt stiv i betrækket, ja så gør han det samlet set ganske godt og særdeles charmerende. Han burde ha' fået en chance til i "Diamonds Are Forever".

For øvrigt er der en ret sjov scene i "On Her Majestys...", hvor George Lazenby sidder på sit kontor og roder igennem nogen af de rekvisitter som Connery brugte tidligere. De spiller sågar rytmerne til, "Under the Mango three" fra "Dr. No", da Lazenby sidder med en kniv fra den historie i hånden. Ret sjovt at de har lavet referencer allerede her.

Det er ikke bare fordi den er så meget anderles, at jeg syntes det er den bedste, men kort og godt fordi jeg mener, at det er den Bond film, der har den bedste historie.

"On Her Majestys Secret Service" får : 6/6.
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#2 filmz-Bruce 17 år siden

Rigtig god Bond film, som jeg vist så 11 gange i Kinopalæet og Nørreport i de gamle kavalkade dage. Historieskrivningen har ikke været hr. Lazenby nådig, men han gør det klart bedre end som så. Det bedste ved filmen er klart de nedtonede effekter og tilbagevenden til en mere rå stil.

Lazenby er særdeles meget "på", har humor og er tough, men han forbliver Padowan til Sean Connery. Eksempel. Spil et klip med Lazenby entre're et kasino og derefter et med Connery. Her er hele forskellen, Bond karakterens charisma. Connery "indtager et rum" uden overhovedet at prøve. Det evner Lazenby ikke, hvilket ikke er hans fejl. Connery "hoppede blot for højt" i første forsøg!

Lydmæssigt mangler det originale monospor, hvilket i mine øjne ikke er god kotume på en udgivelse. Man har også sat volumen ned på John Barrys musik i en del scener ifht. originalen.

Film: Tæt på 5/6.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#3 dolphinfriendly 17 år siden

Eneste Bond film jeg ikke har set, de positive kommentarer giver dog kun grund til at komme igang! ;)

Lazenby har ry for fremstille Bond som mere en "kung fu master" end egentlig Bond, er overhovedet der belæg for det?

Gravatar

#4 filmz-Bruce 17 år siden

#3 Hvad er den egentlige Bond? Lazenby fungerer fint på sine egne præmisser, akkurat som Moore gjorde i de bedste af sine Bond film. Sammenlignet med Connery, blegner de.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#5 dolphinfriendly 17 år siden

#4 Naturligvis skal der være plads til fortolkning af en karakter, modsat dig ser jeg dog Dalton som den eneste "rigtige" Bond, sådan som Ian Flemming havde forestillet ham. Smag og behag. :)

Dog mener jeg ikke at Bruce Lee er forbilledet for hvordan en Bond skal være, hvilket er det jeg har fået fortalt at Lazenbys udlægning af 007 er. Nu har jeg ikke selv set filmen, så ved derfor ikke om det rent faktisk er tilfældet.

Gravatar

#6 filmz-Bruce 17 år siden

#5 Nej så meget kampsport udfører han ikke :) Det er faktisk ganske fint udført uden at blive Bruce Lee'sk. Slagsscenerne er faktisk ret "Greengrask'e", dvs. det er svært at se en skid ;)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#7 dolphinfriendly 17 år siden

#6 Lyder kreativt. ;)

Gravatar

#8 NightHawk 17 år siden

# 7 -

Forestil dig Connery's og den tids lidt for tydeliget koerograferede kampscener, nu bare med fast forward knappen trykket i bund. Så har du et godt indtryk af hvor hurtigt det går når Lazenby gir den fuld skrue. Minder en hel del om Jason Bournes måde at slås på.

Jeg syntes den stil er suverændt blæret og virker herligt forfriskende, at se på. :)
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#9 dolphinfriendly 17 år siden

#8

Dét lyder som et ganske frisk og spændende indslag - ser nu helt frem til at tjekke filmen ud! ;)

#10 17 år siden

Skægt, jeg erinder ikke kampsport i IHMSS men blot alm. slagsmål.

Skriv ny kommentar: