Danske Nikolaj Arcel må vente to måneder endnu på reaktionerne, når hans filmatisering af “The Dark Tower” får premiere. Men allerede nu har han fået den vigtigste reaktion – forfatter Stephen King er glad.

Se også: Første trailer: The Gunslinger på vej mod Stephen Kings “The Dark Tower”

Det er den danske instruktør, der selv afslører, at han har fået besked fra forfatteren til romanen, legendariske Stephen King, efter han havde set filmatiseringen:

”Det er ikke ligefrem min roman, men det er meget i ånden og tonen. Jeg er meget glad,” skrev King, fortæller Arcel til IGN.

Dermed bør fans af bøgerne være mere rolige, selv om filmen ikke følger bøgerne slavisk.

Tidligere har det været fremme, at “The Dark Tower” ikke begynder med den første af de i alt otte bøger.

“The Dark Tower” får premiere d. 17. august.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 nathue 5 år siden

Jeg kan ikke lade være med at tænke: Hvis filmen er en slags fortsættelse af alle Kings Dark Tower bøger, er man så nødt til at have læst dem, for at filmen giver mening?

Og hvis man som jeg kun har læst de første 3 og faktisk gerne vil læse resten, men ikke ønsker at få historien/slutningen ødelagt/spoilet ved at se filmen, hvad skal man så stille op?

Under alle omstændigheder er det utrolig forvirrende hvor den film kører hjemme... og jeg tror desværre at mange vil lade være med at se den fordi at den ikke er ligetil og tilgængelig, som hvis det var en filmatisering af den første bog.
Gravatar

#2 Mejse 5 år siden

#1 det er ikke en fortsættelse af bøgerne som jeg har forstået det er det mere en blanding med dele fra flere af bøgerne men ud fra traileren ser den ikke ud til at have meget at gøre med bøgerne så tror nu nok det skal gå lige meget om man har læst dem eller ej
Gravatar

#3 nathue 5 år siden

Mejse (2) skrev:
det er ikke en fortsættelse af bøgerne


Ok, det øger jo blot forvirringen så:
http://io9.gizmodo.com/yes-the-dark-tower-movie-is...

Har haft våde drømme om en filmatisering af Dark Tower i årtier, men nu er jeg virkelig i vildrede.

Jeg overvejer seriøst IKKE at se denne her, uanset hvor fed den må være, simpelthen fordi jeg ikke ønsker at få ødelagt bogoplevelsen af de sidste bind i serien.
Eller at jeg ikke får det fulde udbytte af filmen, fordi jeg ikke har læst alle bind.
Gravatar

#4 Mejse 5 år siden

#3 tja så blev jeg da lige det klogere :P du burde nok skynde dig at læse de sidste 4 bøger 5 hvis du tager ekstra bogen med ;)
Gravatar

#5 nathue 5 år siden

Præcist! Og den tid har jeg ikke, så det når jeg ikke til premieren i august. Så for mit vedkommende bliver det sandsynlgvis en oplevelse jeg har til gode på streaming engang. Den dag vil jeg glæde mig til!

Men jeg tænker bare, at filmen virkelig har det her dilemma imod sig. Altså hvor mange gider se en film, der tilsyneladende er en fortsættelse af en 8 bind lang og kompliceret bogserie, hvis man ikke har læst bøgerne? Er biografgængere nødt til at læse 3000 sider for at forstå plottet i en to timer lang film-sequel, den første af sin slags på det store lærred? Bare det at publikum skal tage stilling til det her... Jeg tror desværre, at Nikolaj Arcel og Co. taber mange potentielle biografgængere på gulvet.

For de, der har læst alle bøgerne og måske bare 'vil have mere' (Arcel selv?), er det muligvis en rigtig positiv tilføjelse til universet og stor respekt til Arcel for at turde gå ned ad denne vej, men for alle andre (majoriteten vil jeg tro) er det nok mere en potentiel turn-off.
Gravatar

#6 Mejse 5 år siden

#5 altså jeg har læst bøgerne men af gode grunde ikke set filmen :P men sådan som bøgerne er og med slutningen ser jeg det ikke nødvendigvis som et problem kunne godt forestille mig det ville skræmme nogen væk men det burde ikke være nogen grund til at man ikke sagtens kan følge med men i en situation som din hvor man har læst nogen af bøgerne og gerne vil læse resten skal man nok holde sig væk
Gravatar

#7 KEiZ 5 år siden

Det er Hollywood, de skære det hele ud i pap, og gentager det hvis det er vigtigt.
Er ikke et sekund i tvivl om at filmene sagtens kan stå alene, den er garanteret netop "lettere" forståelig end de kryptiske bøger. men lidt spilers er der vel.
What are your names, Neil and Bob, or is that like what you do?

Skriv ny kommentar: