Sidste års mest undervurderede, misforståede og oversete filmperle fortjener at blive lejet og erhvervet af et enormt publikum, så dens ufortjente status som flop i biograferne kan fortrænges. Filmen er ikke perfekt, men det er forfriskende at se en film så anderledes og ambitiøs, og som vender alle gængse konventioner ryggen uden at forfalde til prætentiøst ævl. Dvd’ens billedside er god, men også en anelse skuffende. Bedre er præsentationen af filmens lydside, mens det sparsomme ekstramateriale er fint, men også lidt tyndt. Lad ikke andre diktere, hvad du skal synes om “Lady in the Water”, før du selv har givet den en velfortjent chance.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#31 frankdrebin 17 år siden

Var vild med denne film, meget anderledes, på den gode måde :)

Kunne dog ikke lade være med at grine af Freddy Rodriquez's ene overarm haha !

Men ellers, håber at vi kommer til at se meget mere til Poul Giamatti i fremtiden :)
Gravatar

#32 jessup 17 år siden

Der kommer mange film med Giamatti i nærmeste fremtid. Læg lige mærke til titlen i denne film han er med i om et par år:

http://www.imdb.com/title/tt0457295/
This is just until June
Gravatar

#33 filmz-Daniel_Logan 17 år siden

HEAVY SPOILER WARNING!







Seriøst, fatter ikke at nogen kan sige at denne film er god. Handlingene er i og for sig fin nok, men måden den bliver fremstillet på er helt til hundene. Manuskriptet, eller ihvertfald det indtryk man får af det af filmen, er fandme skod.

DET ER HER DER KOMMER SPOILERS!
Bob Balabans rolle? Hvad? Han ... forklarer at han er en latterlig birolle der skal dø?

Freddie Rodriguez? Han er comic relief i en enkelt scene, med sin pumpede arm, hvorefter han viser sig at være Guardian når han pludselig dukker op til sidst. 1: Havde regnet den ud. Det er så tydeligt at han er stærk og derfor vil spille en væsentlig rolle (i øvrigt siger Ebert's Law on the Economy of Characters at han vil blive vigtig senere i filmen) og 2: Det største og mest åbenlyse Deus Ex Machina i nyere tid.

De der mærkelige camouflage-aber der bliver nævnt hurtigt? De kommer lige hurtigt forbi og redder Freddy til sidst. Wtf?!

Havde desuden også svært ved at sluge den med Jeffrey Wright's søn der viser sig at være en profet, eller noget i den dur. Bevares, man kan regne den ud, ellers havde filmen ikke introduceret ham på den måde i første akt, men shit.. Det er altså ringe.
----------
I am like a wild horse, and you can't tame me..
Gravatar

#34 filmz-Le Samouraï 17 år siden

Det største og mest åbenlyse Deus Ex Machina i nyere tid


Hvis du synes det, så har det misforstået begrebet temmeligt meget.
Sidst set: The Black Pit of Dr. M 4/5 | SW: Ep. III 2/5 | Elephant 5/5 | Black Sunday (1960) 4/5
Gravatar

#35 filmz-windingrefn 17 år siden

Deus Ex Machina er giveren, no? Du synes ikke, at Freddie virker ret destined til at være lige præcis der, på lige præcis det tidspunkt? Han er fucking klassisk Deus Ex Machina.

Forresten, hvad skete der med de der skovaber? Og græshunden?
Gravatar

#36 filmz-windingrefn 17 år siden

Undskyld, at jeg poster to gange. Jeg er ny her, og jeg forstår ikke hvad knapperne gør. Bær over med mig.

Deus Ex Machina er giveren, no? Du synes ikke, at Freddie virker ret destined til at være lige præcis der, på lige præcis det tidspunkt? Han er fucking klassisk Deus Ex Machina.
Samurai, du anser dig selv som en ret hip og snedig fyr, ikke? Tror du, at det er muligt at Shamaladingdong har valgt at bruge aktantmodellen? Please, lidt? I lægger alt for meget i det her makværk.

Forresten, hvad skete der med de der skovaber? Og græshunden?
Gravatar

#37 jessup 17 år siden

Jo mere sandsynligt et twist er i forhold til filmens interne logik jo mindre sandsynlighed er der for at det er Deus Ex Machina - med andre ord hvis det er så gennemskueligt (jeg er i tvivl om at du mener at det er Deus Ex Machina eller tvistet der er gennemskueligt)på forhånd er det næppe Deus Ex Machina medmindre man ønsker at "tømme" begrebet - alle tvist er ikke Deus Ex Machina. Har ikke set filmen så det er kun ud efter din argumentation. Deus Ex Machina kan med rimelighed bruges om slutningen i Caché alt efter fortolkning.
This is just until June
Gravatar

#38 filmz-Daniel_Logan 17 år siden

#37 Min pointe er at der ikke er noget twist.
----------
I am like a wild horse, and you can't tame me..
Gravatar

#39 filmz-windingrefn 17 år siden

#37, det er jo ikke et twist. Som Daniel siger, så er der ikke noget twist. Grunden til overnævnte spoiler er, at filmen skal slutte. Derfor, som i de gamle, græske tider, kommer der en engel ned, og skyder den onde. Slut. Sådan er det også i lade in the water. Det er for søren da deus ex machina.
Gravatar

#40 filmz-Le Samouraï 17 år siden

#39 - Netop ikke. En deus ex machina er en udefrakommende opløsning af filmens konflikt. Eftersom Rodriquez bliver præsenteret tidligere, og der lægges vægt på hans styrke (oven i købet i den grad, at Daniel skriver, at han "havde regnet den ud"), så kan han IKKE være en deus ex machina. Det er simpelthen en selvmodsigelse. Man kan ikke både være etableret som karakter og fungere som udefrakommende løsning på et dramatisk problem.

Hvis han skulle have været en deus ex machina, så skulle han have været en tilfældig person, der lige kom forbi og pludseligt viste sig at være afgørende for slutningen.
Sidst set: The Black Pit of Dr. M 4/5 | SW: Ep. III 2/5 | Elephant 5/5 | Black Sunday (1960) 4/5

Skriv ny kommentar: