Netflix og DR TV er danskernes foretrukne streaming-tjenester.

Det Danske Filminstitut har sammen med YouGov undersøgt danskernes filmvaner.

Den undersøgelse viser, at over halvdelen af danskerne streamer film og serier hos amerikanske Netflix eller hos public service-giganten Danmarks Radio.

Efter disse to følger Viaplay, HBO og TV2 Play, der alle dækker 30 procent af befolkningen.

Derimod er Amazon Prime Video endnu ikke vundet afgørende frem i Danmark. Kun fem procent benytter sig af Amazons tjeneste.

Det kan måske vende med Amazon-serien “Too Old to Die Young”, der er skabt af danske Nicolas Winding Refn – læs anmeldelsen her.


Vis kommentarer (19)
Gravatar

#11 Mejse 5 måneder siden

#10 det er da den mest fjollede pointe....har du så tænkt dig at droppe alle streaming tjensester, fordi de er 100+kr indtil de er 200+ kr...giver jo ingen mening.

din uforståelighed overfor at de lavede deres egen løsning giver heller ikke meget mening, eller det gør den men kun fordi den bygger på den misforstået ide at chromecast har været mere succesfuld...hvilket den ikke har...hvilken der er bedst skal jeg ikke kunne sige, men Amazons har i mange år slået chromecast salgstals mæssigt....sååå tja :) skal dog siges at chromecast for første gang sidste år lå en smule højere salgsmæssigt :)

på det danske marked ser det også anderledes ud, men nu har de jo ikke introduceret deres produkt kun for os danskeres skyld :)

men ja dine pointer lider lidt under nogen ideer om at ting er som de ikke er ;)
Gravatar

#12 Mejse 5 måneder siden

#10 blev lidt mere angrebs agtigt end tilsigtet og det undskylder jeg :)
Gravatar

#13 Nagash 5 måneder siden

nwinther (10) skrev:
@9:

OK 45 kroner, indtil den så alligevel koster 100+ kr. My point stands.

Men hvis vi antager, at den med grejet er en hæmning, så er det jo ikke så mærkeligt, at de klarer sig dårligt. Hvis jeg vil have integration til chromecast, giver det jo ikke mening at købe nu - hvor der IKKE er integration hertil. Og da slet ikke, hvis jeg ved, at det kommer lige om lidt!

Det er mig uforståeligt, hvorfor Amazon overhovedet har overvejet at gå ud med deres egen løsning. Chromecast er så populært, at det i bedste fald giver mening at lave begge dele. Men at tro at man kan slå chromecast alene på Amazon Prime produktet er da for dumt.

Nej nej. Du misforstår. Normalprisen er 45kr. Det er halv pris de første 6 måneder, altså 22,50. Det har kostet de 45kr siden de kom til Danmark for snart 2½ år siden.

Grunden til de har nægtet Chromecast hidtil, er fordi Amazon og Google har været uvenner længe. De har så netop begravet stridsøksen nu og er begyndt at arbejde sammen nu. Så derfor kommer det netop også til Chromecast indenfor en overskuelig fremtid.

Men måske du også skulle satse på en ordentlig løsning som en Apple TV 4K eller en Nvidia Shield. Der findes da ikke noget mere usexet, end at skulle bruge telefonen til at streame med :)
Gravatar

#14 Bishop 5 måneder siden

#9
Er enig med dig i at udvalget er lidt svag på Amazon, jeg var dog underholdt af både The Tick og The Exorcist. Ser også frem til deres nye serie The Boys bestemt ikke en serie der tager hensyn til sarte sjæle. :)
Gravatar

#15 steadi07 5 måneder siden

#14 - Problemet med Amazon Prime var/er, i min optik, at medmindre en film/serie er placeret på forsiden, eller jeg specifikt ved hvad jeg vil se, så "falder" jeg aldrig over noget ved at gå på opdagelse. I stedet klikker jeg bare forbi 50-100 titler, som for 20 år siden havde været "3-for-10 kr." i Blockbuster. På Netflix og selv HBO Nordic kan jeg rimelig ofte falde over titler ved at gå på opdagelse.

Men i den positive ende, så koster det ikke så meget at få set de serier/film, som man vil :)
Gravatar

#16 Mejse 5 måneder siden

#15 enig det er bestemt en udfordring på deres film indhold, føler ikke rigtig det er et problem seriemæssigt :)
Gravatar

#17 steadi07 5 måneder siden

#16 - Helt enig. "The Terror" var fx virkelig god!

Jeg har desuden også kun erfaring med Amazons Samsung-app.
Gravatar

#18 Mejse 5 måneder siden

#17 hmm den har jeg slet ikke prøvet så den kan jeg ikke lige udtale mig om :)

men altså ja mange af deres film er af den ældre slags (som i MEGET ældre) deres serier har et større udvalg af både nyt og gammelt, men prisen afspejler klart mængden af indhold :)
Gravatar

#19 Bishop 5 måneder siden

#17
Jep The Terror er også en rigtig god serie.

Skriv ny kommentar: