Den dynamiske duo, som stod bag musikken til “Batman Begins”, vender tilbage i “The Dark Knight” og løfter over for Los Angeles Times nu lidt af sløret for, hvordan musikken kommer til at lyde, og hvordan de fordelte nogle af opgaverne imellem sig.

Hans Zimmer og James Newton Howard begyndte for lidt over et år siden at arbejde på musikken og besluttede sig for, at Zimmer skulle tage sig at musikken til Jokeren, og Howard skulle gøre det samme med Harvey Dent. Når filmen udkommer i biograferne omgives Jokeren således af en mørk og eksperimenterende lyd, som Zimmer beskriver som industrial musik med punk attitude, mens Howard har valgt kontrasten med lyse toner til at beskrive Gothams nye håb, Harvey Dent.

Til spørgsmålet om Batman denne gang får et heroisk superheltetema er svaret først nej, men senere fortæller de, at de har lavet flere af slagsen til nattens ridder, og det bedste af dem optræder et par steder i filmen.

I et andet interview med de to herrer afsløres det, at de håber at udgive musikken til “The Dark Knight” i 5.1-surround på Blu-ray, når filmen udgives til hjemmebiografen. Om det bliver en separat soundtrack-udgivelse eller som isoleret score vides endnu ikke.

Soundtracket til “The Dark Knight” udkommer 13. juli.Vis kommentarer (20)
Gravatar

#11 filmz-Is 14 år siden

#7

Danny Elfmans musik er skam også rigtig god, men personligt foretrækker jeg både Nolans film og musikken af Hans Zimmer/James Newton Howard.

#8

Den hvor Bruce Wayne bestiger bjerget hedder: [url= Min 1.04
Gravatar

#12 massai 14 år siden

Fedt at vide jeg ikke er den eneste score-nørd..
Soundtracket til Begins var virkelig godt. Utrolig vellykket at mixe de to komponister på trods af mine bange anelser forinden.. Glæder mig til JNH's score til The Happening..
Gravatar

#13 Michael Andersen 14 år siden

"Batman Begins" er sådan et score som er sjovt nok at lytte til, men som jeg langt fra kalde vil for genialt eller noget i den stil. Dertil er det alt for overfladisk.

Man kan læse i interviewet at Zimmer/Howard mener at Batman er en indviklet figur – helt enig - men at de så gik hen og gav ham en omgang super simpel musik som de gjorde?! Hvis man er dum som en haj så passer simpelt musik perfekt, men til så en kompliceret hovedperson som Wayne/Batman? Nah! Bruce Wayne udvikler sig igennem filmen til Batman, men temaet er bare det samme hele vejen igennem, blot tilføjet lidt forskellige krydderier: Start rytmeboksen... bam bam bam bam bam... tilsæt en adagio her... bam bam bam bam bam… så kører vi over i en anthem her... bam bam bam bam bam... osv... fade ud. Perfekt. Videre til næste scene.

Overfladisk lyder scoret meget godt for man kan jo sidde og rocke med, men kunstnerisk er det noget af et rod og en fuser, fordi sammenlagt kommer scoret overhovedet ingen vegne selvom filmen jo i høj grad handler om transformation. Havde det været et score til en dum omgang Jerry Burgerheimer, så var det været fint nok, men når vi har med en klog film som "Batman Begins" at gøre, så irriterer mig at musikken ikke er på samme intelligensniveau.
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#14 thomas040 14 år siden

Jeg forstår ikke dem der siger at han har et tema?

Det er jo bare en terts... en lille en... altså starten på en mol akkord, dog uden kvinten for de musik indviede... men et tema med kun to toner?

det er da for svagt.... ok.. john williams har lavet noget der minder om det, som var kejserens tema i star wars,.. men der var der trods alt udvikling....


Failure is a zero out.
Gravatar

#15 Patriarch 14 år siden

Du forstår det ikke? :)

Lyt til linket i #9 og fortæl mig hvad vi så skal kalde det der starter 0.40min?
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#16 thomas040 14 år siden

Det lyder som ethvert andet hans zimmer tema... jeg havde slet ikke lagt mærke til det, fordi det lyder så generisk....

det eneste der stikker ud af det sammensurium af orgelpunkt-staccato-ottendedele er omkring 1.17 - 1.23

jeg var STOR fan af hans zimmer da jeg opdagede film musik for mange mange år siden... og købte alt han lavede...

men for at være ærlig så lyder dette stort set ligesom musikken til:
K2
Pacific Heights
The Rock
Point Of No Return
Drop Zone
Pirates filmene (action musikken)

han har dog lavet ganske originale scores
hans gennembrud med Rain Man var genialt for sin tid. Green Card er aldeles glimrende, Lion King stod ud som noget af det bedste han har lavet da han jo vandt en oscar...

men mine yndlings er : The Ring (næsten ingen brug af synths?), Matchstick Men (meget ulig zimmer, men skønt), Thelma & Louise... igen prøver han at gøre noget nyt for ham og The Simpsons slap han meget villykket fra, lød ikke som en zimmer score, men heller ikke et Alf Clausen... som han vist hedder

Jeg kan ikke høre meget af James Newton Howard i det batman score, men er spændt på om der er lidt mere i den nye, eller om han bare lægger navn til som jeg tror han gør...

Failure is a zero out.
Gravatar

#17 massai 14 år siden

#16: [url= [/url] er da klokkeklar JNH (efter 4:50min)
Gravatar

#18 Patriarch 14 år siden

#17 Jeps, i den grad :)
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#19 Michael Andersen 14 år siden

Ja Newton Howard er skam med, men det er klart Zimmer, der har bukserne på i det forhold :D Jeg vil tro at det overall er ca. 70/30 i Zimmers favør.

#16 Sådan havde jeg det akkurat på samme måde. Jeg så "Backdraft" i 1991 og var solgt. Jeg købte derefter alt med Zimmer, indtil jeg fandt ind i Goldsmiths glansperiode og Bernhard Herrmann og så begyndte Zimmer at kede mig, for der er ikke mange kalorier i meget af hans musik. Når det er sagt så kan jeg stadig godt nyde en stor del af Zimmers musik på sådan en Dan 'det er underholdende men dårligt skrevet' Brown måde ;)

Det er nok ligesom alt andet kunst. Det var Spielberg og Lucas der fik mig ind i filmens verden, men det er Hitchcock, Kubrick, Scorsese og den slags instruktører, som har udfordret mig og udviklet min smag og gjort opholdet interessant.
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#20 thomas040 14 år siden

super flot fra 4.50.... :) elsker JNH.... hans zimmer er statisk og kedelig syntes jeg efterhånden....


undtagen hans the ring....
Failure is a zero out.

Skriv ny kommentar: