Gravatar

#1 Highland Park 15 år siden

Som barn elskede jeg denne film og har set den et utal af gange.
Jeg har lige fået stor lyst til et gensyn - det er mindst 15 år siden, jeg sidst så den - og opdagede i den forbindelse, at der nu eksisterer et "Director's Cut" af filmen:
http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDReviews28/the_na...

Mit spørgsmål er så først og fremmest, om der er nogen, der har set "Director's Cut" og i så fald, hvad de mener om både film og billedside i forhold til originalen.
Jeg husker tydeligt dens varme, gyldne farver fra de mange gange, jeg så den i fjernsynet (korrekt gengivet eller ej).
Men som det fremgår af Bæverens dvd-sammenligning ser filmen markant anderledes ud i "Director's Cut"-udgaven, ligesom heltens mere dystre sider skulle være fremhævet.

Kan det virkelig passe, at det gyldne skær og de varme farver (se Bæverens billeder fra "Theatrical Cut"-udgaven), som jeg husker fra min barndom, var et resultat af dårlig og forkert billedgengivelse?
Jeg har bare svært ved at forestille mig filmen uden netop den kraftige og varme billedside, der fint understøtter de mytologiske og fantastiske aspekter i fortællingen.

Det skal dog lige bemærkes, at:
This is not simply a "re-use" of the prior DVD's transfer, but a new high-def transfer supervised by cinematographer Caleb Deschanel.

Kilde: http://www.currentfilm.com/dvdreviews8/naturaldcdv...
... presentation that received cinematographer Caleb Deschanel's (The Passion of the Christ) seal of approval

Kilde: http://www.dvdverdict.com/reviews/naturaldirectors...

Men er det et resultat af (Levinson og) Deschanels ønske om, hvordan filmen skal se ud den dag i dag, eller er der vitterligt tale om filmens oprindelige udseende?
Er der mon nogen af de "gamle", garvede gutter herinde, som kan svare mig på det?
... as surely as there's a mouse behind your ear.

Skriv ny kommentar: