Det er tydeligt at Del Toro selv er stor fan af tegneserier, og han forstår at omsætte de elementer, der er essentielle for at en filmatisering overhovedet kan hænge sammen. Hans entusiasme kommer også til udtryk på en anden måde i “Hellboy”, der er en film som også forsøger at pege indad – dvs. betragte sig selv og den (positive) funktion, som tegneserier/film generelt har. Den unge dreng som Hellboy møder i filmen repræsenterer det lidt naive og uforbeholdne sind, der lever og ånder for denne type underholdning, og for hvem historierne udgør en stor del af tilværelseren. Måske at det her, på trods af volden og de forskellige intertekstuelle referencer, slet ikke er en film for os voksne, men derimod kun bør ses af børn, der forstår at nyde det univers, som “Hellboy” bygger op omkring dem? En tillid til historien som ikke trues af en lyst til at pille den fra hinanden i et forsøg på at kortlægge styrker og svagheder.

Sådan fabulerer Del Toro i sin film, og selvom at hans tanker sikkert kunne danne udgangspunkt for en interessant diskussion ændrer det ikke ved det faktum, at Hellboy i mine øjne stadigvæk ligner Shrek med udslæt og generelt er et noget trivielt bekendtskab. Den sorte humor er skam kærkommen, men når selv de velkoregraferede actionsekvenser ender med at blive lange i spyttet, ved man at den er gal. Jeg glæder mig ihvertfald ikke til efterfølgeren.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#31 filmz-karlerminven 19 år siden

Jeg må indrømme at filmen ikke lige var min kop te, jeg synes det bedste ved hele bioturen var traileren til I, Robot!
----
What is a not-joke?
Gravatar

#32 filmz-brocher 19 år siden

den film er sgu cool nok men hvis i allerede vil hav den på dvd kan i købe den på axelmusic.dk til en rigtig god pris på region 1 selvfølige
kom med det
Gravatar

#33 filmz-Bluhm 19 år siden

Weekendavisen har faktisk begået en, efter min mening, glimrende anmeldelse af Hellboy.
Læs den HER
Gravatar

#34 filmz-Bruce 19 år siden

HellBoy er efter min mening en superhelt for det ældre publikum, hvor kun Batman 1 har været værdig til denne kategori. Resten af superhelte filmene til og med Spiderman er teenage flicks og uanset hvor underholdende de måtte være, så er det CGI og effekter over charme og charisma. Dette er to ting som Michael Keatons Batman og Ron Perlmans Hellboy besidder.

Hellboys dejligt afvæbnende sorte humor, gør at man ikke ved filmen ikke tager sig selv alt for alvorligt, dog uden at lave grin med sig selv. Chefen for det paranormale center er et skønt islæt, som distancerer sig fra de evindelige mavesure chefer som vore helte også skal kæmpe med. Her får vi et vidunderligt dementi af det paranormale centers eksistens i prime time og med direkte henvisning til Bill Clintons "I did NOT have any sexual relationship with that woman".

Nazier er skildret som taget direkte ud af Wolfenstein, Ilsa den blonde bitch og Kroenen den vidunderligt lede okkulte nazist fra Thule Society som man kan læse mere om her:

http://www.crystalinks.com/thule.html

FED film, glæder mig til 2'eren! Rock on Perlman!
Alt i alt en MEGET vellykket
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#35 filmz-Kadann 19 år siden

#32 -

Eller du kan købe R3 udgaven på cd-wow, som koster 60 kr. mindre, og sikkert har samme indhold.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#36 filmz-Bruce 19 år siden

Iøvrigt! Man ser i filmen The Spear Of Destiny, som Hitler ville bruge for at erobre verden.

Her er historien:

http://www.crystalinks.com/speardestiny.html
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#37 filmz-The Omen 19 år siden

#26: Du taler med uovertruffen viden. Og til jer andre hardcore marvel fans: Kæft I har ring' filmsmag.
Don't waste my motherfucking time.
Gravatar

#38 filmz-Kadann 19 år siden

#37 -

Hvad har Marvelfans med film at gøre? Det er jo ikke just Marvel der producerer filmene, eller iøvrigt har ret meget med dem at gøre.

Desuden er Hellboy ikke engang et Marvelprodukt, men fra Dark Horse comics, så du burde måske lige overveje at se på din egen "viden", før du fyrer sådan en omgang ævl af.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#39 filmz-The Omen 19 år siden

#38: Okay okay, jeg tager det i mig igen, hvad ved jeg om tegneserier. Men med Marvel fans mente jeg hardcore tegneseriefans, som jeg åbenbart konkluderer at DU er!?
Don't waste my motherfucking time.
Gravatar

#40 filmz-Kadann 19 år siden

#39 -

Jep, det er jeg, hvilket jeg har svært ved at se hvad har med sagen at gøre.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org

Skriv ny kommentar: