Lise Nørgaard, forfatteren bag dansk film- og tv-histories muligvis mest ikoniske stykke kunst, døde søndag i en alder af 105 år.

Sent den 1. januar gik Nørgaard bort efter en kort sygdomsperiode. Der har hendes familie fortalt nyhedsbureauet Ritzau.

Nørgaard, der var uddannet journalist, og som i store perioder af sit liv har arbejdet for forskellige nyhedsmedier, såsom Politiken, Hjemme og Berlingske, udmærkede sig dog også som forfatter bag flere bøger og ikke mindst tv-serien “Matador”, der uden tvivl er en del dansk kulturarv.

Den 24 afsnit lange tv-serie så først dagens lys i 1978 og er siden blevet spillet på dansk tv otte gange. Den kan naturligvis også ses den dag i dag på DRTV.

Den folkekære journalist og forfatters datter Bente Flint Sørensen har på vegne af familien udtalt: “Vi har alle nydt godt af hendes kærlighed, livserfaring, kloge råd og positive humoristiske tilgang til tilværelsen. Vi er taknemmelige for at have fået lov til at have hende i vores liv så længe, og hun efterlader et stort savn.”

Lise Nørgaard efterlader sig tre børn samt flere børne- og oldebørn. Hun bisættes i Sankt Pauls Kirke i København.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: