abzinthia

Uddannet bachelor i engelsk ved Syddansk Universitet i 2002. Arbejdede som underholdningsredaktør for tv2.dk i fire år, inden jeg sprang fra for at udleve en drøm om at blive fotograf. Går pt. på KBH Film- og Fotoskole og arbejder freelance som fotograf og journalist.

Film er en af mine helt store passioner, side om side med musik og fotografi. Desuden lider jeg af en uhelbredelig skrivekløe, som foreløbig har forårsaget udgivelse af digte og diverse andre tekster både online og offline.

Siden barnsben har jeg siddet klistret til tv-skærmen for at se både film og tv-serier i døgndrift, de fleste har jeg siden har købt på dvd - men jeg ejer også enkelte voldslidte vhs-bånd af ren og skær nostalgi og nødvendighed. Dvd'erne er arkiveret med id-nummer i alfabetisk rækkefølge. Der er en grund til at kæresten kalder mig "Monica" ;)

Senest har min store viden og interesse i film resulteret i, at filmz-brugerne skal belemres med mine meninger. Håber I kan bruge dem til noget :)

5 hurtige:

Yndlingsfilm? Den slags er jo ofte en dynamisk størrelse, men umiddelbart falder tanken altid tilbage på "Se7en". Mægtigt manuskript, sublimt skuespil og fantastisk filmfotografi i skøn forening. Den film bliver jeg aldrig træt af at se.

Yndlingsinstruktør? Det må blive David Lynch med Tim Burton et halvt skridt bagved.

Yndlingsfilmfotograf? Hoyte Van Hoytema

Yndlingsfilmmusik? Clint Mansells intense instrumentale soundtrack til "Requiem for a Dream" vil altid få min puls til at banke. Og hele soundtracket til "Stealing Beauty", der indeholder både rock, jazz, indie m.m. kan jeg sætte på til hver en tid.

Yndlingsskuespiller? Johnny Depp ;)