tiny

Jeg er vel en film nørd (i ordets gode forstand!!!) I min omgangskreds er det i hvert fald altid mig, der bliver spurgt: "hvem er det nu lige, der spillede med/instruerede osv den film?" og "hvem vandt den pris?" Det er dog ikke livsnødvendigt for mig at se præmierer og ligge i kø for at se en film.

Jeg har elsket film lige så længe, jeg kan huske. Og der er ikke meget bedre end en biograftur. Først og fremmest elsker jeg at blive overrasket og forført. Det gælder ikke kun den gode historie; det kan også være en enkelt lille birolle, der stjæler min opmærksomhed. Flotte billeder og lyd kan - i de rigtige biografer, med det bedste udstyr - ofte bidrage til min begejstring. Fx, da jeg var inde og se "Ringenes Herre - Kongen vender tilbage" i Cinemaxx, Århus. Jeg var helt alene afsted, da alle andre endnu ikke var færdig med eksamen. Det var om formiddagen, så vi var ialt omkring ti m/k. Aldrig har jeg oplevet lyden så intens, som den dag. Det gik direkte i mellemgulvet. Der var ingen foran mig til at tage noget af lyden og ingen sal fuld af skramlende slikpapir mv. Fantastisk - jeg var høj i flere dage!!!

Og så var der jo også "Kundskabens Træ" på det store lærred i Øst For Paradis med efterfølgende foredrag af Nils Malmros.

De to oplevelser står som de bedste i biografen - indtil videre.

Uden for biografen står Bill Viola Visions på Aros som det største. Sjældent har jeg set film, hvor man føler filmen mere end ser den. Har man chancen for at opleve installationsværker af Bill Viola skal man aldrig forpasse den!