Gravatar

#1 Takfornu 9 år siden

Henning Moritzen var en sand kæmpe inden for dansk film- og scenekunst og har været tilknyttet Det Kongelige Teater det meste af sin karriere.

Han døde for et par timer siden på Frederiksberg Hospital af et hjertestop.

Blandt hans mest elskede filmroller har været fidusmageren Fyrst Igor i ”Harry og kammertjeneren” (1961) og den stilfærdige bankrøver Borck i ”Tænk på et tal” (1969). Han var tillige romantisk helt i ”Kispus” (1956), Danmarks første farvefilm, og lagde krop samt morgenhår til Jørgen Mogensens blokfløjtespillende tegneseriefigur i tre film om ”Poeten og Lillemor”.

Moritzen fik et stort comeback som incestuøs far i Vinterbergs ”Festen” (1998) og dukkede to år senere op i en morsomt underspillet bøsse-birolle i ”Her i nærheden” (2000). Selv i mindre roller i film som Headhunter, Alting bliver godt igen og hans stemme i fx Kung Fu Panda og Bjørne Brødre viste at selv små roller bliver store, hvis man besætter dem rigtig.

Har oplevet ham både privat og professionelt. Fantastisk personlighed, som jeg altid har respekteret for hans bidrag til dansk film og teater.

Ære være hans minde!
A Life Lived in Fear - Is a Life Half Lived !
Gravatar

#2 Takfornu 9 år siden

Slet bare denne tråd - Oprettet det forkerte sted :)
A Life Lived in Fear - Is a Life Half Lived !

Skriv ny kommentar: