Af: MSF | Udgivet: 2014-10-10

Kulturnatten er over os. Samtidig ruller den farverige Mix Copenhagen LGBT Film Festival i de københavnske biografer. Festivalen, der er dedikeret seksuel mangfoldighed, er en af verdens ældste af sin art og byder på spændende, rørende og selvfølgelig sexede filmoplevelser.

Filmz anbefaler, hvilke du ikke bør lade hænge, når Mix kulminerer i weekenden og uddeler de to store priser; Lili-prisen og Out & Abouts Publikumpris.

Kill Your Darlings
Fra bog-troldmand til beatpoet. Daniel Radcliffe indtager i dette drama rollen som beatbevægelsens måske største litterære skikkelse, Allen Ginsberg. I 1940’erne er han med til at kickstarte beatgenerationen på Colombia University, hvor han med sine medsammensvorne forfattertalenter Lucien Carr, William S. Burroughs og Jack Kerouac søger grænser for såvel litteratur som seksualitet og stoffer.

10. oktober, 20.00, Empire Bio

G.B.F.
En Gay Best Friend (G.B.F.) er det nyeste nye på et amerikansk gymnasium, hvor tre promqueens kæmper om to homoseksuelle fyres opmærksomhed for at blive den mest populære på skolen. Being out has never been so in, lyder taglinen til denne glitrede teen-farce, der vender den tøsede highschool-komedie på hovedet med friskt homoseksuelt udsyn.

10. oktober, 17.45, Empire Bio

The Circle
Frigørelsen fra borgerlige fordomme om homoseksualitet var på sit højeste i slutningen af 1950’erne. Men let var den ikke. I dette autentiske møde mellem den unge lærer Ernst og dragqueenen Röbi Rapp, der stilmæssigt leger med fakta og fiktion, udforskes den homoseksuelle undergrund i Zürich i 1958. Det ømme portræt af et af Schweiz’ første registrerede bøssepar er også historien om landets første homo-organisation, Der Kreis (Cirklen). Selv om filmen er et historisk vidnesbyrd, er den lige så relevant i dag i kampen for homoseksuelles rettigheder.

12. oktober, 22.00, Empire Bio

52 Tuesdays
Et sandt filmeksperiment, kan man sige om dette coming of age-drama, der er optaget over titlens 57 tirsdage for at opnå den helt rigtige tidsfølelse. Instruktøren, Sophie Hyde, debuterede med filmen, men har allerede høstet kritikerros og eftertragtede priser på blandt andet Sundance. Fortællingen handler om 16-årige Billie, der midt i sin egen identitetsrejse pludselig må forholde sig til, at hendes mor vil skifte køn. Af den grund begrænser myndighederne mor-datter-forholdet til tirsdag formiddag. Et kaos, der udfordrer normerne, og hvordan pigen skal finde sig selv.

11. oktober, 21.45, Cinemateket

Predestination
Som en gordisk knude filtres narrativerne sammen i denne højeksplosive, australske tidsthriller. En agent a la “Timecop”, spillet af Ethan Hawke, jagter terroristen “The Fizzle Bomber” igennem tid og rum, men på sin kringlede tidsrejse støder han på John Doe en aften i en bar. En androgyn person, der indvier agenten i sin personlige færd ind og ud af identiteter og køn, og som tilsyneladende kan hjælpe ham med at finde terroristen. Det er science fiction, når det er bedst. En vaskeægte hjernevrider.

10. oktober, 22.00, Empire Bio

Besøg desuden Empire Bio i aften, 10. oktober, hvor biografen i forbindelse med Kulturnatten byder på musik, queer-kor og digtoplæsning ind imellem filmene.

Skriv ny kommentar: