Den første trailer til Robert Eggers’ “The Northman” giver os et blik på en nådesløs vikingefortælling om hævn og herredømme.

Eggers’ tredje spillefilm ser ud til at adskille sig tydeligt fra hans to tidligere værker, “The Witch” og “The Lighthouse”. Hvor de to første film begge tenderede til gysergenren, beskrives “The Northman” som en ‘actionfyldt storfilm’, og traileren vidner i den grad også til nogle brutale, voldelige og nærmest dyriske kampscener.

“The Northman” følger den unge prins Amleth, der må flygte, efter hans far, vikingekongen Aurvandill (Ethan Hawke), bliver myrdet af sin bror, Fjölnir — spillet af danske Claes Bang. Mange år senere vender Amleth (Alexander Skarsgård) tilbage på et hævntogt med Fjölnirs død som sit mål.

Hvis du lægger mærke til en tydelig sammenhæng mellem den klassiske Shakespeare-fortælling “Hamlet” — der netop er et anagram af Amleth — og “The Northman”, er du ikke gal på den. Filmen er nemlig baseret på den danske historiker Saxo Gramaticus’ fortælling om Amleth, der inspirerede Shakespeare-teaterstykket.

Eggers har stablet et imponerende cast på benene, der udover Hawke, Skarsgård og Bang inkluderer “Queen’s Gambit”-stjernen Anya Taylor-Joy, Oscar-vinderen Nicole Kidman, “The Lighthouse”-skuespilleren Willem Dafoe samt “Dancer in the Dark”-skuespilleren og musikeren Björk.

Hvor Eggers’ tidligere film har været distribueret af produktionsselskabet A24, er det denne gang Focus Features, som står bag auteurens værk.

“The Northman” får dansk biografpremiere den 31. marts næste år.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: