Gravatar

#1051 evermind 14 år siden

Bony: Tænker du på en top fem over de bedste zombiefilm at starte med eller vores fem favoritter, sådan generelt?

En håndfuld favoritter af de seriøse kunne snildt være (sorteret efter årstal):
Night of the Living Dead (1968)
Dawn of the Dead (1978)
Zombie/Zombi 2 (1979)
Night of the Living Dead (1990)
Dawn of the Dead (2004)

- overvejede dog at smide The Beyond på listen også, da den bestemt er en fed film! Fulci markerede sig virkelig som en af de stærkeste zombie-instruktører med denne og den fantastiske Zombie.

Night of the Living Dead og Dawn of the Dead har hver deres styrker i de gamle og nye versioner. Generelt synes jeg, pacet er bedre i den nye Night, som også byder på smuk zombie-makeup. Slutningen er dog stærkere i den gamle, som til gengæld kan føles som en langtrukken affære ved første bekendtskab. Især hvis du ikke i forvejen er kommet til at værdsætte genren. Men når interessen begynder at blusse op, så giv den en chance!

Den nye Dawn er virkelig kraftfuld og velproduceret med en endnu mere intens trussel fra hurtigtsmittende, hurtigtsprintende og særdeles aggressive zombier - hvilket efter min mening strammer underholdningsskruen suverænt inden for genren. Den gamle har mere dybde i forhold til samfundsmæssige og sociale allegorier og det måske tætteste, man (p.t.) kommer på et præg af storfilm inden for genren over sig. Forståeligt nok betegner mange den som kongen af zombiefilm. For mit vedkommende er der ingen tvivl om, at den repræsenterer højdepunktet i Romeros zombiefortællinger.
"nå jeg er i biffen så er der alt tid en der skal sparke i det sæd jeg sidder i"
Gravatar

#1052 davenport 14 år siden

Dén der "Zombie".. Er det ikke den der blev forbudt i mange lande osv?
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#1053 evermind 14 år siden

Og fem af de mere useriøse (men absolut også seværdige!):

Re-animator (1985)
Return of the Living Dead (1985)
Braindead (1992)
Shaun of the Dead (2004)
Zombieland (2009)

Re-animator er mere Frankenstein'sk i sin zombieskildring, og filmen fokuserer da også mest på titelpersonens uhyrlige, men meget morsomme, eksperimenteren med at bringe mennesker til live - og alle de grotesk underholdende biprodukter og dødsfald, dette nu medfører. Men bare rolig, zombietruslen skal nok nå at løbe løbsk undervejs - og Jeffrey Combs er herlig i rollen! Jeg håber stadig på, Stuart Gordon gør alvor af en fjerde film i serien.

Return of the Living Deads zombier er lige så svære at slå ihjel som franchisen, der nu er oppe på i alt fire film, hvor de sidste par stykker skulle være elendige. Den første er dog fortræffelig '80'er-underholdning, som efter mit bedste vidende første gang satte ord på zombiernes umættelige hunger: Braaainssss!! :)

Du har muligvis stiftet bekendtskab med både Braindead og Shaun of the Dead, som begge er temmelig eksponerede zombiekomedier - ellers har du i hvert fald et par rigtig morsomme aftener på sofaen til gode. Førstnævnte byder på overspil til UG med kryds og slange, klam, underlødig og helt igennem skøn spas og en splatterfaktor, der får Evil Dead-filmene til at synes underligt anæmi-ramte til sammenligning. Shaun beror mere på tør og til alle tider ualmindeligt veltimet britisk humor. Den fungerer suverænt som både komedie og zombiefilm, har en enorm gensynsværdi og kan slet ikke anbefales tilstrækkeligt.

Og så var det valget mellem Zombieland og Død Snø. Sidstnævnte fik en kold (haha) skulder i Filmz-anmeldelsen og flere negative eller lunkne brugerkommentarer i kølvandet på denne, så jeg spiller Zombieland som det mest sikre kort - og så kan den vist stadig fanges i biografen? Karaktererne i den er også umiddelbart nemmere at synes om og fatte interesse for end Død Snøs ofte stupide ensemble. Alligevel er det svært at sige, hvilken der er bedst, da de er vidt forskellige og sidstnævnte i flere henseender scorer på flabethed, kant og nazi-zombier. Efter min mening bør man bestemt ikke snyde dig selv for dette nordiske bidrag, der måske ikke byder på den store dybde, men til gengæld masser af små skæve overraskelser.
"nå jeg er i biffen så er der alt tid en der skal sparke i det sæd jeg sidder i"
Gravatar

#1054 evermind 14 år siden

#1052 Det mener jeg. Jeg mener også, det var en af de film, hvor der blev udleveret brækposer ved indgangen til biografen som en markedsføringsgimmick. Havde man bare gjort det samme ved Batman & Robin ... ;)
"nå jeg er i biffen så er der alt tid en der skal sparke i det sæd jeg sidder i"
Gravatar

#1055 dyg 14 år siden

Yeah, Re-animator er rigtig cool. Jeg har ikke fået set efterfølgerne endnu, men det må jeg have lavet om på.

En aften i (online) selskab med et par venner og Left 4 Dead 2: 5/6 (det havde været sjovere at sidde i stue med dem).
"Og hvem vil ikke gerne guffe Klaus Kinski??" - evermind
Gravatar

#1056 filmz-Bruce 14 år siden

Frederiksberg er stadig grønt!

6/6
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#1057 evermind 14 år siden

#1055
Bride of Re-animator kunne jeg rigtig godt lide den første gang, men da jeg så den nogle år senere, blev jeg godt nok skuffet. Den har underholdende elementer og ditto effekter, men virker desværre for løssluppen og rodet. Som jeg husker det ignorerer den temmelig meget problemerne med at fortsætte efter den første, hvilket virker distraherende selv for sådan en fjollet film. Den optimale udgivelse byder på et både unrated og almindeligt cut og mulighed for at vælge widescreen eller fullframe, men den er forlængst udgået og koster en del at erhverve. Så vidt jeg husker er den dog filmet i fullframe med "kunstig widescreen" (jeg kan ikke huske, om det er dét, der kaldes matte-something ...?), så i princippet skulle der ikke være noget at tabe på at erhverve en billig udgave i fullframe.

Beyond Re-animator, som vist ellers generelt betragtes som endnu værre, var jeg til gengæld rigtig positivt overrasket over. Her er Herbert West røget i fængsel og får mulighed for at videreføre sine eksperimenter bag tremmer, da der kommer en ny fængselslæge med personlig interesse i hans forskning. Det udvikler sig selvfølgelig endnu engang dybt katastrofalt, og filmen er både tåbelig, fjollet og over the top, men det er bare rigtig underholdende! Med den skuffende forgænger som distancerende led (og den ene gennemgående hovedperson skiftet ud), virker denne heller ikke lige så klodset i sin videreførelse af arven, men står mere på egne ben. Den er naturligvis slet ikke på højde med den første, men efter min mening får du underholdning for alle de 50 kr., den koster i Fona på Strøget!

Og ja, det er sgu god spas, det Left 4 Dead 2! Glæder mig til vi lige finder tid til at få zombiefestet lidt sammen i det! :D
"nå jeg er i biffen så er der alt tid en der skal sparke i det sæd jeg sidder i"
Gravatar

#1058 Notional 14 år siden

bruce (1056) skrev:
Frederiksberg er stadig grønt!

6/6


..men SF går frem -6/6
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#1059 evermind 14 år siden

#1058 Du er kommet til at lave en streg i dit indlæg. Tænkte, det var en fejl ...? ;)
"nå jeg er i biffen så er der alt tid en der skal sparke i det sæd jeg sidder i"
Gravatar

#1060 filmz-jonasgr 14 år siden

det er jo ikke landspolitik det her.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"

Skriv ny kommentar: