Gravatar

#4531 BN 14 år siden

BN (4529) skrev:
Hvis du var vokset op som serber i Eks-Jugoslavien, havde du så med det samme indset


http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#4532 Bobby Singer 14 år siden

Skal røvtidligt op i morgen: 0/6
Idjit
Gravatar

#4533 filmz-Bruce 14 år siden

BN (4529) skrev:
Bruce, hvis du havde været født som (ikke-jødisk) tysker og var vokset op i Hitlers Tyskland, havde du så haft så meget politisk klarsyn og overblik, at du med det samme havde indset, at "Hov, det er de allierede der er på den rigtige side!"? Ja, havde du bestemt dig for, at hele din familie, dine venner og naboer var "de forkerte" at holde med?


Nej! Men så er det jo netop fantastisk, hvis man fødes i et samfund, som hylder og forsvarer det individuelle menneskes ret til forskellighed. Til at vælge den religion man vil. Til at stemme på den politik man vil. Til at forsvare de svageste i samfundet. Vil du virkelig forsøge og lave et 1-til-1 scenarie og få det til at se ud som om, at man som menneske, ikke kan skelne godt fra ondt, blot man indoktrineres politisk?

Nazi Tyskland var Nazi Tyskland fra 1933-1945, ikke fordi alle som en stod bag Hitler, men fordi kun en brøkdel af en brøkdel turde gå ham imod. Frygten varede ved, til hele verden stod samlet om 1 km2 i Berlin. De fleste vidste udmærket Hitler var et svin. Alle kendte racelovene af 1934. Alle kendte til krystalnatten. Jødeforfølgelserne. Euthanasia. Nazisternes holdning til handicappede. Alle der var med i krigen 5 år senere, var vokset op på et tidspunkt, hvor de havde et valg i et ikke nazistisk tyskland og de kendte til Hindenburg og dennes foragt for Hitler. Jo Hitler forandrede et fattigt Tyskland. Hvis Jesper Langballe fik magten i et Danmark der var fattigt og fik alle i arbejde, men gennemførte hvad Hitler gjorde, ville det så indsnævre folks klarsyn for, hvad der var rigtigt og forkert?

Måske skulle du erkende, at du taler og mener som du gør, fordi du rent tilfældigvis er født i Danmark. Hvis du derimod var født i et andet land, et med mindre demokrati, ja, måske endda ligefrem kommunistisk styre, er det meget sandsynligt, at du ville forsvare kommunismen som verdens bedste styreform - i lighed med de mange russere, der mellem 1917 og 1991 (og for enkeltes vedkommende endda senere!) syntes, at de havde det rigtigt godt under Stalin og alle de andre Sovjet-ledere.


Netop! Og derfor, med den viden om frihedsidealerne og forsvaret for alle individer, så har man et ansvar for netop at holde disse i hævd, fremfor blot at lade stå til og derved lade racer, syge, politiske modstandere og hele religioner udslette.

Under historiens krige har undersåtterne næsten altid ment, at deres eget fædreland havde ret og man kæmpede for det, uanset hvilken sag det drejede sig om. Tro ikke, at du som tysker, japaner eller italiener havde gjort andet - endsige, at du ville have haft nemt ved at se, at du skulle gå imod dit eget land og din egen regering.


Men så er det jo godt, at man kan se det som et frit individ, som forsvarer alles rettigheder. Det er ret bekymrende, hvis du virkelig vil påstå, at du ikke kan se forskellen på at forsvare demokratiets samfundsindretning og beskyttelse af alles ret til at være forskellige og frie og undertrykkelse af mennesker på baggrund af de samme forskelligheder. Om ikke andet, er der jo så netop forskellen på, at man står op for noget godt.

Med din fascination af Star Wars, så er den da lige til højrebenet, hvornår det er godt at kæmpe at stå op for det gode, når det onde begynder sin fremmarch, uanset om den enkelte stormtrooper blot er en uskyldig udnyttet brik i det hele.

Ja, "Shit happens". Bare ærgerligt. ....... Er det dét man skal skulle have skrevet på de mange tusinde uskyldige menneskers gravsten?


Du kan jo istedet have skrevet "Shit happens" på de 50 mio. ekstra dødes gravsten, fordi man valgte ikke at gøre noget istedet. Og sende en venlig tanke til det slaviske folk, som så havde været slaver for tyskernes albuerum mod øst.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#4534 Bobby Singer 14 år siden

Amazon basher coming through!

FUCK AMAZON.CO.UK! Hvor fanden bliver Sons of Anarchy af, de har allerede trukket beløbet i mandags og sendt pakken afsted. Jeg vil have den pakke nu! Jeg kan ikke bruge den til en skid efter weekenden! F YOU AMAZON!

Warning: capslot amok :Warning

I KAN INGEN GANG FINDE UD AF AT LEVERE TIL WEEKENDEN, I FUCKIN' HATE YOU!

Hvordan skal jeg overleve weekenden uden Sam Peckinpah, Steve McQueen og Sons of Anarchy!?!

Amazon: -2000000000000000000/6
Idjit
Gravatar

#4535 Notional 14 år siden

BD/DVD pakker fra england tager som udgangspunkt 1 uge fra de sendes til de ligger i postkassen. Har told haft deres klamme fingre i pakken, tager det nok dobbelt så lang tid. Du skal nok ik regne med at få den før mandag.
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#4536 NightHawk 14 år siden

Sporting Lissabon - Brøndby.

En af de bedste og mest underholdende kampe jeg har set længe. 6/6



Jan Kristiansens drømmemål 1.14 inde i klippet. 10/6

Stephan Andersens, Gordon Banks lignende verdensklasseredning 3.54 inde. 100/6

Glæder mig satme til returkampen.
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#4537 HonoDelLoce 14 år siden

#4535

Heldigvis er der ikke toldrisiko ved amazon.co.uk

Men ja, omtrent en uges tid skal man da regne med.. Selvom jeg hele to gange har prøvet, at de er kommet inden for 3 dage :)

Men det er så også 2 gange ud af noget der ligner 200 bestillinger i alt derfra :)
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#4538 Åkepool 14 år siden

overvægten af mine bestillinger fra Amazon.co.uk, kommer her inden for 3 dage.
So, at last we meet for the first time for the last time.
Gravatar

#4539 Bobby Singer 14 år siden

Åkepool (4538) skrev:
overvægten af mine bestillinger fra Amazon.co.uk, kommer her inden for 3 dage.


Det samme her. Det er faktisk første gang jeg har oplevet at vente så "længe".
Idjit
Gravatar

#4540 MOVIE1000 14 år siden

Bestilt uniform 5/6 rart endelig at have det overstået da der har været en del besvær med at finde hjemmesiden også da jeg fandt den skulle jeg bruge et brugernavn og password som jeg ikke kendte til, men nu regner jeg med at jeg kan lege kok på næste mandag:)
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.

Skriv ny kommentar: