“Poltergeist 25th Anniversary: Deluxe Edition” er et kærkomment gensyn med en jubilar, der til stadighed imponerer for sit plot, sine skrækindjagende gys og sine vellavede effekter. Filmen, der desuden er udgivet med ganske fine tekniske faciliteter den høje alder taget i betragtning, afsøger grænserne mellem sandt og falsk og stiller spørgsmål ved – men svarer aldrig på – om der mon er et liv efter døden, om der mon findes spøgelser.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 chandler75 16 år siden

En noget nær perfekt film på alle måder.

Udover at være virkelig skræmmende på den overbevisende måde giver den også et godt billede af Reagan-tidens USA: Kernefamilien med vovse og de mange fjernsyn; knægten med alt Star Wars-legetøjet; fædrene, der ser Superbowl; det griske kapitalistiske system, der er ligeglade med hvor, de bygger deres nye parcelhuse.

Desuden har filmen nogle virkelig gode skuespilpræstationer af alle (måske pånær den ældste datter) og er rig på små charmerende detaljer, der giver karakterne personlighed, som faderen, der står foran spejlet og hiver maven ind, og moren der får sig en lille pind pot inden sengetid.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#12 x marks the spot 16 år siden

En af mine absolut top 10 film!! Er dog skuffet over mangel på ekstramaterialet. Hvor er interviews med skuespillere, instruktører mm., behind the scenes, lidt info om de tragiske dødsfald og et generelt tilbageblik på filmens succes igennem 25 år??
"Do, or do not. There is no try".
Gravatar

#13 Yoda 16 år siden

#11

...og moren der får sig en lille pind pot inden sengetid

Ja, en lille streg i regningen til de konservative Reagan-tilhængere! Super scene ;-)
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#14 filmz-Le Samouraï 16 år siden

#8
Men det kan jo være Tobe Hooper
ikke vil stå frem og indrømme at Spielberg havde en hånd op i ham som en dukkefører, og fik instruktør credits alligevel :-)


Det er en myte. Spielberg indspillede E.T. samtidigt med, at Poltergeist blev optaget, så han havde slet ikke tid til at blande sig. At det er Hoopers film ses også af slutresultatet. Det er almindeligt kendt, at Hooper og Spielberg var meget uenige om brugen af SFX i filmens sidste del - Hooper ville have mere, Spielberg så lidt som muligt - og man er vist ikke i tvivl om, hvem der vandt, når man ser sidste akt.

Det er til gengæld rigtigt, at Poltergeist indeholder en masse af Spielbergs trademarks, hvad angår historien, men det samme gælder jo for de fleste andre af de film, Spielberg producerede i 1980'erne (faktisk i den grad, at distributørerne brugte det som salgsargument og fx lancede BttF som "Den nye film af Steven Spielberg".)
Sidst set: The Black Pit of Dr. M 4/5 | SW: Ep. III 2/5 | Elephant 5/5 | Black Sunday (1960) 4/5
Gravatar

#15 Highland Park 16 år siden

#14: Ah okay. Det vidste jeg ikke. :) Jeg har ellers altid tilskrevet filmens ujævne, svingende handlingsforløb magtkampen mellem de to instruktører.
Må jeg spørge, hvor du har de informationer fra? Er altid godt at kende kilden. :)
Til gengæld kan man ikke komme uden om, at der er mere Spielberg over filmen end Hooper. Men ikke desto mindre stadigvæk en svært charmerende lille sag - med vidunderlige effekter fra ILM's tid på tronen (især det krympende hus imponerer stadig - George Lucas har det efter sigende stående på sit skrivebord :D).
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#16 filmz-Bruce 16 år siden

Jeg så månelandingen live i TV, da jeg var 4-5 år :( Den holder også stadig!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#17 filmz-Kadann 16 år siden

#17 -

Det er jo også en Kubrick-produktion, ifølge en af mine kollegaer.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#18 filmz-Bruce 16 år siden

Er du også begyndt at snakke med dig selv?!? ;)

Jeg er så en af de få, som tror på begivenheden hin skæbnesvangre dag.

The hoax
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#19 filmz-Kadann 16 år siden

#18 -

Man er vel lidt gammel. :)

Jeg har lidt svært ved at tage alle de konspirationsteorier seriøst, jeg bliver præsenteret for på daglig basis, af den nævnte kollega. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#20 filmz-Bruce 16 år siden

#19

Har det ligesådan :) Den eneste begivenhed, hvor jeg er overbevist omkring konspirationsteori er JFK mordet. Jeg har fulgt med i snart sagt alle dem, som har været oppe og vende og hælder da også til én, men har også erkendt, at det er en historie, som aldrig vil se dagens lys.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

Skriv ny kommentar: