DC-cheferne var splittede i forhold til den voldelige “Joker” – delte risikoen med to andre selskaber.

Da Todd Phillips præsenterede sin idé om en brutalt voldelig oprindelseshistorie til Jokeren, var der delte meninger blandt lederne hos Warner Bros.

Man frygtede, at “Joker” ville floppe stort i biograferne. Derfor gav man grønt lys for projektet på en betingelse om at dele udgifterne med andre, skriver The New York Times.

Bron Studios og Village Roadshow blev overtalt til at koproducere “Joker” og dele udgifterne – i alt 55 millioner dollars, hvilket er lavbudget, når man taler superheltefilm.

“Joker” er dog blevet en stor succes. Først en kunstnerisk succes ved Venedig Film Festival, der tildelte DC-filmen Guldløven. Siden er “Joker” også blevet en kommerciel succes med et aktuelt billetsalg på 556 millioner dollars.

Box Office-eksperter estimerer, at “Joker” kommer til at ende på en omsætning på mellem 800 millioner dollars og en milliard dollars.

Warner Bros. må dog dele overskuddet med Bron Studios og Village Roadshow, som kommer til at tjene stort på DC-chefernes manglende tro på “Joker”.

Læs også ‘“Joker” i fornemt IMDb-selskab – første siden “The Dark Knight”‘.


Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Star Trek fever 11 måneder siden

Tja. Det viser jo meget godt, hvor meget ude af trit med virkeligheden diverse Hollywood chefer er
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#2 gladiator 11 måneder siden

Shit... Warner ledelsen bør snart fyre sig selv. De har sejlet ang. DC i flere år nu :O
Gravatar

#3 Dalgaard 11 måneder siden

Haha så kan de fandme lære det. Kender ikke de to andre selskaber, men mon ikke de klapper i deres små hænder :)
Gravatar

#4 Kim Pedersen 11 måneder siden

Endnu en nonsens-historie i Filmz.

Village Roadshow Pictures er en tæt og højt skattet samarbejdspartner for Warner Bros. Sammen har de to selskaber produceret film som ”The Matrix”-filmene, ”Ready Player One”, ”Charlie og chokoladefabrikken”, ”Oceans”-filmene, ”Mystic River”, ”Edge of Tomorrow”, ”American Sniper” og mange andre kæmpestore successer. Og nu altså ”Joker”.

Der er en overall interesse for de store amerikanske studier i at dele risikoen med andre selskaber. Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen. Det handler ikke om en specifik vurdering af den enkelte film, da aftalerne med f.eks. Village Roadshow Pictures indgås i pakker.

Så der er ingen årsag for hverken NY Times eller Filmz til at påstå at samarbejdet med Village Roadshow Pictures skulle være specifikt fordi Warner ikke troede på ”Joker”.

Påstanden er da også – næsten selvsagt - helt hen i vejret. Hvilke selskaber vil være skraldespand og generelt være villige til at investere i film, som Warner Bros. ikke selv tror på?
Gravatar

#5 Bishop 11 måneder siden

Titlen på den originale artikel giver også et andet indtryk end filmz fortolkning.

Why the ‘Joker’ Movie Was a Risk Warner Bros. Wanted to Take...
Gravatar

#6 Squeszh 11 måneder siden

Just digter igen....

Skriv ny kommentar: