Premieren på Bollywood-filmen “Hari Puttar” er blevet udsat pga. den kommende retssag, hvor filmselskabet Warner Bros. har slæbt de indiske producere i retten, da man mener, at titlen på Bollywood-filmen læner sig for tæt op ad en vis bebrillet dreng med tryllestav.

“Hari Puttar” skulle have haft premiere i slutningen af sidste uge, men premieren er indtil videre rykket til senere på måneden, hvor sagen også skal for retten i Delhi.

Det indiske filmselskab Mirchi Movies afviser, at filmen skulle have forbindelse til Warners lukrative eventyr-franchise og bemærker, at Hari er et almindeligt navn i Indien, og at Puttar betyder søn på Punjabi.

Bollywood har mange gange tidligere lavet mere eller mindre direkte kopier af store Hollywood-film, og Mirchi Movies mener, at deres film nu er blevet offer for den negative omtale.

“Hari Puttar” handler om en 10-årig dreng, som flytter til England sammen med sin familie og bliver involveret i en plan, der skal redde verden fra to kriminelle. Filmen, der som de fleste Bollywood-film indeholder en række sang- og dansescener, er blevet optaget i Yorkshire i England.Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 The Insider 14 år siden

Sateme plat. Skal folkene bag Troll så ikke også sagsøge WB?
War. War never changes.
Gravatar

#2 Æsop9000 14 år siden

Nu får jeg næsten lyst til at se denne indiske film.


Men har WB egentlig rettighederne til et almindeligt navn som Harry Potter? For som #1 også er inde på så udkom der i 1986 en film, troll, som havde en hovedperson ved navn Harry potter:
http://www.imdb.com/title/tt0092115/

Latterlig retsag. Men forhåbenlig vil dette kun promovere den omtalte indiske film.
I teorien er der ingen forskel på teori og praksis. I praksis er der
Gravatar

#3 MTK 14 år siden

Fandens, havde glædet mig så meget til at se Hari Puttar, og jeg ved jeg ikke er den eneste. Mirchi Movies kan godt forvente at få et par dødstrusler ind ad brevsprækken de kommende dage.
Gravatar

#4 Kruse 14 år siden

Kan i ikke se at det er en direkte kopi af Harry Potter? I Harry Potter er hovedpersonen en dreng, og.....hold nu godt fast!....Hovedpersonen i Hari Puttar er også en dreng!!!
Det er jo en klar retssag de har der! ;)
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."

Skriv ny kommentar: