Af: Morten Vejlgaard Just | Udgivet: 2014-05-12

På torsdag er der premiere på, hvordan det japanske monster, Godzilla, kan se ud i 2014. Et godt monster har altid været en sikker ingrediens til et filmhit i sommersæsonen. Men hvilke monstre har gjort de største indtryk igennem tiden? Her de fem mest ikoniske monstre på film.

5. Tyrannosaurus

I 1993 fik Steven Spielberg alverdens legebørn til at investere i en mindre bondegård af plastic-dinosaurer med “Jurassic Park”. Filmen forbinder effektivt eventyr og gys ude på en ø, hvor en excentrisk rigmand skaber en forlystelsespark med levende dinoer. Også de farlige. Heriblandt kongen af dem alle: T-Rex. Noget går selvfølgelig galt, og den kødædende kæmpe skaber stor gru og fascination, når den jagter de rådvilde mennesker rundt på øen.

Styrker: Tænder og brøl.4. Gremlins

Hæld aldrig vand på dem, og giv dem aldrig mad efter midnat. De er måske sjove og nuttede, men også destruktive som få til trods for deres skotøjsæske-størrelse. Der er her naturligvis tale om 80’er-klassikeren “Gremlins”, som er lidt af et kultmonster med sine nuttede øjne og kælebløde pels, men også en sort og destruktiv humor. Det er dog ét effektivt våben imod de nuttede ballademagere: Sollys.

Styrker: Nuttethed og teamwork.3. Bruce

Har du først set “Dødens gab”, så vil det bare aldrig blive helt det samme at bade ved stranden igen. Spielbergs hvide, menneskeædende haj er et perfekt filmmonster, fordi vi så sjældent ser det, men vi ved, det er der. Produktionsholdet omkring filmen kaldte hajen Bruce, hvilket vist ikke behagede Spielbergs advokat, Bruce Raimer, der lagde navn til det dræbende havmonster.

Styrker: Lydløs og en god svømmer.2. King Kong

Siger man Empire State Building, så siger man næsten også King Kong. Kæmpeabens ikoniske klatretur med blondinen og kærligheden, Ann, i sin faste næve er et af populærkulturens mest legendariske sammenstød imellem natur og civilisation. Og så må Kong også være en del kvinders drøm: En skræmmende bad boy med vildt temperament, som kun kan tæmmes af den helt rigtige kvinde.

Styrker: Klatring og flirt.1. Alien

Filmhistoriens smukkeste og mest skræmmende monster er Alien. I den første film om rummonstret fra 1979 ser vi det ganske vist meget sjældent. Måske derfor, det er så skræmmende? Med dets skarpt markerede kindben og blanke overflade er Alien den ultimative angstspreder – en ottende passager man helst ville være fri for på en tur ud i rummet.

Styrker: Kvindelist og ægløsning.


Gravatar

#31 Rust Cohle 5 år siden

This is H.R. Giger ... signing out. Cya!
I think it's safe to say, that nobody here is gonna be splitting the atom, Marty!
Gravatar

#32 Pécuchet 5 år siden

1. Babyen fra Eraserhead
2. Frankensteins monster
3. Brundlefly
4. Xenomorph
5. Grev Orlok
Der burde have været Roser.
Gravatar

#33 Doom 2: Hell on Earth 5 år siden

Pécuchet (32) skrev:
1. Babyen fra Eraserhead
2. Frankensteins monster
3. Brundlefly
4. Xenomorph
5. Grev Orlok


Orlok og Brundlefly er gode
Doctor Doom. Læger uden grænser!

Skriv ny kommentar: