“The Dark Knight” er blevet den fjerde film nogensinde til at omsætte for mere end 1 milliard dollars på verdensplan.

Ifølge Warner Bros. er den samlede omsætning nået op på $1.001.082.160 – fordelt på ca. $533 mio. i USA og ca. $468 mio. i resten af verden.

Det er især filmens genudgivelse i IMAX-biografer i forbindelse med Oscar-uddelingen, som har skubbet omsætningen over $1 mia.

Udover “The Dark Knight” er det kun “Ringenes herre: Kongen vender tilbage”, “Pirates of the Caribbean: Død mands kiste” og “Titanic”, der har formået at nå over $1 mia.-grænsen. “Titanic” fører suverænt i det lille felt med en omsætning på $1,8 mia.

Udover et imponerende boxoffice-resultat har “The Dark Knight” mulighed for at hente en række Oscar-statuetter hjem, når uddelingen finder sted natten til mandag. Filmen er nomineret til otte statuetter – i kategorierne bedste visuelle effekter, bedste lydmix, bedste lydredigering, bedste makeup, bedste redigering, bedste cinematografi, bedste Art Direction og bedste mandlige birolleskuespiller.Vis kommentarer (26)
Gravatar

#1 filmz-Is 13 år siden

Fuldt fortjent :)
Gravatar

#2 Dumpduck 13 år siden

Go go, Titanic!
Gravatar

#3 enfilmnørd 13 år siden

Imponerende
"Guuump! Whats your sole purpose in this army?"
"To do whatever you tell me drill sergeant!"
"God dammit, Gump! You a god damn genius.
Gravatar

#4 The Dark Knight 13 år siden

Den har så meget fortjent det.

GO TDK!
Gravatar

#5 ducktorwho 13 år siden

Flot!
Gravatar

#6 Mr. Smith 13 år siden

Nizzle!
Gravatar

#7 sunz 13 år siden

Flot gjort! Har jo sådanset også været en kæmpe success...

Kan ikke vente til at skulle holde mig vågen gennem the oscars showet, der jo
gør løs imorgen.

Best Supporting Actor statuen går helt sikkert til Health Ledger...

Håber især at den vinder for bedste fotografering. Filmens fotografering er hel eliment, takket være mesterfotografen Wally Pfister. Manden har formodet at skabe et helt nyt visuelt sprog. Det glamourøse og samtidig meget dystre tone der er over billedesiden er en perfekt reflektering af det moderne batman univers, som både Christopher Nolan og Wally Pfister har forsøgt at gennemføre...

Gravatar

#8 morten300 13 år siden

#6 Hvem kalder du en nigga?
'Better to reign in hell than serve in heav'n' - John Milton
Gravatar

#9 BN 13 år siden

#7 - gazoo:

Filmens fotografering er hel eliment, takket være mesterfotografen Wally Pfister. Manden har formodet at skabe et helt nyt visuelt sprog.


Jeg er også meget begejstret for filmens fotografering, som er perfekt til en film der foregår i en pulserende millionby - man "mærker" virkelig storby-stemningen. Men kalde det "et helt nyt visuelt sprog" vil jeg nu ikke, for der er mange andre film-fotografer, der har præsteret samme flotte visuelle stil, f.eks. Dante Spinotte, der har været chef-fotograf på film som 'L.A. Confidential', 'The Insider' og 'Red Dragon' (og i øvrigt - interessant nok - også på 'Manhunter'), samt ikke mindst 'Heat', som Christopher Nolan har nævnt som sit forbillede i forbindelse med skabelsen af 'The Dark Knight'.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#10 Mr. Smith 13 år siden

#8

Det bare et plat ord som dem jeg går i klasse med har fundet på, det betyder kort sagt "Mega fedt"

Skriv ny kommentar: