Som Wielser er Ulrich Mühe slet og ret formidabel. Hans præstation alene er næsten grund nok til at se filmen, men han bliver fornemt suppleret af Martina Gedeck, Sebastian Koch og Ulrich Tukur. Derudover er Thomas Thieme myrekrybsvækkende som den amoralske minister, der lyser langt væk af magtmisbrug og råddenskab, blandet med en grotesk selvretfærdighed.

“De andres liv”, der fortjent vandt publikumsprisen ved Copenhagen International Film Festival, har næppe samme offentlige gennemslagskraft som “Der Untergang”, men den er en fremragende film, som man bør gøre sig selv den tjeneste at få set, hvis man har blot den mindste interesse i emnet. Ellers er det her et godt sted at starte, for “De andres liv” er bestemt en fascinerende og interessant oplevelse som man – ikke ulige Wiesler selv – hurtigt bliver revet med af.

Læs Filmz’ interview fra oktober 2006 med instruktøren Florian Henckel von Donnersmarck.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#21 jessup 17 år siden

Som du selv ligger op til er filmen jo netop nutidig samfundsrelevant - ingen jeg har talt med om filmen ser den blot som et godt/dårligt samfundsdokument om et land/verden for længe siden. De andres liv er en usædvanlig slick og velkomponeret publikums pleaser som ikke vil fremmedgøre tilskuerne med ekstrem overvågning alla The Trial - det er høj grad en film der skal appellere globalt .
Selvfølgelig er et stikker samfund ikke kun forbeholdt den gamle østblok. Med kommunismen i mente og frygten for den så levede stikker mentaliteten i bedste velgående i USA i "The Second Red Scare" 1938-1960erne og i særdeleshed "The Red Scare" hvor et anslået 400.000 amerikanere på et eller andet tidspunkt var lønnede informers - dette står selvfølgelig ikke helt mål med de 20-25 % i DDR.
This is just until June
Gravatar

#22 filmz-Kadann 17 år siden

#20 -

Man skulle måske overveje et par spoilertags, når der sikkert er mange der ikke har set filmen endnu.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org

Skriv ny kommentar: