Instruktøren Timur Bekmambetov, der instruerede “Wanted” og de russiske film “Night Watch” og “Day Watch”, har nu fundet sig et nyt storstilet projekt at kaste sig over. Han skal instruere en ny fortolkning af Herman Melvilles klassiske historie “Moby Dick”.

Filmen er skrevet af Adam Cooper og Bill Collage, der kan afsløre, at selvom de hylder Melvilles originale tekst, vil de ændre væsentligt på fortællestilen. Væk er den unge sømand Ishmaels fortællerstemme, der observerer, at kaptajn Ahabs besættelse af at slå den store, hvide hval ihjel overvælder hans dømmeevne som kaptajn.

Filmen vil i stedet ligge sig i en mere tegneserielignende grafisk stil, der vil gøre det muligt for manuskriptforfatterne at vise hvalens tilintetgørelse af andre skibe inden mødet med Ahabs båd Peqoud. Ahab vil samtidig blive skildret som en karismatisk leder i stedet for en truende besat mand.

”Vores vision er ikke din bedstefars ‘Moby Dick’, sagde Cooper. ”Det er en mulighed for at tage en tidsløs klassiker og kapitalisere på fremskridtene inden for visuelle effekter for at fortælle, hvad der dybest set er en action-adventure-hævnhistorie.”

Bekmambetov arbejder i øjeblikket på at udvikle “Wanted 2”, og han producerer desuden en række russiske film for Universal.Vis kommentarer (22)
Gravatar

#11 moulder666 15 år siden

Og den vilde, primitive rødhud bliver erstattet med en vild, primitiv afghaner, for alt andet ville være politisk ukorrekt...
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#12 filmz-loke76 15 år siden

wow, hvilken udmelding...

"Vi tager alt hvad der har gjort klassikeren til en klassiker, fjerner det, og indsætter en masse hjernedøde hollywood effekter.. Og vi ændrer historien.. Men hey der er en stor hvid hval der smadrer ting, så vi kalder den moby dick og sælger i det mindste lidt på namerecognition"

Bekmanbetov = Bay + Böll..... røvelendig instruktion, super rodede historier som forsøges skjult af en masse effekter...

Efter han slagtede de 2 første nightwatch bøger på det grusomste, og lavede wanted som bogstavligt fik mine øjne til at bløde, så har jeg ingen tiltro til den mand......
That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.
Gravatar

#13 Riqon 15 år siden

Jeg var underholdt af både Nightwatch og Wanted, så det har da fanget min interesse - men ja, bare glem den oprindelige Moby Dick og se på det her som en ny historie.

#12 - Bogstaveligt? Kald mig skeptiker, men det der tror jeg altså ikke på.. :P
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#14 lagoni 15 år siden

Hvorfor kalde det en 'version' af Moby Dick, når man fjerner så meget? En film om en åbenbart ond hval kan sikkert sælges uden bogreferencen - tror desuden ikke den vil ende med at henvende sig til det læsende publikum.
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.
Gravatar

#15 dolphinfriendly 15 år siden

"Moby Dick" er et af de mest allegoriske værker der findes, mens den egentlige handling kunne stå på bagsiden af et frimærke. Derfor er det et omstændigt værk at omgås filmisk - og jeg væmmes ved tanken om, at Bekmambetov skal stå for genindspilningen af en af de største klassikere indenfor litteraturen.

Gravatar

#16 PredatorX 15 år siden

Er godt nok heller ikke et projekt der kan få mine arme i vejret. Jeg ville langt hellere se bedstefar versionen, end mtv versionen.
thecleansing.net : you call we kill
Gravatar

#17 BN 15 år siden

De kunne også bytte rundt på rollerne, så Moby Dick er en fredelig, dresseret hval, der underholder turister på en eksotisk sydhavsø, indtil idyllen forstyrres som følge af rygtet om, at en ond, arabisk terrorist ved navn Ishmael planlægger at sprænge stedet i luften. Men en dygtig amerikansk CIA-agent ved Ahab kommer til undsætning. I denne nyfortolkning bliver Moby Dick hvalernes svar på delfinen Flipper.

Fantastisk idé, ikke sandt?
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#18 Jayson P 15 år siden

Det burde være Peter Jackson der lavede den..
Gravatar

#19 kristian 15 år siden

Det er trist russere ikke længere kan nøjes med at slagte tjetjenere, men også kaster sig over litterære klassiskere. Pokker til blodtørstige kosakker
Gravatar

#20 filmz-Le Samouraï 15 år siden

FREE MOBY!

Nej, seriøst, er jeg den eneste, der kommer til at tænke på B-gyseren ORCA?
Sidst set: The Black Pit of Dr. M 4/5 | SW: Ep. III 2/5 | Elephant 5/5 | Black Sunday (1960) 4/5

Skriv ny kommentar: