“Batman Begins” er ikke blot en glimrende og velfortalt nyfortolkning af Batman-sagaen – det er hyperunderholdning med både dybde og hjerte – uden tvivl den bedste Batman-film til dato. Så grib flagermusekappen, gør Batmobilen klar, og skynd dig ind i biografen: The Dark Knight has returned!

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#31 El vez 18 år siden

#30 Havde den ikke verdenspremiere for 5 uger siden, eller snakker du om en anden Batman film? =P
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."
Gravatar

#32 filmz-Kadann 18 år siden

#28 -

Nu var det også Frank Millers udgave jeg tænkte på, men jeg har også set at der f.eks. er "Year Two" i serien, eller er det en serie? :)

Jeg har skam en del tegneserier med Batman, men der er desværre visse klassikere jeg ikke har fået fingrende i endnu. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org

#33 18 år siden

Uden tvivl bedste flagermus-film, men jeg skylder den syge kindhest til den instruktør, der først fik den evnesvage ide at actionscener skal optages på 1/2 meters afstand. Det breder sig efterhånden til alle film og er sjældent vellykket. ALLE action-scener i Batman er sådan, og man kan på intet tidspunkt se, hvem der slår hvem. Yderst belastende. Den eneste film jeg til dato har set, hvor denne forvirrede dogme-action fungerer efter hensigten, er Bourne Supremacy, hvor det bidrager til en intens stemning af hektisk paranoia.

Hvorfor er det blevet så populært? Er det blot fordi det er billigere, så de slipper for at koreografere scenen ordentligt men blot kan nøjes med at vifte lidt med arme og ben foran kameraet?

Selv i LOTR og SW ses det. I LOTR er der bl.a. scenen med orkerne og huletrolden i 1'eren, der dog er blevet VÆSENTLIGT forbedret i den udvidede version, og i SW er der duellen mellem Anakin og Tyranus i 2'eren, hvor man kun ser nogle skulende ansigter bag viftende sværd.

Go to hell!

Men ellers var Batman top dollar, problemet er blot, at i sådan en film er action'en noget af det vigtigste, så jeg gik alligevel lidt utilfredsstillet fra bioen.

Hva' siger I?

#34 18 år siden

#24: Du tænker på naturist.
Gravatar

#35 myggen 18 år siden

#34: Nej, jeg prøver at lade være :)

#33: Jeg er fuldstændig enig, det er røvforvirrende at se på, og det gør bare scenerne kedelige, når man reelt ikke fatter hvad der sker, eller hvem der gør hvad.

Jeg tror også grunden er, at det er meget nemmere at koordinere (faktisk behøver der vel næppes koordineres noget som helst, hvis man ryster kameraet tilpas meget), og det tager langt kortere tid at 'træne' dine skuespillere.

Jeg er da i øvrigt skuffet over, at Chris Nolan åbenbart også er hoppet med på den vogn, men glæder mig alligevel til at se filmen i morgen aften.
Kværulant extraordinaire
Gravatar

#36 Patriarch 18 år siden

#33

helt enig.. pisser også mig af. Specielt i en superhelte film
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#37 filmz-frostfang 18 år siden

vi kan godt blive enige om, at det mange gange kan være pisseirriterende, men jeg syntes på visse punkter at det gavner i en film som Batman Begins. Batman skal ikke møde sine fjender head on, men angribe hvor de er svagest og sprede frygt og forvirring. Det var også et af de mange svage punkter ved de gamle film. Men jo, det kan være en smule irriterende.
In each of us, there is evil. Pray HE doesn't find it!
Gravatar

#38 filmz-frostfang 18 år siden

#32, de er ikke en del af en egentlig serie, men et forsøg på at genfortælle histrien om Batmans første par år. Blandt andet fordi det giver forfatterne mulighed for at arbejde med en svagere og mere menneskelig batman, som begår fejl og ikke har for mange fancy gadgets. I den nuværende kontinuitet er han jo næsten stærkere end superman (han har ihvertfald tævet ham et par gange). Af andre interessante "Year One"fortællinger kan anbefales The Long Halloween (som er en mere eller mindre direkte fortsættelse af Year One) og The Man who Laughs (som fungerer bedst i sammenhæng med the Killing Joke).
In each of us, there is evil. Pray HE doesn't find it!
Gravatar

#39 filmz-Kadann 18 år siden

#38 -

Jeg er nu ikke enig med dig i at Batman er stærkere end Superman på den facon. Men det er jo understreget gang på gang i tegneserierne at Batman er et af de farligste mennesker på denne jord og det er jo netop grunden til at han netop kan "tæve" Superman.. Men her taler vi jo også om en ældre og mere erfaren Batman, som netop ikke kaster sig hovedløst ind i en kamp, kender sine fjender uhyggeligt godt og har planlagt sine træk ned til mindste detaljer. :)

Man skal jo også huske på at de stærkere fjender jo netop har en tendens til at undervurdere ham, da han "kun" er menneske. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#40 filmz-frostfang 18 år siden

Ja og det er det jeg lige præcist kan lide ved Year One tegneserierne. Men okay, han har også gået grueligt meget igennem.. han kører på sin 3. Robin, har fået brækket ryggen, er forelsket i Catwoman, er blevet hjernevasket af sine "venner" i justice league og et nemesis, der slår folk ihjel bare for at få opmærksomhed..
Men min pointe var egentlig bare, at jeg bedst kan lide ham som den "menneskelige" batman han er i Year One universet..
In each of us, there is evil. Pray HE doesn't find it!

Skriv ny kommentar: