Ligesom i romanen så er det humoren, der gør at man kan holde elendigheden ud. Særlig Maria-kapitlet leverer mange sjove øjeblikke, ikke mindst Asgers ynkelige forsøg på at blive tatovør, ved at øve sig på en flæskesteg.

“Nordkraft” er en rå, underholdende og energisk film. Det er ikke en stor film, men mindre kan også gøre det. I selskab med Maria, Allan og Steso er det absolut værd at slentre en tur ned af Aalborgs skæve gader.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 JannikAnd 19 år siden

Jeg synes, det er en rigtig spændende og fængende film, men hold kæft, hvor er den pinligt uoriginal: den stjæler jo alle virkemidlerne fra Aronofskys "Requiem for a Dream"! O

le Christian Madsen kunne være smart og stjæle fra flere forskellige film, men nej, alt er fra RfaD. Klipperytmen, indstillingslisten, virkemidlerne (især speed-up er for "inspireret"!), ja selv musiktemaet minder om titelmelodien Lux Aeterna, af Kronos Quartet.

Den havde været god - hvis den ikke allerede var blevet lavet...
Gravatar

#2 Razzia 19 år siden

Jeg glæder mig til at se den, jeg læste 1/4 del af bogen sidste år i forbindelse med min uddannelse. Den var ganske udemærket.
"hehe, you got no code, no porn and you're ugly. Let's dance!"
Gravatar

#3 mr gaijin 19 år siden

Hvordan er filmen sammenlignet med Pusher og Pusher II?
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#4 filmz-MachineGod 19 år siden

Glæder mig også til at se denne film, ikke mindst fordi meget af den er optaget i min hjemstavnsby :) Desuden gik jeg på gymnasiet med Farshad, og det er jo altid sjovt at se folk man kender. (Gør det mig næsten kendt?...Nå ikke:) )
_____MachineGod______
__Stopping the pain__
Gravatar

#5 filmz-Bartman 19 år siden

Nu har jeg ik set den endnu (desværre) men har læst bogen og glæder mig sku til at se den!! Det eneste der måske er lidt træls er at de har lavt lidt om i forhold til bogen
for der er Steso's kapitel en masse flashbacks sammen med en historie om at de er til hans begravelse, men det er måske også lidt svært at lave.. der er ellers bare nogle griner ting med ham..
Gravatar

#6 evermind 19 år siden

#5
Husk lige spoiler-alarm til os, der ikke har læst bogen! :)
"nå jeg er i biffen så er der alt tid en der skal sparke i det sæd jeg sidder i"
Gravatar

#7 filmz-rupert giles 19 år siden

#1 Jeg er helt enig. Filmen er sådan set fin nok, men det trækker altså voldsomt ned, at den er så uoriginal. Der er intet i filmen, der ikke er set før... og bedre.

Skuespillet er virkeligt godt, og den er også både tragisk og morsom. Men man kan ikke lade være med at ønske sig, at Ole Christian Madsen, der er en talentfuld instruktør, havde valgt at fortælle historien på en anden måde.

Men nuvel, i det mindste ser det ud til, at dansk film endelig er ved at komme sig over Dogme :-)

(ikke at der var noget i vejen med Dogme, men alting bør have en ende...)
--------------------------
That'll put marzipan in your pie plate, bingo
Gravatar

#8 filmz-Bartman 19 år siden

#6
Sry glemte jeg sku lige i farten! :)
Gravatar

#9 filmz-brint 19 år siden

Okay film, hvis man altså ikke har læst bogen. Men hvis det nu ikke er tilfældet, hvilket det var i min sag, så fortjener den film ikke en skid over 3/6. Bogen er bare så meget bedre, så drop biffen og køb bogen i stedet for. Det får du meget meget mere ud af.

#10 19 år siden

Jeg synes den stank. Totalt kedelig. Der er kun lavet to ikke-humoristiske danske film, der er værd at se: Pusher 1 og Festen (som begge faktisk også er sjove).

Okay, det er måske lidt firkantet sagt, men der er ikke andre danske film i Pusher-genren, der når Pusher til sokkeholderne.

Skriv ny kommentar: