Pres fra toneangivende Hollywood-navne fik Oscar-akademiet til at droppe populær-kategori.

I sidste uge valgte Oscar-akademiet at udskyde idéen om en ny kategori for populære film – læs om det her.

Beslutningen skyldes et massivt pres internt fra toneangivende medlemmer af Oscar-akademiet.

Oscar-præsident John Bailey var selv tilhænger af idéen, skriver New York Times.

Men store navne i bestyrelsen som “The Last Jedi”-skuespiller Laura Dern og Oscar-veteran Steven Spielberg var modstandere af idéen om den nye kategori.

Modstanden imod populær-kategorien har nu i første omgang fjernet nyskabelsen fra Oscar-showet i 2019. Dog uden antydning af, om den introduceres i 2020 – eller nogensinde.

Oscar-showet i 2019 afholdes d. 24. februar.


Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Geekalot 2 år siden

Syntes den giver lige så meget mening som bedste film. At skabe årets mest populære film er da også præstation. Nok for de gamle hoveder aldrig ville vinde den pris de ikke vil have den :)
Gravatar

#2 uldbjerg 2 år siden

Geekalot (1) skrev:
Nok for de gamle hoveder aldrig ville vinde den pris de ikke vil have den :)


Spielberg står bag film som Jaws, Indianna Jones, E.T, og Jurassic Park, så han ville da om nogen være en mand, der i hvert fald historisk set være en mand, der burde være oplagt i den kategori.
Og hans seneste Ready Player One kunne da også være et godt bud.
Taler vi om Laura Dern, så har hun medvirket i bl.a. Jurassic Park og The Last Jedi, så hun er da heller ikke bange for blockbusters.
Måske er det bare deres reelle overbevisning.

Som jeg ser det, er det primære problem, at det er uforståelig, hvad kategorien går ud på. Hvornår er en film populær? Er det, den mest populærer film, så skal den vel bare gå til den, der har solgt flest billetter, og så er der ikke meget spænding.
Og min personlige mening er så, at det falder uden for, hvad Oscar burde være. jeg synes i forvejen, at det er sjældent, at det er reelt bedste præstationer, der bliver kåret. For min skyld måtte det gerne være mere elitært
Gravatar

#3 Johnny42 2 år siden

Ja Spielberg kunne have vundet med adskillige af sine film, hvis prisen havde eksisteret, da de havde premiere.

Men det bliver lidt for meget MTV og Golden Globe over det med sådan en pris.
Gravatar

#4 Geekalot 2 år siden

#2 sætter ikke tvivl om Spielberg er en af de dygtigste film skabere der er. Heller ikke at Laura Dern er en rigtig dygtig skuespiller. Men de har haft deres tid. Ment på den måde, at de kommer nok aldrig til at lave film som vil være i en top 5 af de mest sete eller populære film på et år mere.
Som du selv nævner Ready Player One, at du er glad for den, det samme er jeg. Men selv den var ikke i top 5 :) selv den hellere en gerne måtte have været det for min skyld.

Skriv ny kommentar: