Gravatar

#1 filmz-Box1000 15 år siden

Hej

Jeg har lagt mærke til, at der forsvinder Tv-serier fra markedet inden de er færdigudgivet. Frasier og Home Improvement forsvandt bare. De er ikke til at opdrive med danske tekster. Er der andre ude rundt omkring der sidder med lignende oplevelser?

Hvis man nu har startet med at samle på serien Frasier. Hvis man nu har købt dem når de udkom. Så ligger prisen ca. på 400 kr. Der er udkommet 6 sæsoner med danske tekster. Det giver en udgift på ca. 2400 kr. Penge der jo faktisk er tabt, for hvem gider sidde med en halv samling DVD'er?

Det er at tage pis på forbrugerne!

Det er også dybt ulogisk, at fjerne et produkt fra markedet. Teksterne på en DVD skive, fylder næsten ingenting i forhold den plads der er. Jeg tvivler på, at et par Mb tekst kan tage dybe indhug i billedkvaliteten. Hvad tænker de på, hvis de overhovedet gør?

Jeg har draget en konsekvens ud af det her. Jeg køber ikke en serie, før den er udgivet helt.

Så er der nogen der siger; at så kan man risikere, at serien er udsolgt. JA, men i det mindste sidder jeg ikke på en halv samling OG med en udgift på 2-3000 kr, samt en laaaaaang næse.

Så vil jeg hellere undvære. Det er minus handel for udgiverne og "tough luck" for dem.

Er der nogen der har de samme problemer med serier, og hvad kan man gøre for at SPARKE filmselskaberne i røven så de vågner op?

Hilsen Box1000 ;O)
Gravatar

#2 MOVIE1000 15 år siden

#1 fuldstændig enig ser nu godt nok ikke de tv serier du nævner
men savner rap fyr i la. sæson 1 er godt nok lige udkommet men håber 2. sæson udkommer snart
det samme gælder Young indiana jones volume 2 den skulle udkomme her til forår har jeg fået en mail om fra udgiveren
så få lidt fut under de tv serier dvd udgivelser
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#3 chronaden 15 år siden

Personligt skide på de danske, mange gange går meninger, jokes, hele sætninger faktisk, totalt tabt i en dansk oversættelse.

Næh du, engelsk eller ingenting. - og så er de typisk billigere!

Hilsen
STEFFEN1000
http://www.lebowski.dk/film.html
Gravatar

#4 filmz-Kadann 15 år siden

I mange tilfælde, tror jeg ikke at filmnørder er de rette at spørge om det.

Mange kan sagtens undvære de danske undertekster, jeg er en af dem, så det betyder ikke så meget for mig om hele serien udkommer herhjemme.

En god portion serier er dog billigere i Danmark, end i resten af verden, men mangler jeg et par sæsoner i en serie, der aldrig kommer på dansk, napper jeg bare resten udenlands.

Kort sagt: jeg tror du skal have fat i den almindelige dansker, der er mere afhængig af de danske undertekster. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#5 filmz-Box1000 15 år siden


Jeg kan godt undvære de danske tekster selv. Jeg syntes også at jokes og ordspil ikke "burde" oversættes da det sjældent lykkedes. Nogle oversættelser er også rent til grin. I Battlestar Galactica bliver "Battlecommand" oversat til "Stridsafdelingen". Jeg faldt ned af sofaen af grin :O)

Problemet er, at jeg købte serien Home Improvement til min mor, som syntes serien er god. Hun kan ikke engelsk, så pengene på 3 sæsoner er faktisk spildt. Jeg syntes det er arrogant af udgiverne bare sådan uden videre at stoppe en serie. De vil gerne have vores penge, men de kan ikke fastholde/fuldføre et produkt.

Home Improvement kan igen købes i Tyskland, men med den påtrykte tekst på forsiden "Hör Mal Wer Da Hämmert". Hvor smukt ser det ud i samlingen? Men heller ikke her fås serien med danske tekster. Jeg er selv samler af film, og jeg snakker selvfølgelig med andre samlere. Helheden af en samling er noget der vægtes højt.

Det kræver ikke nogen speciel indsats at sætte tekster på, så produktet passer til europa generelt. Så er muligheden der. Hvis man ikke har brug for tekstning, så bruger man det bare ikke.

Frasier blev bare stoppet. Der gik et år før det kom ud "hov, vi har forresten stoppet serien". Skal man vente, eller skal man begynde at se på udlandet for fremtidige køb? Det var det problem jeg stod overfor, da jeg gerne vil have at samlingen er ens hele vejen. Sæson 7 er så lige kommet. Den har så været på standby i halvandet år.

Box1000
Gravatar

#6 lagoni 15 år siden

Lige Frasier kan jeg ikke se det store problem i man ikke kan få mere. Jo, det er selvfølgelig rart at ha' flere sæsoner, da det er mere underholdning, men i det mindste er der ikke et gennemgående plot, der bliver ødelagt ved ikke at se de sidste sæsoner.

Selv køber jeg som regel kun med engelske tekster, da det er billigst, men jeg kan godt se problemet for især folk som mine forældre, der ikke kan nok engelsk til at forstå en hel film/serie på sproget.
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.
Gravatar

#7 filmz-Kadann 15 år siden

Omvendt kan man jo sige at i det mindste er der et ret godt udvalg af serier på det danske marked, selv serier der ikke nødvendigvis har været superstore på dansk tv, her tænker jeg f.eks. sci-fi serier.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org

Skriv ny kommentar: