Af: Morten Vejlgaard Just | Udgivet: 2013-10-31

Tv-serieekspert: Intet kommer i nærheden af “Twin Peaks”

Ekspert i Tv-serier, Tobias Bukkehave, har netop udgivet bogen “50 TV-serier du skal se”. I den forbindelse har Filmz talt med ham og bl.a. spurgt ham, hvorfor det er, man netop skal se de 50 tv-serier fra hans bog. Han fortæller:

“Man skal se disse 50 tv-serier, fordi de på hver deres måde har tilføjet noget væsentligt til tv-serie-formatet, som i disse år gennemgår en rivende udvikling og på relativt kort tid har etableret sig som det mest interessante felt inden for underholdningsbranchen.”

Hvad er en god tv-serie?
“Der er mange ting, som kan gøre en tv-serie god. For mig er det noget med originalitet i grundidéen og settingen, relevante karakterer og plots, der kommer bag på mig. Og så gør det heller ikke noget, hvis billederne er lækre, og der i det hele taget er gjort noget ud af seriens look. ‘House of Cards’ er et godt eksempel, som lever op til alle de kriterier.”Hvad kan tv-serier, som film ikke kan?
“De kan fortælle mere, gå nærmere om karaktererne, skabe større og dybere universer, og så passer de utrolig godt på den måde, medier bliver konsumeret på i dag. De kan ses i bidder, i en lang køre og tilpasser sig nemt flere forskellige platforme. Det er et smidigt medieprodukt, der passer godt på vores tid.”

Din vildeste tv-serieoplevelse?
“Intet kommer i nærheden af dengang, jeg som 12-13-årig så sidste afsnit af ‘Twin Peaks’, mens jeg var alene hjemme. Jeg var lamslået af frygt, og der gik flere måneder, før jeg turde kigge mig i spejlet igen.”

Hvad skal vi give os til, når vi er færdige med de 50, du har valgt?
“Så kan I meget passende gå i gang med ‘Riget’, ‘Battlestar Galactica’, ‘Star Trek’, ‘Alias’, ‘Firefly’, ‘Veep’, ‘Boss’, ‘The Practice’, ‘Chicago Hope’ eller en anden af de mange andre super gode serier, jeg desværre ikke kunne få plads til i denne bog.”


Du kan købe Tobias Bukkehaves bog “50 TV-serier du skal se” i de fleste danske boghandlere.

Gravatar

#1 X&O 6 år siden

Nogen der ved hvilke 50 tv-serier der er tale om?
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 6 år siden

#1

Tobias bliver nok ked af det, hvis jeg fjerner en del af købsmotivationen for sin bog, men jeg kan afsløre, at "The Sopranos", "Game of Thrones" og en håndfuld danske serier er i blandt :)

Hvilke ville hvert fald være på din liste?

Er selv til "Mad Men", "Edderkoppen" og "The Singing Detective".
Gravatar

#3 Kisbye 6 år siden

Men alligevel ligger den slags lister alligevel gerne frit tilgængelig online. ICM har da flere lister fra bøger. Blandt andet "1001 Movies You Must See Before You Die".
Nu er det så en dansk bog kan jeg forstå, så er det måske ikke sikkert der er den store interesse for ligge listen på nettet.

Lister er der massere af, så det interessante ved bogen er vel at læse hvad forfatteren skriver om serierne.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#4 X&O 6 år siden

Kisbye (3) skrev:
Lister er der massere af, så det interessante ved bogen er vel at læse hvad forfatteren skriver om serierne.


Det var netop også det jeg tænkte. Især fordi det er serier der har fornyet eller bragt noget nyt til formatet, og dermed behøver det jo ikke være de bedste serier - selvom titlen selvfølgelig indikerer en vis seværdighed.
Gravatar

#5 Blacksanta 6 år siden

Kort interview? :)
Gravatar

#6 Giraffen 6 år siden

Godt at høre at han ikke tog Battlestar Galactica med. Den og Mad Men er simpelthen den største fis i en hornlygte.

Basta!
Gravatar

#7 Riqon 6 år siden

Kisbye (3) skrev:
Lister er der massere af, så det interessante ved bogen er vel at læse hvad forfatteren skriver om serierne.


Netop. Intet havde været spoleret ved at vide, hvilke serier der var på listen.

? (6) skrev:
Godt at høre at han ikke tog Battlestar Galactica med. Den og Mad Men er simpelthen den største fis i en hornlygte.


Battlestar Galactica havde mig på kanten af stolen til tider med et interessant sci-fi univers og enkelte velfungerende karakterer, men jeg må tilstå den til tider også blev decideret kedelig. Mad Men havde svært ved at gribe mig, men da jeg gav den en ekstra chance, voksede den også på mig, måske særligt i forbindelse med mine studier (studerer retorik og medievidenskab).
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#8 The Insider 6 år siden

#7, Mad Men havde svært ved at gribe mig, men da jeg gav den en ekstra chance, voksede den også på mig, måske særligt i forbindelse med mine studier (studerer retorik og medievidenskab).

Jeg kom pudsigt nok aldrig videre end 1. sæson, som jeg fandt god, men også temmelig sløv i betrækket (og ingen af karaktererne - ud over Draper - sagde mig noget). Følte du, at den blev markant bedre derefter?
War. War never changes.
Gravatar

#9 steadi07 6 år siden

#8 - Jeg nåede fire afsnit af 1. sæson i Mad Men.. Det hele virkede på mig som om, at serien var klar over, hvor "lækker" den var, og derfor gik alting så ulideligt langsomt, så man havde fantaaaaaastisk mulighed for at nyde hver en detalje.

Hvis man altså var interesseret i at nyde hver en detalje, så var det garanteret også perfekt. Ellers var det bare lidt langsommeligt.
Gravatar

#10 Lord Beef Jerky 6 år siden

Jeg er enig ang Mad Men. Nåede halvvejs igennem første sæson, og fandt noget andet i stedet. Problemet for mit vedkommende var også karaktererne. Tempoet havde jeg egentligt intet imod, men der var ikke en interessant karakter i mine øjne, og så falder den ellers enormt flotte produktion altså til jorden.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"

Skriv ny kommentar: