Nye EU-regler kræver 30 procent europæisk indhold på internationale streaming-tjenester – intet problem, siger Netflix.

Tidligere på året vedtog Europa-Parlamentet nye regler, som pålægger streaming-tjenester, at minimum 30 procent af deres film og serier skal være fra Europa – læs om det her.

Det generer dog ikke Netflix, der allerede arbejder med en strategi om mere europæisk indhold:

”Det ændrer ikke afgørende ved vores strategi, da vores mål er at have flere serier fra Europa, fordi det er det, medlemmerne ønsker,” siger international Netflix-chef Erik Barmack til Variety.

I 2019 stiger antallet af europæiske Netflix Originals fra 141 til 221.


Vis kommentarer (10)
Gravatar

#1 Star Trek fever 6 måneder siden

Jeg er aldrig blevet spurgt. Generelt skal Europa holde sig fra private firmaers sendeflade
Gravatar

#2 Justin 6 måneder siden

#1
Hvis du ser europæiske serier, har du allerede svaret
Gravatar

#3 Geekalot 6 måneder siden

Jeg er hvert fald ikke blevet spurgt. Så gerne der kun var amerikansk materiale. Sådan set det jeg valgte Netflix for i sin tid.
Gravatar

#4 Mejse 6 måneder siden

nu render netflix jo altså ikke rundt og spørger alle om deres mening, de har for vel nærmest årevis siden udtalt at mere lokalt indhold var deres mål, det her ændre intet i forhold til hvad de havde planlangt :)
Gravatar

#5 Star Trek fever 6 måneder siden

Ser ikke europæiske serier. De har et latterligt lavt niveau
Gravatar

#6 Bishop 6 måneder siden

Der findes også rigtig meget amerikansk produceret L***. Men man skulle mene at Netflix ved hvad deres kunder ønsker.

#1
Hvis Netflix ønsker at være på det europæiske marked må de også indordne sig efter de gældende regler, længere er den ikke.
Gravatar

#7 steadi07 6 måneder siden

Star Trek fever (5) skrev:
Ser ikke europæiske serier. De har et latterligt lavt niveau


Har du forsøgt at se nogle for nylig?

Jeg er stor fan af, at europæiske serier i stigende grad er til at se, både i flow-tv og på streaming-tjenester. Særligt Netflix har en del fedt.
Gravatar

#8 OliverDK 6 måneder siden

Jeg byder europæisk indhold på Netflix velkommen hvis det var på højde med eksempelvis Broen, Forydelsen, Wire in the Blood, Sherlock (1 og 2 sæson.), Peaky Blinders, etc.

Er det derimod på niveau med The Rain så nej tak. Subjektiv ja, men for mit vedkommende så er det da godt nok en gang amatør teater sammenlignet med ovenstående.

Det sagt, så bryder jeg mig bestemt ikke om EU lovgiver og diktere noget af tjenesters omsætning skal investeres i EU. Jeg så heller at EU lavede tiltag der lagde grobund for virksomheder som Netflix, Facebook, Twitter, osv. faktisk kunne opstå og trives i EU. Den nuværende tilgang giver en grim smag i munden på mig. Lidt overdrevet; som et syltedyr der suger sig fast på en etaberet vært da det ikke kan overleve på egen hånd.
Gravatar

#9 aeries 6 måneder siden

Generelt er jeg ikke til europæisk indhold (og er helt ligeglad med alt hvad der er dansk på Netflix). Men med det sagt, så findes der jo faktisk en ret stor del af både film og serier som kommer fra Storbritannien og derfor må klassificeres som værende europæisk. Og en sjælden gang kan en tysk film også gå an (eksempelvis Das Boot :)).

Så hvis de tilføjer flere britiske film og serier er det rigtigt fint for mig. Men ellers er jeg ikke specielt interesseret i europæisk indhold.

Og i øvrigt synes jeg slet ikke at EU burde have noget at skulle have sagt. Sålænge Netflix's indhold lever op til de love der er i EU (primært omkring aldersbegrænsning) er det vel op til kunderne at vurdere om de vil være abbonenter eller ej.
"Target that explosion and fire!", Hikaru Sulu, Star Trek VI: The Undiscovered Country
Gravatar

#10 Justin 6 måneder siden

Har lige set Dark, som ifølge Netflix har vundet Tysklands mest prestigefyldte pris for tv-serier.

ved ikke om hadet mod europæisk indholder skyldes af de ikke snakker Engelsk, men bortset fra af man ikke opdager hvor elendig af underteksterne er har jeg ikke noget imod af de ikke snakker engelsk

Skriv ny kommentar: