tranberg

I drink your milkshake.

---------------------------------------

[b][u]SENESTE BIOGRAFTUR[/u][/b]

[b]WHERE THE WILD THINGS ARE[/b] - [b]**** · ·[/b]
Trods min unge alder, fik denne film mig til at mindes, hungre og længes efter, den vilde og utæmmede barndom, der pludselig synes så langt borte og glemt.
Eftermiddagene i skoven, hvor fantasien blev alt og alt kunne ske, indtil en sættende eftermiddagssol mindede en om aftensmaden, der ventede derhjemme.

Højdepunkterne i denne film tæller bl.a. Carter Burwells eminente soundtrack, men dér hvor Where the Wild Things Are virkelig slår benene væk under sit voksne publikum er, at filmens drivkraft går gennem et barns øjne - vi er ikke betragtere til et barns fantasifund, vi [i]er[/i] det barn og hans fantasi.

Den kompromisløse behandling af en verden taget ud af et forvirret barns hoved, gør denne film unik og original på alle leder og kanter, og selvom filmen plotmæssigt forfalder til klichéer hen imod målstrejen, kan den tilgives for dette, når blot man husker på, hvor godt denne film fanger gløden af dét at være barn - evnen til at blive forundret af hvad der end måtte være på den anden side af skoven.

---

[b]FANTASTIC MR. FOX[/b] - [b]******[/b]
Den bedste animerede film jeg har set i mit liv (!)
Wes Anderson skøre vision er en fryd for alle sanser - og med meget mere substans til intelligensen end nogen anden animationsfilm til dato. Clooney og Streep leverer ekseptionelle stemmer, der gør karaktererne spræl levende og manuskriptet, dialogerne især, er fuldstændig genialt gennemført. Karaktererne er ikke blot to-dimensionelle Pixar-animation, men dybe, forvirrede og forstyrrede mennesker - mere virkelige selv end i virkelige film.

Alexandre Desplat, der sidste år var nomineret for Best Original Score for Benjamin Button, blev i år snydt for endnu en statuette for det spælske, til grænsen af sindsyge, lydspor, der er prækken over det fantastiske i.

---------------------------------------

[b]83rd ACADEMY AWARDS: FORUDSIGELSER[/b]

---------------------------------------

[b]DE TI BEDSTE FILM NOGENSINDE[/b]
1. There Will Be Blood
2. No Country For Old Men
3. Casablanca
4. A Serious Man
5. Das Weisse Band
6. The Aviator
7. Zodiac
8. American Beauty
9. Mulholland Drive
10. The Shawshank Redemption

---------------------------------------