Endnu et kontroversielt filmprojekt om Jesus lader til at være i støbeskeen, men den vil dog intet have at gøre med den forestående højtid – eller Gud for den sags skyld.

Filmskaberen Paul Verhoeven, der har stået bag film som “RoboCop”, “Sidste udkald”, “Starship Troopers”, “Showgirls” og “Iskoldt begær”, har planer om at lave en film om Jesus, som udforsker tanken om, at Jesus Kristus blot var en dødelig mand og ikke Guds søn.

Projektet, der går under titlen “Christ, the Man”, baseres på Verhoevens arbejde på Jesus Seminaret – et omfattende forskninghold, der har studeret Jesus som en historisk figur og som gennem historiske metoder forsøger at fastslå, hvad Jesus muligvis har gjort og sagt.

Deres fund fremstiller ham som en omvandrende vismand, som ikke fandt religion eller genopstod fra de døde, men prædikede i opsigtsvækkende allegorier og aforismer, der tit vendte rundt på almindelige opfattelser og skabte forvirrende forventninger hos sit publikum.

At et sådan projekt sandsynligvis vil medføre protester og skabe ramaskrig hos kristne fundementalister er også noget den kontroversielle instruktør er klar over.

”Min manuskriptforfatter sagde, at jeg ikke skulle lave filmen i USA, fordi nogle kristne måske kunne finde på at skyde mig. Det er slet ikke en joke. Jeg tog det meget alvorligt, så jeg tog imod hans råd og besluttede at skrive en bog om det først,” udtaler Verhoeven.



Vis kommentarer (37)
Gravatar

#21 mr gaijin 18 år siden

"Showgirls" meets "The Passion of the Christ"? Tja, hver sin fetish.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#22 jessup 18 år siden

#20 jeg ved nu ikke med ID"T" diskutionen i USA så synes jeg nu nok at de kristne skal sparkes gevaldigt i bollerne - der er virklig en religionsbaseret "videnskab" der har potentielt store samfundsøkonomiske konsekvenser.
This is just until June
Gravatar

#23 filmz-Bruce 18 år siden

#22 Korrekt, men jeg mener nu kristendommen set globalt. Der er givet områder i USA, som er udenfor helbredelse, men i det mindste er debatten stadig lyslevende der, hvilket er en god indikator for, at der stadig er mulighed for information og oplysthed. Det er straks værre, når argumentation og debat lukkes, i et ideologisk autoritært "vi alene vide" styre.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#24 jessup 18 år siden

det er meget svært at snakke om global kristendom global islam osv. - jeg ved det er et udvandings argument - men en tekstnær kritisk indgangvinkel af koranen og biblen er altid velkommen i min bog og selvfølgelig den partikulære religion i de forskellige lande og og forskellige subgrupper indenfor en religion.
This is just until June
Gravatar

#25 filmz-Bruce 18 år siden

#24 Jep :D
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#26 Hal60 18 år siden

Det kunne jo godt gå hen og blive interessant; vil da se frem til den... men, en eller anden, kom nu, lav De Sataniske Vers.
When I was a little kid my mother told me not to stare into the sun. So once when I was six, I did.
Gravatar

#27 filmz-mrhands 18 år siden

Jeeeeeeeesus Christ da. Endnu en Jesus film. Men det er vel en naturlig reaktion, når flere og flere vender religion ryggen, og de religiøse møder flere kritiske øjne end nogensinde før fra omverdenen.
Gravatar

#28 jessup 18 år siden

#27 - den tendens du nævner der har jeg meget svært ved at finde beviser på.
This is just until June
Gravatar

#29 filmz-Faustinon 18 år siden

#28 samme her, dnamark huser foreksempel flere "Nykristne" end vi har har haft de sidste mange år, men det har måske noget at gøre med "Mohammed-Krisen" osv, danskere finder pludsligt ud af at officielt at vi er et kristent land, så for at distancere sig for de "fremmede" hopper ma lige et par flere ture i krikerne end man ellers ville gøre.
i am the videoword made flesh
Gravatar

#30 jessup 18 år siden

Dertil vil jeg sige at antal kirkebesøg som indikator på sekularisering er stærkt tvivlsomt.
This is just until June

Skriv ny kommentar: