Vi er blevet lovet “Star Wars”-historiens største overraskelse i “The Last Jedi”. Sandheden om den overraskelse kan muligvis findes i en fan-teori, der nu har fået nyt liv af kreativ chef hos Lucasfilm.

Se også: ”Star Wars” lover franchisens største overraskelse i “The Last Jedi”

Teorien fik liv i kølvandet på “The Force Awakens”, hvor Anakin Skywalkers blå lyssværd, der siden overgik til Luke, var mere tiltrukket til Rey i stedet for Anakins barnebarn, Kylo Ren.

Pablo Hidalgo fra Lucasfilm bekræfter forbindelsen imellem lyssværdet og den oprindelige ejer:

”Helt overordnet så tilhører et lyssværd den person, der har skabt det. I ‘The Force Awakens’ siger Maz, at lyssværdet nu kalder på Rey,” siger Hidalgo til Vanity Fair.

Således virker det sandsynligt, at Rey er en del af Skywalker-klanen, men hvordan?

En teori peger på, at “Star Wars”-universet er nært beslægtet med kristne myter og fortællinger. Eksempelvis blev Anakin undfanget ved en jomfru-fødsel, hvor moderen Shmi blev gravid ved hjælp fra midi-chlorians.

Samme inspiration fra en kristen myte skulle være tilfældet med Rey, der kan vise sig at være en genfødt Anakin – et ekko af Jesu opstandelse.

Det vil ikke blot forklare Reys naturlige tilknytning til det blå lyssværd, men også det faktum, at Rey kun hører Obi-Wan Kenobi og Yoda i sit flashback – ikke Anakin.

“Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi” får premiere d. 14. december.

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 Elisha 11 måneder siden

så lyssværd er nu en smule som tryllestavene i harry potter. Nah er vist noget af et reach af en teori.
Gravatar

#2 BlackJesus 11 måneder siden

De er ved at putte for meget salt i suppen
Gravatar

#3 Star Trek fever 11 måneder siden

Samme inspiration fra en kristen myte skulle være tilfældet med Rey, der kan vise sig at være en genfødt Anakin - et ekko af Jesu opstandelse. skrev:


Så er det næsten at håbe, hun ikke er PMS. For så er universet da virkelig på den

Og jo, ironi kan forekomme, til dem der har det svært med den slags... Ironi altså.....
Gravatar

#4 shaviro 11 måneder siden

Ahem. Vi er ikke blevet lovet noget som helst af lucasfilm. Der er noget unreleased japansk promo bras der lover guld og grønne skove.

Mht. denne artikels kerne, så er det jo groft manipuleret. Der står nærmere det modsatte i den oprindelige Vanity artikel.

Filmz skriver:

"Helt overordnet så tilhører et lyssværd den person, der har skabt det. I 'The Force Awakens' siger Maz, at lyssværdet nu kalder på Rey,"

og i artiklen:

“In general,” Hidalgo explains, “a lightsaber belongs to the person who constructed it.” Obviously not the case here with Rey. “In The Force Awakens, Maz says that the saber is calling to Rey now. Whether or not it’s literally calling to her to become hers or it’s calling to her because she knows it will be taken back to Luke—we’ll see,”

Der står endda at det åbenlyst ikke er tilfældet her. Der skal godt nok søges med lys og lygte for at dreje det over til den teori :D
Gravatar

#5 Morten Vejlgaard Just 11 måneder siden

#4 Vi citerer direkte fra Hidalgo. Vanity Fair kommenterer selv (bemærk citations-tegn), at Rey åbenlyst ikke har skabt det blå lyssværd ('obviously not the case here with Rey') - det ved vi jo som bekendt, at Anakin har gjort. Derfor teorien om genfødsel.
Gravatar

#6 shaviro 11 måneder siden

...og han fortsætter med dette:

"Whether or not it’s literally calling to her to become hers or it’s calling to her because she knows it will be taken back to Luke—we’ll see,”

Intet om genfødsel eller bare det der minder om det ;)
Gravatar

#7 Morten Vejlgaard Just 11 måneder siden

#6 Der står intet om, at Hidalgo siger noget med genfødsel. Det gør derimod en gammelkendt fan-teori. Selvfølgelig bekræfter Lucasfilm ikke trilogiens største twist. Men han bekræfter en sammenhæng imellem lyssværd og ejer - teorien peger på den mulige sammenhæng. Læseren må selv vurdere, om den sammenhæng holder.
Gravatar

#8 shaviro 11 måneder siden

Og det er det læseren lige har gjort ;)
Jeg kommer meget rundt omkring i star wars universet. Der er en milliard "gammelkendte" teorier. Denne teori har ikke sprunget i mine øjne som værende mere udbredt end diverse "SNOKE IS X", "SNOKE IS Y". Du kunne også udlede ud fra dette at Luke Skywalker er Anakin reborn, da det blå lyssværd har det med at ende hos ham.

Jeg siger ikke at det er umuligt at Rey = Anakin Skywalker 2 (jeg håber det dog seriøst ikke), men jeg synes godt nok sammenhængen i denne artikel er er enormt tynd.
Gravatar

#9 Morten Vejlgaard Just 11 måneder siden

#8 Og det må du helt vildt gerne mene. Men du må til gengæld ikke mene, at vi har citeret misvisende og modsat original-interviewet, da det ikke er tilfældet. Denne slags historier er altid et oplæg til diskussion fra ekspert-fans som dig selv. Så lad os i stedet høre, hvorfor du ikke tror på teorien? :)
Gravatar

#10 Jach 11 måneder siden

Elisha (1) skrev:
så lyssværd er nu en smule som tryllestavene i harry potter. Nah er vist noget af et reach af en teori.

Faktisk ikke. Clone Wars serien viste at de skal lave deres egen og at krystallen de skal bruge kalder på dem, hvilket er canon. Så nej, det er ikke et 'reach'.
Det gamle Legends beskrev at det kunne blive rødt ved at det blev frarøvet sin ejer, så langt er de dog ikke gået. Endnu.
"Game over man, game over"
"Stop screwing around"
-Hudson from ALIENS

Skriv ny kommentar: