Der skulle nu være en film på vej om terrorangrebet ved Lockerbie, hvor et Pan Am fly blev sprængt i luften over den skotske by i 1988 og dræbte 270 mennesker.

Den libyeske statsborger Abdelbaset Ali Mohmed Al Megrahi blev i 2001 dømt for terrorangrebet.

Newzealænderen Niki Caro er for tiden i gang med manuskriptet til filmen, der bl.a. bygger på Ken Dornsteins bog “The Boy Who Fell Out of the Sky” fra 2006, som omhandler forfatterens bror, der døde ved terrorangrebet.

Ifølge Caro vil filmen fokusere på de følelsesmæssige konsekvenser af terrorisme ved at have de efterladte som hovedpersoner, der fortæller historien i flashbacks.

Den kommende film har de rigtige efterladte et ambivalent forhold til. På den ene side er de bange for, at filmen vil rippe op i minderne, men de håber samtidig, at den måske kan vise nye sider af sagen.

”Vi har altid ønsket af få sandheden frem – bl.a. hvorfor angrebet ikke blev afværget,” udtaler en mand, som mistede sin datter ved Lockerbie-terrorangrebet.



Vis kommentarer (33)
Gravatar

#11 blahblah 17 år siden

Grunden til verden er så rådden i dag, er fordi folk er ligeglade og hellere vil leve i uvidenhed.
Jeg håber bare ikke for dem at når noget forfærdeligt sker for dem, at de bliver mødt af mennesker som dem selv der er ligeglade.
Gravatar

#12 Hive 17 år siden

Det bedste middel til at forhindre, at historien gentager sig, er ved at *huske* den.

Vi har brug for film som disse, der kan gøre for terrorismeemnet, hvad film som Schindler's List, The Pianist, Saving Private Ryan, Band of Brothers osv gjorde for Anden Verdenskrig.
Gravatar

#13 filmz-Bruce 17 år siden

Og vi har om nogensinde, brug for litteratur som denne bog. Den ryger på læselisten.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#14 blahblah 17 år siden

Hive, huske og lære af den, helt klart. Men det nytter ikke noget kun at kigge på historien, man bliver også nødt til at få øjnene op for hvad der sker i verden i dag.
Gravatar

#15 filmz-Bruce 17 år siden

#14 Jo. Men der kan man så starte med at analysere begivenheder udfra historiemæssig viden. Historien gentager sig, hvis man ikke bliver klogere og lærer af sine fejl. Med den ualmindeligt elendige viden om vor fortid, majoriteten i befolkningen, fra spritteren på Enghave Plads til flere politikere i Folketinget besidder, så ser det desværre ud til, at vi i mange sammenhænge ikke har lært en skid og fortsætter med at lave dumheder, som vi på rygraden burde kunne undgå.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#16 blahblah 17 år siden

Nåh ja, men der er jo også masser af problemer i dag som ikke nødvendigvis bliver hjulpet af at vi kigger tilbage, men hvor vi bliver nødt til at kigge på nuet for at forhindre at det sker igen.
Gravatar

#17 filmz-Bruce 17 år siden

#16 Ja der er situationer og problemer, hvor der ikke er fortilfælde og hvor man bl.a. må ty til fornuft. Men fornuft er også et produkt af viden. Forståelse om fortiden er i høj grad med til at kvalificere brugen af vor fornuft, at kunne sætte ting i perspektiv, som umiddelbart er urelaterede, men hvor erfaring på ét plan, kan afhjælpe problemer på et andet.

Men selv situationer uden fortilfælde, vil man kunne splitte op i enkeltdele og så er der måske så store ligheder i tilgangen til nogle af disse, at man alligevel ender op med at bruge fortidens erfaring, med fordel.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#18 blahblah 17 år siden

Enig.

Minimum 10 karakterer.
Gravatar

#19 jessup 17 år siden

Nu er det jo sådan at hvis man ser tilbage og går i deltaljer så er der som regel gode grunde til at det ikke er sammenlignelig men senere situationer. Hvis man ser på de større træk ser det ud til at der aldrig er noget der forandrer sig.

Dertil så bliver det historien jo konstant revideret. Ikke så meget datoer for begivenheder som betydningen af hændelserne og de kausale sammenhænge.
This is just until June
Gravatar

#20 blahblah 17 år siden

Nej, men det er den kritiske og fornuftige læser jo klar over, og forholder sig altid kritisk til hvad han læser.

Skriv ny kommentar: