Melodramaer bliver ikke mere melodramatiske end “Legends of the Fall”. Det er en vanvittigt flot film, som indimellem disker op med scener, der går lige i mellemgulvet, men som desværre oftere svælger i sødsuppe. Fans bør dog ikke tøve med at investere i filmen endnu en gang, for dens bjergtagende billeder ser fantastiske ud på Blu-ray, og diskens lydspor imponerer også. Ekstramaterialet er heller ikke værst, men hvis man er på udkig efter en spændende storfilm, så er der altså langt bedre alternativer på markedet.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 BN 13 år siden

fra anmeldelsen:

Der er masser af talent foran kameraet, men kun Hopkins formår at få de bevingede ord i det melodramatiske manus til at klinge troværdigt.


Hold da op, hvor er jeg uenig! Aidan Quinn har mange af filmens bedste og mest naturlige/realistiske replikker (ikke mindst som følge af sin bitterhed og frustration).

vi når aldrig at fornemme gløden mellem elskere, kærligheden mellem søskende eller smerten, en familie føler, da den 1. verdenskrig splitter den ad.


Say what? Kærlighedsscenerne mellem Pitt og Ormond er da fuld af glød. Og med hensyn til kærligheden mellem søskende ses en sådan allerede da Ormond ankommer til farmen og brødrene pjatter med hinanden og i flere af de efterfølgende scener. Familiens smerte, da
den yngste broder dør,
fremstår mere end tydeligt (og særdeles stærkt) i Pitts mislykkede redningsforsøg, gennem Hopkins' reaktion og ved begravelsen, efterfulgt af scenen mellem Pitt og Ormond. ... Jeg kan slet ikke fatte, at du ikke fornemmer deres smerte.

..... Desuden nævner du slet ikke Julia Ormonds stærke skuespil i filmens anden halvdel, hvor
hun går psykisk og følelsesmæssigt i spåner over at se Pitt sammen med en anden kvinde og bærende på sine børn, uden at hun én eneste gang siger til sin mand hvad hun virkelig føler.
... Og hendes scener her er vel at mærke UDEN storladen underlægningsmusik. ... Men den præstation siger dig ikke noget?
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#2 BN 13 år siden

Og så kommer jeg nok aldrig nogensinde til at forstå denne form for brug af ordet eller begrebet "sødsuppe".

En "sødsuppe"-film er i mine øjne en film, hvor alle "the good guys" er søde og gode, hvor helt og heltinde får hinanden, og hvor alle lever lykkeligt til deres dages ende. Ja, det er for mig at se noget med overdreven lykke og glæde. ... Og jeg ser INTET af alt dette i 'Legends of the Fall'.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#3 Bobby Singer 13 år siden

Aidan Quinn ser da utrolig feminin ud på coveret. ;)
Idjit
Gravatar

#4 BN 13 år siden

SAMCRO (3) skrev:
Aidan Quinn ser da utrolig feminin ud på coveret. ;)


Ja, og Brad Pitt har en utrolig lighed med Anthony Hopkins - og omvendt!

;-)
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#5 Zyphax 13 år siden

Må også erklære mig meget uenig med selve anmeldelsen af filmen. For mit vedkommende syntes jeg alle skuespillerne er perfekt castet, og alle syntes jeg fornemt tilsammen skaber filmens univers og æstetiske stemme. Brad Pitt blev vist nok også golden globe-nomineret.

Er enig med BN's kommentarer. For mig at se er det en af 90'ernes store film, og den er også fyldt med 90'er filmenes ånd. Ved ikke om det er der det går galt for folk, idet den ånd nu til dags kan virke corny.

Jeg har stor indlevelse i denne film og elsker virkelig specielt Horners nærmest uhørt perfekte score. En film der tør at være storladen med hvad der dertil hører. Jeg syntes den er en ren nydelse, men det er jo en smagsag. Teknisk syntes jeg der meget lidt at klandre filmen for.

Var dog glad for at se at I bragte en anmeldelse af skiven. Har ventet i mange år på filmens BD-udgivelse og var meget spændt på kvaliteten af billed- og lydside. Og den skuffede ikke :)
Gravatar

#6 BN 13 år siden

Zyphax (5) skrev:
Brad Pitt blev vist nok også golden globe-nomineret.


Ja, det gjorde han, og filmen blev nomineret til yderligere 3 Golden Globes, nemlig for Bedste Instruktør, Bedste Drama og Bedste Musik.

Jeg har i øvrigt filmen med på min Top 200-liste, som du kan se i en anden tråd.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#7 Patriarch 13 år siden

Jeg synes også at filmen er blandt de bedste i sin genre.
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#8 Therien 13 år siden

Tåbelig anmeldelse..
Gravatar

#9 BN 13 år siden

Therien (8) skrev:
Tåbelig anmeldelse..


Arh, det synes jeg da ikke. The Insider er altid velformuleret og god til at forklare sine synspunkter. ... At jeg så er rygende uenig med ham den her gang, er en anden snak. ;-)
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#10 BN 13 år siden

BN (9) skrev:
At jeg så er rygende uenig med ham


Pyha, det ryger endnu mere, efter at denne detalje i anmeldelsen mindede mig om en anden lignende scene:

En enkelt følelsesladet scene, hvori Alfred og William skændes, mens tårerne risler, kommer som et lyn fra en klar himmel


Jeg er enig i, at dette er en god scene. Men hvad med scenen hvor Alfred og Tristan skændes? Den scene synes jeg er en af filmens bedste og mest ægte og virkelighedsnære. Her er der virkelig spændinger i luften.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

Skriv ny kommentar: