Ikke engang et år efter formaternes reelle lancering, er Advanced Access Content System (AACS), som kopibeskyttelsen af de to nye HD-formater, HD-DVD og Blu-ray hedder, blevet brudt af en hacker.
Systemet, der er blevet udviklet af nogle af verdens største it- og elektronikselskaber, som Microsoft, Toshiba og Sony, blev i sin tid lanceret som værende kopisikkert, indtil nu.
Kopibeskyttelsen blev brudt ved at lave et “dump” af computerens hukommelse, mens Blu-ray-udgaven af “King Kong” spillede. Med “dumpet” var det en enkelt sag at finde kopibeskyttelseskoden og dermed få adgang til at kopiere filmen.
”Det er ret betydningsfuldt. Nu kan man købe dvd-indhold, gemme det og organisere det ligesom man vil, for eksempel på en harddisk,” fortæller Jeff Moss, der organiserer Defcon-konferencen om sikkerhed og hacking, og tilføjer, at han forventer, der på et tidspunkt kommer et grafisk værktøj, der simpelt muliggør at kopiere en film, som er gemt på HD-DVD eller Blu-ray-disk.
Kevin Collins fra Microsoft, der er marketingmand for HD-DVD, mener ikke det får stor betydning at kopibeskyttelsen er knækket, da kopisterne må nøjes med en lavere kvalitet end originaldiskens.
Han mener formatet i sig selv er en kopibeskyttelse, da filmenes kvalitet gør, at de fylder 50 GB, der pt. ikke kan brændes ud på hjemmeformater uden et stort greb i lommen.
Sony har på deres Blu-ray format en mulighed for at supplere AACS med en sekundær proprietær kopispærring, der er indbygget i Blu-ray, men det har de dog ikke benyttet sig af endnu.
#11 filmz-Aras 17 år siden
Gandalf: "Everything? You are far too eager and curious for a hobbit. Most unnatural".
#12 .dot 17 år siden
#13 filmz-henriksen 17 år siden
det eneste der er nyt, er at der nu er et program der kan omgå koden.
jeg har i vert fald læst det for ca 2 måder siden.
#14 .dot 17 år siden
#15 hurin 17 år siden
Hvis kopibeskyttelsen er brudt behøver man ikke at brænde den ud. Den kan afspilles på computeren.
#2 "Problemet kan hurtig løses ved at blackliste de afspillere der er brugt og først give dem adgang til at udgive afspillere igen indtil at de har gemt nøglerne godt nok væk."
Jeg ville faktisk ønske Sony gjorde noget sådant. Det ville afslutte formatkrigen i en fart. Jeg gad nok se, hvem der så turde købe købe en Blue-Ray afspiller.
#16 filmz-Bruce 17 år siden
Tja måske de 95%, som klarer sig fint med en blu-ray afspiller og et TV og som ikke behøver omgås kopibeskyttelse eller piratkopiere?
#17 Zabriskie 17 år siden
#18 Notional 17 år siden
Hvis du ydermere vil have film, der ikke er udgivet i EU (og som muligvis heller ikke bliver det), så er det bare ærgeligt med BD. Hvordan forhindrer den mentalitet lige piratkopiering?
Men som #10 skrev, så er der her tale om en masterkey, der ikke tilhører en bestemt afspiller, men er hovednøglen til AASC.
Der er vel ingen grund til at hacke eller reverseengineer AACS, når man lovligt kan uskadeliggøre den med en nøgle lol.
#19 filmz-Bruce 17 år siden
#20 Notional 17 år siden
Hvordan BD afspillere skal kunne dette, når ethernetport ikke er obligatorisk (som så meget heller ikke er ved BD), ved jeg dog ikke. BD+ er desuden en overbygning til AACS, så virker det ikke, er BD+ egentlig ubrugeligt. Som jeg skrev før er der ingen grund til at hacke eller reverse engineer AACS når det kan uskadeliggøres med en universalnøgle.
Hovsa.. der røg fox og Disneys grundlag for at bruge BD fremfor HD-DVD. hmm...