Det nye skud i bøssen i Mad Max-sagaen ‘Furiosa’ kan ikke få nok ros hos de danske anmeldere. Filmen havde premiere i de danske biografer d. 23. maj og havde verdenspremiere i sidste uge på Cannes og blev mødt med stor begejstring af anmeldere og publikum.

‘Furiosa’ skal leve op til et kæmpe pres fra forgængeren ‘Mad Max: Fury Road’, som også høstede stor ros fra anmeldere og fans rundt om i verden.

Men nu ser det ud til, at ‘Furiosa’ lever op til forventningerne.

Filmens synopsis lyder: Mens verden falder, bliver unge Furiosa revet fra “Mange Mødres Grønne Sted” og over i hænderne på en biker-horde ledet af Warlord Dementus. Mens to tyranner kæmper for dominans over citadellet, overlever Furiosa mange prøvelser, da hun planlægger en vej hjem gennem ødemarken.

Den unge udgave af karakteren spilles af Anya Taylor-Joy, der er kendt fra bl.a. tv-serien ‘The Queen’s Gambit’. I ‘Mad Max: Fury Road’ blev rollen spillet af Charlize Theron.

Det er den originale Mad Max-skaber George Miller, som står bag projektet, der ifølge ham vil udspille sig over flere år i Furiosas liv.

Herhjemme har de danske anmeldere ikke holdt tilbage med ros og jubel over den dystopiske action-thriller.

Politiken giver filmen 6 hjerter under overskriften “Det er hjernedødt godt” og skriver bl.a. “Med sin femte ’Mad Max’-film understreger George Miller, at middelaldervold på motorcykler i en postapokalyptisk ørken er det bedste action, der findes på film.”

Det er meget sjældent, at Politiken giver topkarakter til en Hollywood-film, der hører sammen i et større univers.

Berlingske giver også 6 stjerner under overskriften “Denne film er simpelthen en af grundene til, at biografer findes” og fortsætter med “Det er dystopisk vanvid, det er oktanporno, og det er voldsballet.”

Mediet Moovy giver også 6 stjerner med ordene “Med ‘Furiosa’ dykkes der dybere ned i worldbuilding-sandet. Det er legendarisk. Det er større, mægtigere og endnu mere kynisk, når netop ødemarken åbenbarer sig som et ondskabsfuldt og mørkt eventyr i en postapokalyptisk udgave af ‘Ringenes Herre’.”

Dog bliver filmen taget en anelse mindre godt imod med 4 stjerner hos Ekko og 3 stjerner hos Connery. Ekko skriver “Og alene målt på adrenalinrus er Furiosas baghistorie næsten lige så hårdt et hovedspark som sin forgænger. Men det er også en langt større fortælling end den simple frem-og-tilbage-struktur i Fury Road, og når vi på forhånd ved, at Furiosa stadig har lang vej foran sig efter slutteksterne, kan opgøret med den forrykte Dementus føles mere som en forret end hovedret. Men hold nu kæft, hvor er niveauet højt.”

Connery skriver “Furiosa føles på alle måder som en light udgave af Fury Road. Filmen har hverken samme nerve eller drive som sin forgænger. Ingen havde nok turdet håbe på en film, der ville overgå Fury Road, alene i nyhedsværdi ville dette være en umulig opgave, og Miller har gjort klogt i at adskille de to film ved at gå lidt mere back to basics. Der er således væsentligt mere dialog, humor og kitsch i Furiosa, a la Mad Max Beyond Thunderdome (1985) – desværre er ingen af delene særligt vellykkede.”

Filmz har desværre ikke haft mulighed for at se filmen inden premieren.

‘Furiosa’ kan ses i biografen nu.

 Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Johnny42 3 uger siden

Den fungerer faktisk fantastisk godt i 4DX. Nok den største oplevelse for mig i det format. Det virker ikke helt når man bare bliver kastet rundt tilfældigt i forskellige kampfilm. Men her gav det faktisk en bedre fornemmelse af de forskellige køretøjer.

Skriv ny kommentar: