Gravatar

#1 filmz-yoshimura 16 år siden

Jeg går og oveervejer at videreuddanne mig og udvidde mit kompetenceområde, da jeg er ved at være lidt træt af det arbejde, jeg har beskæftiget mig med de seneste 11½ år.

Jeg er oprindeligt cand.mag i engelsk, og jeg har arbejdet som oversætter i forskellige sammenhænge, som executive editor på et bogprojekt og som projektleder i (endnu) et oversætterfirma.

Jeg har kigget lidt på multimediedesigner-uddannelse, som er en KVU (kort videregående udd.), dvs. den tager to år, hvilket er en fornuftig længde min alder og familiemæssige status taget i betragtning (I ved, hus og børn).

Men, men, men ... er det en uddannelse, der er noget værd, eller er det ikke noget, der kvalificerer en til noget. Er der nogen af jer, der er i gang med/har taget uddannelsen, sprunget fra, har arbejdet med folk med den uddannelse eller har ansat nogle af slagsen?

Jeg mangler lidt input. Anyone?
the buses that charged past so overflowing with passengers that from the outside they looked like they were making a rush delivery of spare limbs to some far-off war
Gravatar

#2 filmz-yoshimura 16 år siden

Link til uddannelsen på ug: KLIK!
the buses that charged past so overflowing with passengers that from the outside they looked like they were making a rush delivery of spare limbs to some far-off war
Gravatar

#3 dyg 16 år siden

Jeg er selv uddannet multimediedesigner, og jeg har intet kunne bruge den uddannelse til.

Snakker jeg med folk, der kommer direkte fra gymnasiet så siger jeg oftest: GLEM DET! Det er en crappy shit-uddannelse, der fagner for bredt og ikke går i dybden med noget, tag dig en ordentlig uddannelse.

Men taler jeg med folk, der har en anden uddannelse i forvejen, og gerne vil have et lidt bredere cv, så er dette en ganske ok uddannelse. Ud af de 20-25 stykker fra mit hold er der vel en håndfuld der har fået arbejde på baggrund af den uddannelse, og de har udelukkende fået job på baggrund af, at de besad andre færdigheder (såsom ekstrem kreativitet).

Det skal dog siges, at det lyder til, at der er stor forskel på de forskellige institutioner. Jeg tog uddannelsen på Århus Købmandsskole, hvor der er/var fyldt med inkompetente undervisere.


Jeg skriver i øst og vest, lad mig lige komme med en afrunding: Hvad vil du bruge uddannelsen til? Gør dig dette klart, da det er vigtigt. Du får ikke job i grafiker-branchen på baggrund af denne uddannelse. Vil du være web-udvikler, så kommer den med lidt basal "kom i gang"-viden. Men vil du bruge den i kombination med din cand.mag i Engelsk (hvis du da kan dette på en eller anden måde), så kan det godt være, den er noget for dig.

Jeg var dum nok til at fuldføre uddannelsen, dette gjorde jeg kun af én grund: Et sublimt fedt hold/klasse, hvor jeg har fået nogle rigtig gode venner. Derudover har jeg spildt de 2 år.

En pløret omgang ævl, spørg endeligt ind til, hvad som helst omkring uddannelsen.
"Og hvem vil ikke gerne guffe Klaus Kinski??" - evermind
Gravatar

#4 filmz-Kadann 16 år siden

Min fætters oplevelse ligner vist meget Nayze'. Han har heller ikke fundet noget som helst at bruge uddannelsen til.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#5 filmz-yoshimura 16 år siden

Det var lidt det, jeg frygtede - det er fint at få det bekræftet, inden jeg kommer for langt med mine planer.
the buses that charged past so overflowing with passengers that from the outside they looked like they were making a rush delivery of spare limbs to some far-off war
Gravatar

#6 Corgan 16 år siden


Jeg tog uddannelsen for en del år siden. Jeg synes faktisk selve uddannelsen var ok. Problemet er blot at, som NayZe siger, at uddannelsen fagner for bredt og ikke går i dybden. Det er mit indtryk at arbejdsgivere er glade for folk med en bred viden... men de ønsker hellere folk der er specialister inden for et bestemt område.
Ønsker du f.eks. et job der omhandler kommunikation indenfor multimedier er uddannelsen et ok supplement til en kommunikations-uddannelsen. Ønsker du derimod et job som webdesigner, 3d grafiker, klipper (eller noget andet som MMD uddannelsen berører) er MMD-uddannelsen ikke tilstrækkelig til at give dig en solid viden om et af områderne.
Jeg vil ikke kalde det en "crappy shit uddannelsen"... men man skal tænke sig om hvad man vil have ud af uddannelsen. Regn ikke med at du kan få et job bare fordi der står MMD på dit CV. Det er dog et godt supplement til andre uddannelser.

Efter jeg gennemførte uddannelsen var eksamensbeviset med til at skabe noget opmærksomhed omkring mine færdigheder, og det var med til at skubbe mig videre i retningen mod et fast job... men jeg vil ikke sige at uddannelsen direkte var skyld i at jeg nu sidder med fast job.

Hvis du er usikker om hvilken retning indenfor multimedier du vil gå, er uddannelsen også et ok valg. Du kommer til berøre forskellige grene... men kommer som sagt ikke i dybden med nogen af dem.
Gravatar

#7 filmz-yoshimura 16 år siden

Jeg er jo som nævnt færdiguddannet cand.mag. i engelsk og har arbejdet med oversættelse, redigering, tekstskrivning og projektledelse i en årrække, så tanken var primært at udvidde mine kompetencer inden for området, dvs. gøre mig i stand til at varetage flere projektledelsesmæssige opgaver i form af webdesign, powerpoint-præsentationer og deslige.

Man kunne evt. supplere med itu's 14 ugers kursus i grundlæggende webdesign, hvis det ikke overlapper for meget med det, man lærer på MMD-uddannelsen.

Men er der andre forslag til, hvad jeg så kan tage af uddannelser/kurser, hvis jeg vil gå i nævnte retning?
the buses that charged past so overflowing with passengers that from the outside they looked like they were making a rush delivery of spare limbs to some far-off war
Gravatar

#8 gi-jones 16 år siden

Jeg har hørt mange sige tilsvarende ting som nayze og Corgan. Min klare fornemmelse er, at man selv skal have kompetencerne med ind på den uddannelse, og så er den jo ikke meget værd.

Jeg har selv et job der favner meget bredt. Arbejder både indenfor webdesign, video og 3D grafik, men alt hvad jeg har lært er noget jeg har lært mig selv. Mit umiddelbare råd er at bruge de mange online ressourcer der er til at blive klogere. Specielt hvis det er webdesign man vil, for der er virkeligt mange gode informationer at finde. Det kræver dog at man kan sætte sig ned og rode med det alene, hvilket selvfølgelig kræver at man er lidt nørd.
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.

Skriv ny kommentar: