Af: Morten Vejlgaard Just | Udgivet: 2014-05-12

På torsdag er der premiere på, hvordan det japanske monster, Godzilla, kan se ud i 2014. Et godt monster har altid været en sikker ingrediens til et filmhit i sommersæsonen. Men hvilke monstre har gjort de største indtryk igennem tiden? Her de fem mest ikoniske monstre på film.

5. Tyrannosaurus

I 1993 fik Steven Spielberg alverdens legebørn til at investere i en mindre bondegård af plastic-dinosaurer med “Jurassic Park”. Filmen forbinder effektivt eventyr og gys ude på en ø, hvor en excentrisk rigmand skaber en forlystelsespark med levende dinoer. Også de farlige. Heriblandt kongen af dem alle: T-Rex. Noget går selvfølgelig galt, og den kødædende kæmpe skaber stor gru og fascination, når den jagter de rådvilde mennesker rundt på øen.

Styrker: Tænder og brøl.4. Gremlins

Hæld aldrig vand på dem, og giv dem aldrig mad efter midnat. De er måske sjove og nuttede, men også destruktive som få til trods for deres skotøjsæske-størrelse. Der er her naturligvis tale om 80’er-klassikeren “Gremlins”, som er lidt af et kultmonster med sine nuttede øjne og kælebløde pels, men også en sort og destruktiv humor. Det er dog ét effektivt våben imod de nuttede ballademagere: Sollys.

Styrker: Nuttethed og teamwork.3. Bruce

Har du først set “Dødens gab”, så vil det bare aldrig blive helt det samme at bade ved stranden igen. Spielbergs hvide, menneskeædende haj er et perfekt filmmonster, fordi vi så sjældent ser det, men vi ved, det er der. Produktionsholdet omkring filmen kaldte hajen Bruce, hvilket vist ikke behagede Spielbergs advokat, Bruce Raimer, der lagde navn til det dræbende havmonster.

Styrker: Lydløs og en god svømmer.2. King Kong

Siger man Empire State Building, så siger man næsten også King Kong. Kæmpeabens ikoniske klatretur med blondinen og kærligheden, Ann, i sin faste næve er et af populærkulturens mest legendariske sammenstød imellem natur og civilisation. Og så må Kong også være en del kvinders drøm: En skræmmende bad boy med vildt temperament, som kun kan tæmmes af den helt rigtige kvinde.

Styrker: Klatring og flirt.1. Alien

Filmhistoriens smukkeste og mest skræmmende monster er Alien. I den første film om rummonstret fra 1979 ser vi det ganske vist meget sjældent. Måske derfor, det er så skræmmende? Med dets skarpt markerede kindben og blanke overflade er Alien den ultimative angstspreder – en ottende passager man helst ville være fri for på en tur ud i rummet.

Styrker: Kvindelist og ægløsning.


Gravatar

#1 savomilosevic9 9 år siden

Jeg havde nu nok haft Godzilla på den liste i stedet for Gremlins.
Gravatar

#2 T. Nielsen 9 år siden

For mig vil King Kong (originalen) altid stå som det mest ikoniske, samt den bedste monsterfilm nogensinde. Den har i hvert fald den største plads i hjertet her:-)
Baby, it's cold outside
Gravatar

#3 Kyllingebenet 9 år siden

Hvor er frankenstein, varulven og mumien? Eller predator og the thing?
Synes godt nok denne top 5 er lam i forhold til emnet.
Mental striptease..
Gravatar

#4 T. Nielsen 9 år siden

God pointe Kylling......
Baby, it's cold outside
Gravatar

#5 Dangerdog 9 år siden

Gizmo er da ikke en gremlin?
Gravatar

#6 Riqon 9 år siden

Kyllingebenet (3) skrev:
Hvor er frankenstein, varulven og mumien? Eller predator og the thing?
Synes godt nok denne top 5 er lam i forhold til emnet.


Jeg spekulerede også på, hvad kriterierne var, siden de rigtige uhyrer ikke kvalificerede? For spørger du mig, så vil jeg da hellere have en personlig encounter med en gremlin (og især en mogwai som Gizmo!) end fx The Thing. :s
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#7 Morten Vejlgaard Just 9 år siden

#3 og 6 Også gode bud, jeres er mindst lige så monsterstærke som de fem på toppen - ingen naturvidenskab i det :)

For mig er Alien det ultimative monster - modbydeligt skræmmende, grumt og brutalt. Og så er den en pige!
Gravatar

#8 Space Monster 9 år siden

I LOVE IT
“There are no heroes... In life, the monsters win.”
― George R.R. Martin
Gravatar

#9 Ispep 9 år siden

1) Alien
2) The Thing
3) King Kong
4) Jaws
5) Predator
Gravatar

#10 Joeyvind 9 år siden

PREDATOR mangler Uden tvivl.
"You can shoot my body full of holes but you can't kill the spirit of rock 'n roll Baby"..

Skriv ny kommentar: