Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 109

Bedste MCU-skurk?

 • Loki
  48%
 • Hela
  7%
 • Ultron
  7%
 • En anden
  7%
 • Red Skull
  6%
 • Erik Killmonger
  5%
 • Alexander Pierce
  5%
 • The Mandarin
  5%
 • Helmut Zemo
  4%
 • Nebula
  3%
 • Vulture
  3%
 • Ego
  1%

#1

29. may 2017 17:31

så lyssværd er nu en smule som tryllestavene i harry potter. Nah er vist noget af et reach af en teori.

#2

29. may 2017 23:29

De er ved at putte for meget salt i suppen

#3

30. may 2017 06:41

Samme inspiration fra en kristen myte skulle være tilfældet med Rey, der kan vise sig at være en genfødt Anakin - et ekko af Jesu opstandelse.

Så er det næsten at håbe, hun ikke er PMS. For så er universet da virkelig på den

Og jo, ironi kan forekomme, til dem der har det svært med den slags... Ironi altså.....

#4

30. may 2017 14:10

Ahem. Vi er ikke blevet lovet noget som helst af lucasfilm. Der er noget unreleased japansk promo bras der lover guld og grønne skove.

Mht. denne artikels kerne, så er det jo groft manipuleret. Der står nærmere det modsatte i den oprindelige Vanity artikel.

Filmz skriver:

"Helt overordnet så tilhører et lyssværd den person, der har skabt det. I 'The Force Awakens' siger Maz, at lyssværdet nu kalder på Rey,"

og i artiklen:

“In general,” Hidalgo explains, “a lightsaber belongs to the person who constructed it.” Obviously not the case here with Rey. “In The Force Awakens, Maz says that the saber is calling to Rey now. Whether or not it’s literally calling to her to become hers or it’s calling to her because she knows it will be taken back to Luke—we’ll see,”

Der står endda at det åbenlyst ikke er tilfældet her. Der skal godt nok søges med lys og lygte for at dreje det over til den teori :D

#5

30. may 2017 14:40

#4 Vi citerer direkte fra Hidalgo. Vanity Fair kommenterer selv (bemærk citations-tegn), at Rey åbenlyst ikke har skabt det blå lyssværd ('obviously not the case here with Rey') - det ved vi jo som bekendt, at Anakin har gjort. Derfor teorien om genfødsel.

#6

30. may 2017 15:16

...og han fortsætter med dette:

"Whether or not it’s literally calling to her to become hers or it’s calling to her because she knows it will be taken back to Luke—we’ll see,”

Intet om genfødsel eller bare det der minder om det ;)

#7

30. may 2017 15:19

#6 Der står intet om, at Hidalgo siger noget med genfødsel. Det gør derimod en gammelkendt fan-teori. Selvfølgelig bekræfter Lucasfilm ikke trilogiens største twist. Men han bekræfter en sammenhæng imellem lyssværd og ejer - teorien peger på den mulige sammenhæng. Læseren må selv vurdere, om den sammenhæng holder.

#8

30. may 2017 15:31

Og det er det læseren lige har gjort ;)
Jeg kommer meget rundt omkring i star wars universet. Der er en milliard "gammelkendte" teorier. Denne teori har ikke sprunget i mine øjne som værende mere udbredt end diverse "SNOKE IS X", "SNOKE IS Y". Du kunne også udlede ud fra dette at Luke Skywalker er Anakin reborn, da det blå lyssværd har det med at ende hos ham.

Jeg siger ikke at det er umuligt at Rey = Anakin Skywalker 2 (jeg håber det dog seriøst ikke), men jeg synes godt nok sammenhængen i denne artikel er er enormt tynd.

#9

30. may 2017 15:39

#8 Og det må du helt vildt gerne mene. Men du må til gengæld ikke mene, at vi har citeret misvisende og modsat original-interviewet, da det ikke er tilfældet. Denne slags historier er altid et oplæg til diskussion fra ekspert-fans som dig selv. Så lad os i stedet høre, hvorfor du ikke tror på teorien? :)

#10

30. may 2017 15:54

så lyssværd er nu en smule som tryllestavene i harry potter. Nah er vist noget af et reach af en teori.Elisha (#1)

Faktisk ikke. Clone Wars serien viste at de skal lave deres egen og at krystallen de skal bruge kalder på dem, hvilket er canon. Så nej, det er ikke et 'reach'.
Det gamle Legends beskrev at det kunne blive rødt ved at det blev frarøvet sin ejer, så langt er de dog ikke gået. Endnu.

"Game over man, game over" "Stop screwing around" -Hudson from ALIENS

#11

30. may 2017 15:59

Det manipulerende består jo i at sidste halvdel af citatet mangler; netop den del hvor han præciserer første halvdel.

Det grundlæggende i citatet er jo at et lyssværd tilhører som udgangspunkt dets skaber, men når denne ikke er der længere må en ny jo blive dens ejer. Ligesom alle andre genstande ;) Jeg er med på at Maz i TFA siger at lyssværdet nu kalder på hende, men jeg har altid set det mere som en talemåde end noget bogstaveligt. Tidligere i artiklen står der jo også at lyssværd ikke er ligesom en "Sorting Hat" i Harry Potter mht. moral code, så det ville være mystisk at gå den rute i det hele taget.

Som der står:

“As much as we like to mythologize why it’s green and what that all signifies,” Hidalgo explains, “sometimes there are very pragmatic filmmaking reasons behind these things.”

Man kan hurtigt læse mange ting ind i mundæne detaljer som oftest er resultatet af filmhåndværk snarere end lore/mytologi :)

Jeg tvivler meget stærkt på at mysteriet omkring Rey's lineage fyldte specielt meget hos JJ og Kasdan da de skrev manuskriptet. Som jeg ser det så vi ikke Rey's forældre da det ikke ville give filmen noget og kun optage screentime. Desuden ville det låse det område så ingen kunne gøre noget interessant med det fremover. Vi fans har dog blæst det op til at være et kæmpe mysterium og det siger Lucasfilm da ikke nej tak til at være en del af.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger