X-Men-rygte ændrer hudfarven på Magneto og Professor X i fremtidens MCU – fra hvid til sort.

De hvide skuespillere Ian McKellen og Michael Fassbender har i “X-Men”-filmene spillet rollen som Magneto/Erik Lehnsherr, imens de ligeså hvide Patrick Stewart og James McAvoy har taget sig af rollen som Professor X/Charles Xavier. Det kommer måske til at ændre sig hos Marvel Studios, erfarer Full Circle Cinema.

Således overvejer Kevin Feige og Marvel-ledelsen angiveligt at hyre to sorte skuespillere til MCU-rollerne som fremtidens Magneto og Professor X.

I forhold til Marvel Comics-tegneserierne vil det ikke ændre meget i forhold til historien om Charles Xavier, der er født ind i en rig familie.

Til gengæld må Marvel ændre en del på oprindelsen til Erik Lehnsherr, som er født ind i en jødisk familie i 1930’ernes Tyskland, hvilket siden førte til, at han mistede sine forældre i Auschwitz.

Der er dog ingen aktuelle planer om et “X-Men”-reboot ind i MCU, så der er sandsynligvis blot tale om én idé blandt flere.

En hudfarve-ændring vil dog falde i tråd med Marvels erklærede strategi om mere mangfoldighed i fremtidens MCU – læs mere om det her.Vis kommentarer (19)
Gravatar

#12 SublimeKen 2 år siden

Det er vel mere et rygte end noget der rent faktisk er bekræftet til at være med i deres overvejelser. Er i hvert fald rimelig kildekritisk angående denne nyhed.
Gravatar

#13 Durante 2 år siden

Disneys og marvels mål er jo i sidste ende at tjene penge, så de følger selvfølgelig trenderne, det forstår jeg. Problemet er dog netop at pengene trækker i sidste ende.
Lige nu står vi i deres (og en god portion af verdensbefolkningens) illusion om påstået mangfoldighed selvom det ikke rigtigt passer. Deres PR stunt er at ved mangfoldighed så får vi inkluderet så mange som muligt under lige vilkår, men det er ikke det vi ser. Hvis det virkelig var sådan, så skulle der ikke være overvejninger om at hyre sorte personer til rollerne, for det ville ekskludere andre etniciteter (også hvide mænd). Jeg venter stadig på at de kommer ud med, at de også vil inkludere albinoer, siamesiske tvillinger og folk med down syndrom. Der er bare ét problem: Det vil være ægte mangfoldighed, men ægte mangfoldighed sælger ikke.

Som sagt, jeg forstår at de går den vej der leder til størst indtægt, det er ikke så underligt, men det er ét stort PR stunt af den slags jeg absolut ikke kan støtte, en illusion om mangfoldighed. At folk velvidende om at det ér sådan stadig kan støtte disney og marvel i dette synes jeg er naivt :) Husk på, at det stadig er pengemaskiner, så hvis det ikke sælger at underminere den hvide heteroseksuelle mand, så bliver det minoriteterne der bliver undermineret igen. Der er ikke sket en dyt i mangfoldighedens navn.
Gravatar

#14 kblood 2 år siden

#13 Ægte mangfoldighed vil netop være umuligt. Så det er "mangfoldighed for minoriteter som er minoriteter i Vesten, men ikke på verdensplan". Dette er nok lidt argumentet for hvorfor det så måske kan fungere på verdensplan.

Men fuck det er da godt nok dumt at de ikke fatter at man så ikke skal ændre det på denne måde. Kom dog med nye karakterer istedet. De vil netop aldrig gå den anden vej. Det mest underlige er næsten at de da ellers har lavet f.eks. en Spiderman hvor det er en neger, men som rent faktisk har fået sig sin egen historie og vigtigst af alt, sit eget navn.

Det er da simpelthen afgørende at gøre det, for ellers virker det respektløst for alle parter. Hvis Magneto skal være sort, så skal han simpelthen hede noget andet end Erik Lehnsherr. Det samme med Professor X.
Gravatar

#15 CaGoDa 2 år siden

nu er Miles Morales ikke neger(afrikaner) men latinamerikaner.
Gravatar

#16 Mejse 2 år siden

rolig nu folkens det er en overvejelse, sikkert en bland mange mange overvejelser :) og så er det heller ikke værre selvom det måske ikke er ægte mangfoldighed
Gravatar

#17 Sjølle 2 år siden

Det er alt sammen meget godt, men hvor er flyet med Nolan henne nu???
Gravatar

#18 Johnny42 2 år siden

Jeg vil faktisk sige at det kunne være interessant med Magneto som sort, hvor han har oplevet en anden form for forfølgelse, og som har formet hans synspunkter over for menneskeheden. Jeg ved dog ikke hvad man ville opnå ved at gøre begge sort. Men det er sikkert bare en blandt 1000 vis af tanker de har haft, og ligger mange år ud i fremtiden.
Gravatar

#19 Mads47 2 år siden

CaGoDa (15) skrev:
nu er Miles Morales ikke neger(afrikaner) men latinamerikaner.


Det er han jo så heller ikke helt, da hans mor er hispanic og hans far er African- American.

Skriv ny kommentar: